Cameraland Verrekijkershow Programma

Naast verrekijkers en telescopen vormt natuurfotografie een belangrijk thema. Fabrikanten en Cameraland-medewerkers laten zien welke amateur-opties er zijn voor het fotograferen van wild en vogels. Lezingen van natuur- en macrofotografen bieden veel inspiratie en de aanwezige natuurfotografen geven graag tips en aanwijzingen.

Hieronder staat het voorlopige programma voor deze dag. Bijna dagelijks vinden er aanvullingen of wijzigingen plaats, dus controleer het overzicht regelmatig!


Bushnell
Bushnell

De kijkerexperts van Cameraland zijn altijd al erg enthousiast over Bushnell. En nu komt dit Amerikaanse merk ook nog eens met vier totaal nieuwe series, die allemaal nog beter scoren dan hun voorgangers. Van instap tot hogere middenklasse, de Prime, Nitro, Engage en Forge kijkers zijn toppers!


Canon
Canon

Beeldstabilisatie is bij camera’s heel gewoon, bij kijkers is het heel bijzonder. Canon heeft een compleet pakket aan gestabiliseerde kijkers. Kijk erdoorheen en ervaar hoe fijn het is dat je naar een beeld kijkt dat volledig stil staat. Zelfs met een 15x vergroting heb je bij een gestabiliseerde kijker een rotsvast beeld. Canon levert een compleet programma van IS-kijkers, van instap tot top.


Swarovski
Swarovski

Swarovski behoort tot de op op kijkergebied. Waarom? Kom het maar ervaren! Swarovski maakt overigens niet alleen kijkers voor veeleisende natuurvorsers, ze hebben ook compacte kijkers voor vrijetijd en vakantie. Kleine, lichte kijkers met de kwaliteit van hun grotere soortgenoten! Bij de telescopen neemt de BTX een heel bijzondere plaats in: doordat je met twee ogen tegelijk kunt kijken zie je alles veel duidelijker.


Steiner
Steiner

Een hoogwaardig Europees product voor gangbare prijzen: vraag niet hoe het kan, maar Steiner lukt het. Kijk bijvoorbeeld naar de robuuste Skyhawk verrekijkers, met hun perfecte scherpstelling, uitgebalanceerde handligging en het briljante, scherpe beeld.


Leica
Leica

Extreem helder, extreem scherp, met super-royale oculairen die een nagenoeg vertekeningsvrij beeld leveren. De Noctivids van Leica behoren tot de asbolute top. Kom zelf ervaren hoeveel plezier en gemak deze kijkers je leveren. Je hebt de hoge Leica kwaliteit overigens al vanaf circa € 1000,-, met de onverwoestbare Trinovid serie. Ook de pocket-kijkers van Leica kun je bewonderen: topklasse op zakformaat!


Leofoto
Leofoto

Het nieuwe statievenmerk Leofoto levert hoge kwaliteit voor vriendelijke prijzen. Licht en sterk, met carbon buizen, superstrakke afwerking, vol doordachte functies. Veel keuze in statieven en koppen, van superklein tot megagroot, voor fotografen en telescoopgebruikers.


Bynolyt
Bynolyt

Het merk Bynolyt heeft een breed aanbod in diverse prijs/kwaliteitsgradaties. De Buzzards horen tot de favorieten in de hoger middenklasse, hoog gewaardeerd door kritische vogelaars die niet de hoofdprijs willen betalen. Gegarandeerd veel kijker voor je geld! De nieuwe Stork telescoop levert verrassend goede beelden en ligt in een toegankelijke prijsklasse.


Meopta
Meopta

Deze Tsjechische fabrikant produceert een compleet pakket aan kijkers en telescopen van hoge kwaliteit. De Meopta kijkers manifesteren zich als heel robuust en leveren topprestaties.

Camera's en objectieven

Ben je op zoek naar een camera voor vogel- en natuurfotografie, dan kun je je hart ophalen. We hebben ervoor gekozen om de stands laagdrempelig te houden, dus makkelijk te bedienen camera’s met een groot telebereik.


Bushnell
Tamron

Tot voor kort kwam je als natuurliefhebber tekort als je een universele zoom op je reflex wilde. De 18-400 mm van Tamron zoomt echter ver genoeg in voor vogel- en wildfotografie. Ben je gespecialiseerd natuurfotograaf, dan zijn de 150-600 mm telezooms van Tamron een perfecte keuze.


Bushnell
Olympus

Ster van de Olympus-stand is ongetwijfeld de nieuwe top camera OM-D E-1MX. Constructie de sterkste en betrouwbaarste Olympus ooit gemaakt, supersnel en met bijzondere, absoluut grensverleggende eigenschappen. Olympus ambassadeur Alexander Koenders heeft hem inmiddel uitgebreid getest, kan er alles over vertellen en laat resultaten zien. Hij houdt ook een lezing over natuurfotografie met Olympus. Natuurlijk worden ook de andere camera’s getoond, met een flinke selectie objectieven.


Bushnell
Sony

Wie voor natuurfotografie hoge kwaliteit en snelheid zoekt maar geen zin heeft in grote, zware apparatuur, heeft aan de Sony RX10 IV een ideale camera. Sony zal ook de succesvolle systeemcamera’s laten zien. Bij de objectieven zal veel aandacht uitgaan naar het nieuwe, supercompacte en lichte 400 mm objectief.Sony ambassadeur Gustav Kiburg heeft verbluffende voorbeelden bij zich van wat hij met de diverse Sony camera’s en objectieven schiet.


Rondleiding door het fort

Fortwachter Marnix kent het fort op z’n duimpje en kan boeiend vertellen over de historische betekenis. Er zijn 2 rondleidingen, om 12:00 uur en om 13:30 uur. Deelnamekosten 5 euro, te betalen aan Marnix. De opbrengst is voor onderhoud van het fort.

Lezingen

Vier vooraanstaande natuurfotografen komen prachtige foto’s laten zien en vertellen hoe ze ze maken.

 • 11:15 UUR    Kevin Sundermann - Gouden tips voor vogel- en wildfotografie

  Kevin is 21 jaar oud, fotografeert al tien jaar en heeft duizenden prachtige natuurfoto’s gemaakt, vooral van vogels. Van Kevin kun je heel veel leren. Geen ingewikkelde technische verhalen, keiharde praktijktips die werken.

 • 12:00 UUR    Gustav Kiburg - Natuurfotografie met systeem- en bridgecamera’s

  De nieuwe cameratypen bieden veel voordelen op het gebied van gemak, kwaliteit en omvang. Gustav Kiburg werkt met alle soorten Sony systeemcamera’s en schiet er schitterende platen mee. Hij werkt ook met Sony RX 10 IV bridgecamera, die ideale oplossing voor wie niet met een grote uitrusting wil lopen en wel haarscherpe natuur-, vogel- en wildfoto’s wil schieten.

 • 13:00 UUR    Alexander Koenders - Natuurfoto’s uit de hele wereld en de verhalen erachter

  Achter mooie foto’s zitten vaak bijzondere verhalen, en die kun je van Alexander Koenders zeker verwachten. Veel interessante gebieden heeft hij al verkend. Zijn Olympus uitrusting is half zo licht en klein als een conventionele natuurfotoset.

 • 14:00 UUR    Ed Dorrestein - Gouden tips voor Landschapsfotografie

  Ed is niet alleen een van de eigenaren van Cameraland, hij maakt ook schitterende natuur- en landschapsfoto’s. Bovendien kan hij klaarhelder vertellen hoe je betere foto’s maakt. Is het echt zo simpel? Ja! Dus: laat je inspireren!

Het exacte programma wordt later bekendgemaakt.

Digiscoping

Digiscoping - Fotograferen door een verrekijker

Een telescoop is geweldig om onderwerpen van veraf groot in beeld te krijgen, maar je kunt er helaas niet mee fotograferen...of toch wel? Digiscoping is een vorm van fotografie waarbij je een camera d.m.v. een adapter aansluit op een telescoop, waarmee je je telescoop in feite verandert in een lange telelens. Digiscoping kan alleen ook met de camera op je smartphone en een verrekijker, in welk geval we spreken van 'phonescoping'. Natuurfotograaf Peter Grobben kan je alles vertellen over digiscoping en phonescoping en de accessoires die je hiervoor nodig hebt.

Bushnell

Cash for your camera/kijker/telescoop

Inkoop/inruilstand van Cameraland - neem je overbodige spullen mee en maak ze te gelde. Onze medewerkers zijn aanwezig om je gebruikte camera’s, kijkers, lenzen te taxeren voor inruil.

Boeken

In onze shop vind je een collectie interessante boeken over natuurfotografie. Leerzaam voor jezelf, ook een goed kado-idee.