Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Pentax K
Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Pentax K
469,00

Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Pentax K

469,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 156,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 15,56 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Pentax K

Bijzondere macrolens

De Laowa 25/2.8 2.5-5x Ultra Macro is waarschijnlijk de meest bijzondere macrolens ooit. Hij combineert de eigenschappen van een groothoekmacrolens en een enorme vergroting van maximaal 5x, waardoor je toch een behoorlijke werkafstand hebt.

Groothoekmacro

De 25/2.8 2.5-5x Ultra Macro is een groothoekmacrolens, zoals Laowa ook de 15/4.0 Wide Angle Macro in het programma heeft. Conventionele macrolenzen bevinden zich in het standaard- tot medium telebereik, waardoor de scherptediepte heel klein is. Mooi om het onderwerp scherp tegen een onscherpe achtergrond af te laten steken. Het kan ook anders; bij een groothoekmacro van Laowa is de scherptediepte veel groter waardoor de achtergrond en omgeving ook een rol spelen.

Grotere opnameafstand

De beperking bij die andere Laowa groothoekmacro, de 15/4.0 Wide Angle Macro dus, is dat je wel heel dicht bij je onderwerp moet komen, anders wordt het te klein afgebeeld. Geen probleem als je veel van spinnen en hagedissen houdt natuurlijk! Omdat je dicht op het onderwerp zit valt er ook snel schaduw van je camera of lens op. Bij de 25/2.8 2.5-5x Ultra Macro is dit allemaal geen probleem. Door de enorme vergrotingsfactor van maximaal 5x en de uitschuivende tubus heb je een grotere werkafstand van 40 tot 45 mm. Je houdt je een veilige afstand tot je onderwerp en hindert de verlichting niet.

Details en achtergrond

De extreme afbeeldingsverhouding van 2.5 tot 5x zorgt er ook voor dat je insecten en andere onderwerpen heel close kunt fotograferen zodat je alle fascinerende details vast kunt leggen. Hierbij blijft de achtergrond nog steeds een grote rol spelen in vergelijking met een conventionele macrolens. De afstand wordt handmatig ingesteld.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Pentax Reflex (K)
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 82 mm
Lengte 65 mm
Gewicht 400 gram
Type lens Groothoek, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 25
Maximale brandpuntsafstand (mm) 25
Lenselementen 8
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 5
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 17.3
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Pentax K of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice