Panasonic Lumix S 50mm f/1.8
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8
459,00

Panasonic Lumix S 50mm f/1.8

459,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 153,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 10,21 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Lumix S 50mm f/1.8

De Panasonic Lumix S 50mm f/1.8 is standaardlens met vaste brandpuntsafstand en groot diafragma. De lens creert een mooie onscherpte en is door de brandpuntsafstand ideaal voor portretten. Dit betreft de vierde 1.8 lens in de Lumix S-serie die even groot zijn en waarvan de positie van de bedieningselementen gelijk is, wat heel praktisch is in het gebruik. Als de camera bijvoorbeeld op een gimbal wordt geplaatst, kunnen deze lenzen snel worden gewisseld met minimale aanpassingen. De lenzen hebben allemaal een filtermaat van 67 mm, zodat dezelfde filters kunnen worden gebruikt.

Geraffineerd lensontwerp voor de beste beeldkwaliteit

De Panasonic Lumix S 50mm f/1.8 bestaat uit negen lenselementen verdeeld over acht groepen, waaronder drie asferische lenzen, een ED (Extra Low Dispersion) lens en een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens. De toepassing van drie asferische lenzen maakt zowel een uitstekende beeldweergave als prachtige bokeh-effecten mogelijk. Voordelen die alle f/1.8-lenzen in de serie bieden. De ED-lens onderdrukt chromatische aberratie effectief. De lens heeft een cirkelvormige diafragmaopening met 9 bladen, die prachtige ronde vormen creëert in de onscherpe achtergrond van opnames gemaakt met een open diafragma.

Een lens voor verschillende soorten opnames

De Lumix S 50mm F1.8 is geschikt voor verschillende onderwerpen variërend van portret tot landschap. Hij presteert ook uitstekend bij het maken van video-opnames door een mechanisme dat focus breathing onderdrukt. Focus breathing is een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto's zijn ontworpen maar voor video-opnames worden gebruikt. Door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast, kunnen met de Lumix S 50mm F1.8 lens video-opnames van professionele kwaliteit worden gemaakt.

Door zijn compacte formaat en lichte gewicht van 300 g is de Lumix S 50mm F1.8 ideaal om mee te nemen op elke shoot. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt.

Specificaties
Merk Panasonic
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 74 mm
Lengte 82 mm
Gewicht 300 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 9
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.14
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 45
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Lumix S 50mm f/1.8 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice