Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR
Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR
1.599,00

Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR

1.599,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 533,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 35,58 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 1.049,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR

Fujifilm GF 63/2.8 R WR

De Fuji GF 63mm f/2.8 R WR is een prime lens met een standaard beeldhoek voor de Fujifilm GFX middenformaat camera. Ondanks het compacte formaat is de beeldkwaliteit van een hoog niveau. Deze lens is afgedicht tegen schadelijke invloeden zoals zand, stof en vocht. De frontlens is voorzien van een waterafstotende fluorine coating. Door het diafragma met negen afgeronde lamellen ontstaat er een fraaie bokeh.

De GF 63/2.8 R WR heeft vergeleken met full-frame een brandpuntsafstand van 50mm, waardoor hij als een standaardlens met een natuurlijk perspectief - niet vergrotend en verkleinend - werkt. Door toepassing van een hoogwaardig optisch ontwerp met 10 elementen in 8 groepen, met een ED-element is de beeldscherpte uitstekend van hoek tot hoek, en worden beeldfouten zoals chromatische aberratie geminimaliseerd. Door gebruik van hoogwaardig glas en dito coatings worden kleuren natuurgetrouw weergegeven.

Weerbestendig

Fujifilm heeft deze lens net zoals de GFX afgedicht tegen stof, zand en water. Lage temperaturen tot minus 10 graden Celsius zijn ook geen enkel probleem. Je kunt deze lens dus blijven gebruiken, ook als de omstandigheden minder worden. Het is niet persé noodzakelijk om een beschermingsfilter op deze lens te schroeven, want Fujifilm heeft de frontlens voorzien van een fluorine coating, waardoor regendruppels geen vat hebben op het glasoppervlak.

Fysieke diafragmaring

Door de relatief hoge lichtsterkte van F2,8 kun je ook bij weinig licht fotograferen en je kunt het onderwerp scherp tegen een onscherpe achtergrond af laten steken. Het scherpstellen werkt door het verplaatsen van de voorste lensgroep waardoor aberraties en vertekening over het gehele scherpstelbereik worden vermeden. Door de aanwezigheid van een fysieke diafragmaring kun je de belichting snel aanpassen. Er is ook een C-positie om de camera het diafragma in te laten stellen. Het diafragma heeft negen lamellen met afgeronde randen waardoor een ronde opening ontstaat, zodat je een mooie bokeh, oftewel weergave van details in de onscherpe achtergrond, krijgt.

Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Middenformaat (G)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 84 mm
Lengte 71 mm
Gewicht 405 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 63
Maximale brandpuntsafstand (mm) 63
Lenselementen 10
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Super mooi, en geweldige kwaliteit”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 02-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Super mooi, en geweldige kwaliteit. Kan niet wachten tot ik het zelf in mijn handen heb!
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Fujifilm GF 63mm f/2.8 R WR

Door Nando Harmsen op 14 juli 2017

Ik ben in 2016 fan geworden van Fujifilm, al vanaf het eerste moment dat ik met de X100t fotografeerde en de resultaten zag. In de loop van dat jaar schreef ik een uitgebreide impressie over deze camera waarbij ik mijn enthousiasme niet on...

Lees meer