Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Sony E
Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Sony E
369,00

Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Sony E

369,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 123,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 8,21 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Sony E

Samyang 14/2.8 ED AS IF UMC - Sony E-Mount

De 14/2.8 ED AS IF UMC is een relatief voordelige ultragroothoeklens met een uitstekende bouw- en beeldkwaliteit. Deze lens beschikt over handmatige instellingen voor de afstand en het diafragma. Hij is geschikt voor full-frame en APS-C camera's met Sony E-vatting.

De 14/2.8 beschikt over hoogwaardige glassoorten zoals ED, asferisch en en hybride asferisch, waardoor er een uitstekende scherpte, een natuurgetrouwe kleurweergave en een geminimaliseerde hoeveelheid chromatische aberratie is. Door de toepassing van een hoogwaardige, meervoudige UMC-coating worden overstraling en nevenbeelden effectief onderdrukt. De vast aangebouwde zonnekap verhindert invallend licht.

Hoge lichtsterkte

De hoge lichtsterkte van F2.8 biedt een relatief kleine scherptediepte en de mogelijkheid om bij weinig licht te fotograferen. De 14/2.8 ED AS IF UMC kan zowel op de full-frame als APS-C camera's met Sony E-vatting gebruikt worden. Bij APS-C camera's werkt de lens door de brandpuntsverlenging als een 21 mm groothoek. De minimale instelafstand is slechts 28 cm, zodat je mooie close-ups kunt maken.

Kenmerken

De instelring voor de afstand heeft een lange instelslag, zodat je heel precies kunt instellen. De beperking is wel dat het wat langer duurt voor je van dichtbij tot oneindig gedraaid hebt. Het diafragma is niet automatisch waardoor je bij de kleine diafragma's een minder helder beeld in zoeker en scherm kunt hebben. Dit kun je ondervangen door eerst scherp te stellen en dan het diafragma in te stellen. Kortom; een lens met een uitstekende kwaliteit die wat minder geschikt is voor het snelle werk. Wil je echter een lens voor landschaps- en interieurfotografie met een geweldige verhouding tussen kwaliteit en prijs dan is dit een uitstekende keuze!
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 87 mm
Lengte 96 mm
Gewicht 552 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 14
Maximale brandpuntsafstand (mm) 14
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 6
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 28
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Een fijne lens! het werkt als vroeger, manuele scherpstelling en instelling van diafragma”
Beoordeling door Pete (geplaatst op 01-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een fijne lens! het werkt als vroeger, manuele scherpstelling en instelling van diafragma. Het werkt erg makkelijk omdat de camera aangeeft wat scherp is.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice