Samyang 14mm f/2.8 AF Sony FE
Samyang 14mm f/2.8 AF Sony FE
544,00

Samyang 14mm f/2.8 AF Sony FE

544,00

Direct leverbaar (alleen online verkrijgbaar)

Of 181,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 18,04 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 14mm f/2.8 AF Sony FE

Samyang 14/2.8 AF - Sony FE

De Samyang 14/2.8 AF is een ultragroothoek prime lens voor full-frame Sony E-camera's. Door gebruik van een hoogwaardig, compromisloos ontwerp met drie asferische lenselementen, twee ED-elementen en een UMC-coating is de beeldkwaliteit fantastisch.

De Samyang 14/2.8 is (samen met de 50/1.4) de eerste autofocus lens van de fabrikant die vooral bekend staat om manuele objectieven met een geweldige verhouding tussen prijs en kwaliteit. Samyang heeft beslist geen beginnersfouten gemaakt, de autofocus werkt perfect samen met de contrastdetectie-AF en de fasedetectie-AF van het scherpstelsysteem van de Sony A7-camera's.

Compromisloos

Samyang heeft geen enkele compromis is gesloten wat betreft bouw- en beeldkwaliteit. De lens beschikt over een metalen bhuizing en lensvatting. De beeldkwaliteit is geweldig door toepassing van een compromisloos ontwerp met maar liefst drie asferische en twee ED-elementen. De scherpte is hoog van hoek tot hoek en chromatische aberratie is zelfs in extreme situaties niet of nauwelijks waarneembaar. De vast aangebouwde zonnekap en de hoogwaardige Ultra Multi-Coating minimaliseren overstraling en nevenbeelden. De zonnekap dient ook voor bescherming van de frontlens.

Bokeh

Door de extreme beeldhoek van 113,9 graden en de relatief hoge lichtsterkte van F2,8 is dit een geweldige lens voor het fotograferen van landschappen, interieur en architectuurfoto's. Het diafragma beschikt over zeven afgeronde lamellen voor een mooie bokeh, oftewel onscherpte in voor- en achtergrond. Door de minimum instelafstand van slechts 20 cm kun je mooie close-ups met een verrassend perspectief maken.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 86 mm
Lengte 98 mm
Gewicht 505 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 14
Maximale brandpuntsafstand (mm) 14
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.12
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 14mm f/2.8 AF Sony FE of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice