Wimberley SK-100 The Sidekick
Wimberley SK-100 The Sidekick
299,00

Wimberley SK-100 The Sidekick

299,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 99,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 6,35 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Wimberley SK-100 The Sidekick

Slechts 0.6 kg en compact genoeg om in te pakken, de Arca Sidekick Ball to Gimbal Head Adapter van Wimberley verandert snel elk balhoofd met een Arca-stijl snelspanklem in een cardanische kop. Hierdoor kan de lens rond zijn zwaartepunt draaien, wat de handling en trillingsdemping drastisch verbetert.

Je percentage 'keeper'-opnames gaat zeker omhoog met dit toestel met telefoto's met statiefgondel. Ideaal voor 300mm f/2.8 of 500mm f/4.5 lenzen, maar werkt ook uitstekend met 70-200mm f/2.8 telezooms of macrolenzen met statiefgondels zoals de 180mm f/3.5 & 400mm f/5.6's die tegenwoordig worden gemaakt. Wanneer de statiefgondel goed in de Sidekick is gemonteerd, heb je een perfecte 50/50 gewichtsverdeling, waardoor de lens en camera vingerlicht bewegen!

De Sidekick, in combinatie met een geschikt balhoofd met een Arca-type snelspanklem & onafhankelijk panningslot evenals een geschikte quick-release plaat (vereist en apart verkrijgbaar), zorgt voor een ongelooflijke combinatie om controle over spotting scopes te bieden. Dit is waarschijnlijk het best mogelijke scenario voor het volgen van een vogel tijdens de vlucht, maar om ergonomisch praktisch te zijn, is een telescoop met een roterende statiefgondel nodig.

Bij gebruik van deze adapter is een snelwisselplaat vereist.

Opmerking: in sommige gevallen is het nodig om afstandhouders aan de adapter toe te voegen.

 • Gegoten aluminium en roestvrijstalen ontwerp
 • Gekatalyseerde urethaan afwerking
 • Met rubber beklede 5-lobbige knop
 • Bedieningselementen kunnen niet per ongeluk vallen
 • Groeven maken uitgebreide beweging mogelijk

  Ondiepe kanalen die zich uitstrekken vanaf de zijkanten van de Sidekick's klemstop net onder het midden voor een geweldige voor-achterafstelling bij gebruik van de veiligheidsstops op Wimberley's (en andere) snelkoppelingsplaten.

  Specificaties
  Merk Wimberley
  Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.6
  Type statiefkop Gimbalhoofd
  Statiefopties balhoofd Arca-swiss compatibel
  Type Snelkoppeling Arca Swiss
  Model snelkoppelingsplaat Arca-Swiss
  Productbeoordelingen
  0 reviews
  Vraag en antwoord

  Stel een vraag over Wimberley SK-100 The Sidekick of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice