Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF
Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF
949,00

Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF

949,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 316,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 21,12 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF

Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF

Lichtsterke groothoekzoom

Ben je op zoek naar een hoogwaardige en lichtsterke groothoekzoom? Bekijk dan vooral de Tokina Opera 16-28mm f/2.8, een veelzijdige zoomlens met een vaste lichtsterkte voor spiegelreflexcamera's met full-frame sensor.

Veelzijdig groothoekbereik

Door het zoombereik van 16mm ultragroothoek tot 28mm groothoek is de Tokina Opera uitermate geschikt voor het fotograferen (of filmen) van landschappen, architectuur, interieurs maar ook voor astrofotografie, oftewel het fotograferen van de sterrenhemel. De vaste lichtsterkte van f/2.8 is ideaal voor available light fotografie. Hoewel minder belangrijk bij een groothoeklens is de bokeh door toepassing van een diafragma met negen lamellen zeer fraai.

Hoogwaardige optiek

De ontwerpers van de onafhankelijke lensfabrikant Tokina hebben een hoogwaardig optisch systeem ontworpen. Het ontwerp bestaat uit 15 elementen (in 13 groepen) met drie asferische en drie LD-elementen waarmee een perfecte beeldkwaliteit wordt bereikt. Beeldfouten zoals vertekening, lichtafval en chromatische aberratie worden effectief gecorrigeerd. Door het aanbrengen van verschillende geavanceerde coatings worden flare en ghosting vermeden, zodat het contrast en de kleurweergave overeind blijven in situaties met strijk- of tegenlicht.

Autofocus

De autofocus is voorzien van een DC-motor, een Silent Drive module en een magnetische GMR AF-sensor waardoor de afstand uitermate snel, precies en stil wordt ingesteld. De scherpstelling werkt intern en dankzij het innovatieve One Touch Focus Clutch-mechanisme schakel je razendsnel tussen AF en MF door het naar voor of achteren bewegen van de scherpstelring. Door de bolle frontlens is gebruik van filters niet mogelijk, de zonnekap is vast aangebouwd.

Specificaties
Merk Tokina
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 89 mm
Lengte 136 mm
Gewicht 950 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 16
Maximale brandpuntsafstand (mm) 28
Lenselementen 15
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.19
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 28
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF Canon EF of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice