VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24
VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24
34,95

VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24

34,95

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24

VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24

De Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24 van VSGO is een effectieve manier om zelf de sensor van je full-frame camera te reinigen. Het systeem bestaat uit twaalf microvezel kwastjes (de swabs) en hoogwaardige reinigingsvloeistof.

Hoewel veel camera's zijn uitgerust met een systeem waarbij stof en andere ongerechtigheden van de beeldsensor worden getrild tijdens het in- of uitschakelen van de camera, blijkt dit in de praktijk vaak niet voldoende. Omdat een beeldsensor statisch is en omdat stof kleverig kan zijn, kan er een residu overblijven. In de loop der tijd kan dit opgebouwde stofresidu de beeldkwaliteit nadelig beïnvloeden. Daarom blijft reiniging van de sensor toch af en toe nodig. Dat kun je laten doen, maar als je vlak voor een opdracht stof ontdekt is fijn dat je het zelf kunt verwijderen.

Microvezel

Met de Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24 levert VSGO een complete oplossing voor het reinigen van je beeldsensor. In de doos vind je 12 speciaal voor full-frame ontworpen kwastjes (swabs) met een breedte van 24 mm. De swabs zijn voorzien van microvezels met een dikte van slechts 2 µm (micron of micrometer, een duizendste deel van een millimeter) waar normale vezel niet verder komt dan een dikte van 20 µm. Hierdoor reinigen de swabs zeer effectief.

Onderzoek

Om te onderzoeken of er stof op de sensor zit, zet je het diafragma op de kleinste opening, zoals F16 of F22. Zet de camera op MF (manuele scherpstelling) en fotografeer een schoon wit vel papier of een witte lucht. Nu kun je de opname vergroot op je computerscherm controleren op stof. Als dat zo is zul je zien dat het stof steeds op elke opname op dezelfde plaats als zwarte stippen of streepjes te zien is.

Gebruik van de swabs

Je reinigt de sensor door het op een schone stofvrije plaatst eerst reinigen van de buitenkant van de camera met een blaaskwast. Daarna zet je de sluiter open, doe dit alleen als de accu geheel opgeladen is, raadpleeg bij twijfel de handleiding. In het menu vind je een speciale functie om de sluiter te openen voor het reinigen van de sensor. Veeg langzaam met een droge swab horizontaal over de sensor van links naar rechts of andersom. Pak een nieuwe swab en herhaal de handeling maar nu in tegengestelde richting.

De vloeistof

Bij een hardnekkige vervuiling neem je weer een nieuwe swab en je druppelt er 1 of 2 druppels van de meegeleverde schoonmaakvloeistof op. Veeg nu langzaam met de vochtige swab over de sensor en herhaal dit - om het vocht op te nemen - met een droge swab. De vloeistof laat geen residu achter en het flesje kan niet lekken. Alle producten in de verpakking zijn volgens de Class 100 Cleanroom eisen gefabriceerd en verpakt.

Specificaties
Merk VSGO
Soort reinigings accessoire Sensorreiniging
Reiniging voor Sensor
Type sensor Full Frame
Breedte 24 mm
Productbeoordelingen
2 reviews
“Je kan het gewoon zelf”
Beoordeling door Sebastiaan (geplaatst op 27-12-2018)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Ik zag op mijn foto's ronde vlekjes terug, de sensor moest worden schoongemaakt. Toevallig had Cameraland een gratis les hoe je zelf je sensor kan reinigen. Na de les heb ik dit schoonmaaksetje aangeschaft en heel voorzichtig zelf aan de slag gegaan. Tot nog toe gaat het uitstekend!
“Makkelijk te gebruiken”
Beoordeling door Hans (geplaatst op 27-12-2018)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Je sensor zou je beter door een expert kunnen laten reinigen, maar ik ben vaak onderweg en wil dan ook zelf mijn mijn sensor kunnen reinigen. De verkoper bij Cameraland raadde mij deze set aan en heeft ook voorgedaan hoe het werkt. Dat bleek erg eenvoudig. Het lastigste is nog een geschikte plek vindenwaar je voldoende licht hebt en geen last van stof, tijdens het reizen is dit meestal de hotel badkamer.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over VSGO Full Frame Cleaning Swab Kit DDR-24 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice