Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z
949,00

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z

949,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 316,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 21,12 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is de opvolger van de 28-75mm F/2.8 Di III RXD, een populair zoomobjectief dat wereldwijd nog altijd hoge waarderingen krijgt. Dit objectief is het resultaat van voortdurende evolutie en verfijning. De 28-75mm F/2.8 G2 behoudt het door de gebruikers zeer goed ontvangen compacte formaat van zijn voorganger, maar heeft een andere optische constructie op basis van een ontwerp dat is veranderd om de beeldprestaties te verbeteren. De AF-aansturing, Tamron's VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair motorscherpstelmechanisme, is toegepast om een hogere autofocus snelheid met een nog grotere precisie te leveren.

Met een minimale scherpstelafstand van slechts 18 cm in de groothoek stand en een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:2,7, biedt dit objectief geavanceerde prestaties bij close-up opnamen. Bovendien is het objectief voorzien van een aangepast ontwerp voor de behuizing met het oog op een nog betere hanteerbaarheid en ergonomie.De beste beeldkwaliteit in zijn klasse over het gehele zoombereik.

De optische opbouw is volledig veranderd, waarbij gebruik is gemaakt van de beste ontwerpexpertise om een optische constructie te ontwikkelen met 17 elementen in 15 groepen. Met twee optimaal gerangschikte LD (Low Dispersion) en GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen worden optische aberraties tot het uiterste onder controle gehouden. De beeldkwaliteit bij open diafragma is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het vorige model A036 en biedt een extreem hoge resolutie over het gehele zoombereik én van rand tot rand van het beeld. Het objectief levert ook de zachte en prachtige bokeh die kenmerkend is voor objectieven met een groot diafragma. De Tamron 28-75mm F2.8 G2 levert extreem hoge prestaties in combinatie met hoogwaardige digitale camera's met ultrahoge opnameresolutie en heeft, ondanks dat, nog steeds hetzelfde compacte formaat als zijn voorganger.

Extreem snelle en precieze AF, VXD lineair autofocusmechanisme, het hoogste niveau in zijn klasse.

De AF-aandrijving van het objectief maakt gebruik van de lineaire VXD scherpstelmotor. De snelle, uiterst nauwkeurige AF biedt het objectief een superieure respons op iedere actie van de fotograaf. Het zorgt ook bij zeer lichtsterke objectieven voor een stabiele en betrouwbare scherpstelling, van de kortste scherpstelafstand tot oneindig. De snelheid van het autofocus is bijna 2x sneller dan bij het voorgaande model. De 28-75mm F/2.8 DI III VXD G2 biedt ook een uitstekende focus-tracking van bewegende onderwerpen, zodat geen enkel fotomoment gemist zal worden. Bovendien is de VXD scherpstelmotor zeer stil, zodat deze ideaal is voor het maken van zowel foto's als video's in situaties waarin weinig (motor)geluid gewenst is.

Zeer korte minimale scherpstelafstand van 18 cm.

In de 28mm stand geeft een 1:2.7 vergrotingsmaatstaf voor krachtige close-up opnamen Het model heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 0,18 m in de groothoekstand. De werkafstand bedraagt dan 4,4 cm van het onderwerp tot de frontlens. Met een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:2,7 kan je dicht bij je onderwerp komen voor groothoek-macrofotografie. Dit geeft een krachtige visuele impact met het onderwerp groot in beeld, terwijl je ook nog herkenbaar de achtergrond in beeld houdt.

Biedt een verbeterde grip en grote gebruiksvriendelijkheid

De 28-75mm F2.8 G2 bevat een ontwerp dat het kenmerk wordt van alle toekomstige Tamron-objectieven. Veranderingen in de textuur van het oppervlak van de zoomring en de scherpstelring verbeteren de grip en verhogen het bedieningsgemak. Het oppervlak van de buitenkant van het objectief is glanzend zwart, veel glanzender dan bij vorige modellen. Door de verbeterde slijtvastheid is het objectief moeilijker te bekrassen en beter bestand tegen vingerafdrukken. Bovendien zijn bepaalde interne onderdelen verbeterd. Deze verbeteringen zorgen voor een soepeler algeheel gebruiksgemak. Tamron heeft ook de weerstand en het koppel van de zoomring aangepast voor een soepelere en nog nauwkeurigere bediening.

Tamron Lens Utility software voor het snel en eenvoudig aanpassen van de werking van het objectief.

Zowel de 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2, als de 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD zijn compatibel met de 'Tamron Lens Utility' software die door Tamron is ontwikkeld. De 'Tamron Lens Utility' software kan worden bediend via de computer van de gebruiker door het objectief aan te verbinden via de speciale poort met de optionele Tamron USB-C connectiviteitskabel. Gebruikers kunnen de functies van het objectief aanpassen en de firmware updaten via het objectief in plaats van via de camera body. De persoonlijke aanpassing biedt flexibele opnamemogelijkheden die passen bij de gewenste opnamesituatie, zoals foto- of videografie.

Kenmerken

  • Lichtgewicht en compact design
  • Vochtbestendige constructie
  • vuil- en vochtwerende fluorcoating op de frontlens
  • Brandpuntafstand: 28-75mm
  • Kortste scherpstelafstand: 18cm bij 28mm & 38cm bij 75mm

In de doos

  • Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2
  • Bloemvormige zonnekap
  • Lensdoppen
Specificaties
Merk Tamron
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 75.8 mm
Lengte 119.8 mm
Gewicht 550 gram
Type lens Standaard, Universele zoomlens
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 28
Maximale brandpuntsafstand (mm) 75
Lenselementen 17
Lensgroepen 15
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 4.1
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 18
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice