Panasonic Lumix S 18mm f/1.8
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8
899,00

Panasonic Lumix S 18mm f/1.8

899,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 299,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 20,00 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Lumix S 18mm f/1.8

Dankzij de uiterst grote beeldhoek is de 18mm-lens geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van landschaps-, tot astro- en architectuurfotografie. De kortste scherpstelafstand van 0,18m zorgt voor meer gebruiksmogelijkheden bij het maken van opnames van dichtbij. Ondanks het grote diafragma en compacte formaat biedt deze lens uitstekende optische prestaties die de hoogste professionele kwaliteitsnormen overtreffen.

Scherpstellen

De LUMIX S 18mm F1.8 werkt soepel en stil en is daardoor zeer geschikt om te gebruiken met het zeer snelle en nauwkeurige contrast AF-systeem van de camera met de sensordrive van maximaal 240 fps. In de niet-lineaire stand verschuift het scherpstelpunt met een variabele hoeveelheid afhankelijk van de snelheid waarmee de scherpstelring wordt gedraaid. In de lineaire stand wordt het scherpstelpunt met een vaste hoeveelheid verschoven afhankelijk van hoe ver de scherpstelring wordt gedraaid. De gevoeligheid (hoe ver het scherpstelpunt verschuift per hoeveelheid rotatie) kan met stappen van 30 graden worden ingesteld van 90 tot 360 graden om een bewuste scherpstelkeuze te kunnen maken.

Geen focus breathing voor uitstekende videoprestaties

De LUMIX S 18mm F1.8 presteert ook uitstekend bij het vastleggen van videobeelden door een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing (een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto's werden ontworpen). Door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast, kunnen video-opnames van professionele kwaliteit worden gemaakt.

Compact

Door zijn compacte formaat en lage gewicht van circa 340 gram is de LUMIX S 18mm F1.8 bijzonder gemakkelijk mee te nemen en vormt hij een goede combinatie met de LUMIX S5, het kleinste full-frame model in de S-serie. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. De filterdiameter is 67 mm en 9 bladen vormen een ronde diafragmaopening.

Lenselementen

De LUMIX S 18mm F1.8 bestaat uit 13 lenselementen verdeeld over 12 groepen, waaronder drie asferische lenzen, drie ED (Extra Low Dispersion) lenzen en een UED (Ultra Extra-Low Dispersion) lens. De toepassing van drie asferische lenzen maakt zowel een uitstekende beeldweergave als prachtige bokeh-effecten mogelijk. Voordelen die alle F1.8-lenzen in de serie bieden. De lens is geschikt voor uiteenlopende situaties, variërend van landschappen tot momentopnames, waarbij geprofiteerd wordt van de grote beeldhoek. De ED-lenzen en de UED-lens onderdrukken effectief chromatische aberratie.

Specificaties
Merk Panasonic
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73.6 mm
Lengte 82 mm
Gewicht 340 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Maximale brandpuntsafstand (mm) 18
Lenselementen 13
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 18
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Lumix S 18mm f/1.8 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice