Panasonic Lumix S 35mm f/1.8
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8
649,00

Panasonic Lumix S 35mm f/1.8

649,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 216,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 14,44 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Lumix S 35mm f/1.8

De Panasonic Lumix S 35mm f/1.8 is een lichtsterke groothoeklens voor de Lumix S full-frame systeemcamera's. Deze hoogwaardige lens bestaat uit elf elementen verdeeld over negen groepen, waaronder drie asferische lenzen en drie ED (Extra LowDispersion) lenzen. De toepassing van drie asferische lenzen maakt zowel een uitstekende beeldweergave als prachtige bokeh-effecten mogelijk. Voordelen die alle F1.8-lenzen in de serie bieden. De ED-lenzen onderdrukken chromatische aberratie effectief. De lens is geschikt voor uiteenlopende situaties, zoals landschappen en momentopnames, waarbij geprofiteerd wordt van de natuurlijke beeldhoek, en portretten. Dankzij de minimale scherpstelafstand van 0,24 m kan hij ook voor close-ups worden gebruikt.

De Panasonic Lumix S 35mm F1.8 werkt soepel en stil en is daardoor bijzonder geschikt om te gebruiken met het zeer snelle en nauwkeurige contrast AFsysteem van de camera als de sensordrive is ingesteld op 240 fps. In de niet-lineaire stand verschuift het scherpstelpunt met een variabele hoeveelheid afhankelijk van de snelheid waarmee de scherpstelring wordt gedraaid. In de lineaire stand wordt het scherpstelpunt met een vaste hoeveelheid verschoven afhankelijk van hoe ver de scherpstelring wordt gedraaid. De gevoeligheid (hoe ver het scherpstelpunt verschuift per hoeveelheid rotatie) kan met stappen van 30 graden worden ingesteld van 90 tot 360 graden om een bewuste scherpstelkeuze te kunnen maken.

De Lumix S 35mm F1.8 presteert ook uitstekend bij het vastleggen van videobeelden door een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing (een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto's werden ontworpen). Door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast, kunnen video-opnames van professionele kwaliteit worden gemaakt.

Door zijn compacte formaat en lage gewicht van circa 295 g is de Lumix S 35mm F1.8 bijzonder gemakkelijk mee te nemen en vormt hij een goede combinatie met de S5, het kleinste Lumix full-frame model. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige1 ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. De filterdiameter is 67 mm en 9 bladen vormen een ronde diafragmaopening.

Specificaties
Merk Panasonic
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73.6 mm
Lengte 82 mm
Gewicht 295 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 35
Lenselementen 11
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.22
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 24
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Lumix S 35mm f/1.8 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice