Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro - Nikon Z
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro - Nikon Z
499,00

Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro - Nikon Z

499,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 166,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 11,10 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro - Nikon Z

Marcrolens voor het extreme werk

De Laowa 25/2.8 2.5-5x Ultra Macro is speciaal bedoeld voor extreme vergrotingen. Gaan de meeste gewone macrolenzen tot weergave op ware grootte, deze begint bij 2,5x ware grootte en gaat tot 5x ware grootte. Een objectief voor extreem macro dus. Hiermee onthul je microdetails die met het blote oog niet of nauwelijks waarneembaar zijn!

Gewone macro-objectieven zijn ook te gebruiken voor onderwerpen in de verte, hier gaat het om een objectief dat uitsluitend voor de zeer korte afstand te gebruiken is!

Super dichtbij

Door de korte brandpuntsafstand van 25mm kun je met dit relatief compacte objectief toch een zeer sterke vergroting bereiken. De vlakke voorzijde zorgt ervoor dat het licht goed bij je object kan komen (al dan niet van externe lichtbronnen), een groot pluspunt. Je kunt ook gebruikmaken van de kleine led-ringlamp die Laowa als accessoire voor dit objectief biedt. Wil je structuren in je object goed laten zien, dan heb je meer aan licht dat je van opzij laat komen, van een externe flitser bijvoorbeeld.

Scherpte-diepte uitdaging

Met de grote instelring stel je de vergrotingsmaatstaf in. Vervolgens stel je scherp door de camera/objectiefcombinatie naar voren/achteren te verplaatsen. Daar heb je dus een instelrail voor nodig, liefst een model met een verfijnde instelling. Je werkt dus altijd vanaf statief. Je krijgt te maken met een scherptediepte van millimeters (of fracties daarvan), dus hoge precisie is vereist! Voor extra scherptediepte moet je focus stacking gaan toepassen.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Nikon Z
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 82 mm
Lengte 65 mm
Gewicht 400 gram
Type lens Groothoek, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 25
Maximale brandpuntsafstand (mm) 25
Lenselementen 8
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 5
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 17.3
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
1 reviews
“Kosmische lens”
Beoordeling door Anett (geplaatst op 09-12-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Als je op zoek bent naar een macrolens met een specifieke vergroting, dan heeft Venus Optics iets voor jou.

Laowa 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra Macro is een lens waarmee je nog dieper in de macrowereld duikt!

Met de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro werk je in het schaalbereik 2.5: 1 - 5: 1 dus al bij de basisinstelling halen we meer dan het dubbele van de vergroting dan in het geval van standaard macrolenzen.
Door de smalle, kleine body kun je met de camera dichter bij het onderwerp komen en een iets kleinere beeldhoek krijgen voor objecten die zich op een plat oppervlak bevinden. Het maakt het ook veel gemakkelijker om het onderwerp scherp te stellen bij het fotograferen uit de hand.
De Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro lijkt bijna gepantserd te zijn. De volledig van metaal gemaakte buis en de afstelring van de beeldschaal die met een merkbare weerstand beweegt, geven de indruk te communiceren met een nauwkeurige lens die na een langere gebruiksperiode "geen speling zal krijgen".

Absoluut een lens die het aanbevelen waard is aan elke liefhebber van macrofoto's.
Ik begon met foto's van IRYS en werd er helemaal gek van.
Ik kijk er naar uit om het in de lente in de natuur te testen.

Groeten Anett
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro - Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice