Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E
Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E

Normale prijs: 649,54

Special Price 629,00

Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E

Normale prijs: 649,54

Special Price 629,00

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 209,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 20,86 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E

Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E

High-end macrolens

De Tokina Firin 100mm f/2.8 FE Macro is een high-end macrolens voor Sony A7- en A9-camera's. Door de brandpuntsafstand van 100mm, de maximale lichtsterkte van f/2.8 en de fraaie bokeh is de Firin ook uitstekend voor portretfotografie te gebruiken.

1:1 vergroting

De Tokina Firin 100mm f/2.8 FE Macro is een prime die speciaal werd ontwikkeld om ook uitstekende resultaten op korte afstand te garanderen. De maximale vergroting is 1:1 en je kunt op 30cm afstand fotograferen. Door de 100mm brandpuntsafstand kun je (dus) iets verder weg blijven van je onderwerp, zodat spinnen en andere insecten niet schrikken, en jij niet van hen natuurlijk. Een tweede voordeel is het feit dat het onderwerp beter tegen een onscherpe (in vergelijking met een macrolens met korter brandpunt) achtergrond afsteekt.

Beeldkwaliteit

Het optische Flat-Field ontwerp met negen elementen in acht groepen biedt een perfecte beeldkwaliteit op zowel korte als langere afstanden. De beeldscherpte is opvallend hoog over het gehele beeldveld, en beeldfouten zoals chromatische aberratie en overstraling worden, mede door de hoogwaardige multicoating, effectief gecorrigeerd. De snelle en exact werkende autofocus maakt nauwelijks geluid zodat schuwe insecten niet worden opgeschrikt. Je kunt op elk moment handmatig de afstand corrigeren, zonder eerst naar MF over te schakelen.

Extra's

Bij het instellen op korte afstanden komt zoals gebruikelijk bij een macrolens de macrotubus naar buiten, je kunt dan de vergrotingsmaatstaf bij elke afstand aflezen. De filtermaat heeft een bescheiden schroefdraad van 55mm. De meeste Sony E-camera's zijn voorzien van ingebouwde beeldstabilisatie zodat je - als het niet anders kan - ook uit de hand kunt werken. Bij gebruik op de Sony-systeemcamera's met APS-C sensor gedraagt de lens zich - door de cropfactor - als een 150mm.

Specificaties
Merk Tokina
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 55
Diameter/doorsnede 74 mm
Lengte 123 mm
Gewicht 570 gram
Type lens Lichtsterk, Macro, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 100
Maximale brandpuntsafstand (mm) 100
Lenselementen 9
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type BH-553
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro voor Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice