Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Sony E
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Sony E
929,00

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Sony E

929,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 309,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 20,67 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Sony E

De Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD is een ultra-groothoekzoom met een groot F/2.8 diafragma voor Sony E-mount mirrorless camera's met APS-C sensor. Dit is 's werelds eerste ultragroothoek zoomobjectief voor APS-C camera's met Sony E-mount met een vast F2.8 diafragma over het gehele zoombereik. Ondanks het grote diafragma van F2.8, is het objectief zeer klein (86,2 mm lang) en voelt het perfect uitgebalanceerd aan op een compacte Sony APS-C camera. Het is het ideale ultragroothoekobjectief voor alledaags gebruik. De 11mm ultragroothoekstand levert verbluffende prestaties bij het maken van opnamen op korte afstand en met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,15m en dit geeft dan een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:4. Dit nodigt uit tot het maken van creatieve ultragroothoek macro-opnamen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de sterke beeldeffecten in het perspectief die alleen ultragroothoekobjectieven kunnen bieden.

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD wordt voor buitenopnamen, onder minder gunstige omstandigheden, beschermd door een vochtbestendige constructie van de behuizing en een fluorcoating op de frontlens. De filtermaat van 67 mm is verder identiek aan Tamron’s 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD (Model B070) voor Sony E-mount APS-C spiegelloze camera's en ook gelijk aan bijna alle andere Tamron Sony E-mount objectieven voor Full-Frame mirrorless camera’s, die trouwens ook prima passen op de Sony APS-C camera's. Het objectief is compatibel met veel van de functies van de camera’s uit de Sony A6000 serie, zoals Fast Hybrid-AF, Eye-AF en DMF en zit boordevol functies die comfortabel fotograferen mogelijk maken.

Werelds eerste F2.8 ultragroothoekzoom voor APS-C mirrorless camera's

De Tamron 11-20mm F2.8 is een echte ultragroothoekzoom met een diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik. Daarbij is het objectief compact, licht van gewicht en zeer praktisch. U kunt genieten van de unieke en prachtige wereld van ultragroothoek fotografie vanaf 11 mm (te vergelijken met 16,5mm op Full-Frame). De brandpuntsafstand van 20mm (30mm op Full-Frame) is ideaal voor universeel gebruik en zeer geschikt voor bijvoorbeeld straatfotografie.

Compact en licht van gewicht voor optimale inzetbaarheid

De 11-20mm F2.8 is slechts 86,2 mm lang en weegt, maar 335 gram. Voor een ultragroothoekzoomobjectief met een groot diafragma van F2.8 is dit een opmerkelijk compact en licht objectief. Bij gebruik in combinatie met een APS-C camera kunnen fotografen daarom genieten van een flexibel objectief en camera-combinatie. Dit zorgt voor een plezierige gebruikerservaring voor fotografie en voor video-opnamen met een gimbal.

Uitmuntende beeldkwaliteit

De optische constructie van de Tamron 11-20mm F2.8 bestaat uit 12 elementen in 10 groepen. Twee nauwkeurig geplaatste GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen zorgen voor een hoge resolutie over het gehele beeld, van rand tot rand. Bovendien bevat de 11-20mm F2.8 één XLD (eXtra Low Dispersion) en twee LD (Low Dispersion) lenselementen om scherpe opnamen te garanderen waarbij optische aberraties in hoge mate worden gecorrigeerd. Het objectief is daarnaast voorzien van de Tamron BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating die ghosting en flare tot een minimum onderdrukt en de kleinste details in objecten zichtbaar maakt, zelfs wanneer dit in tegenlicht staat. De combinatie van al het bovenstaande zorgt voor scherpe opnamen met natuurlijke kleuren en een rijke verzadiging.

Minimale scherpstelafstand van slechts 0.15m in de 11mm stand

De Tamron 11-20mm F2.8 heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 0,15 m bij een brandpuntsafstand van 11mm en 0,24 m bij een brandpuntsafstand van 20mm. Dit leidt tot betere en veelzijdigere opnamen van dicht bij dan bij bestaande ultragroothoek zoomobjectieven bij hun grootste brandpuntsafstand. Bij de grootste brandpuntsafstand van 11mm heeft dit objectief daardoor een verbluffende maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:4. Dit maakt groothoek macrofotografie mogelijk, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de sterke beeldeffecten in het perspectief die alleen ultragroothoekobjectieven kunnen bieden. Toch kan ook nog een expressief bokeh benut worden dat mogelijk is door het grote F/2.8 diafragma van dit objectief.

Een gebruiksvriendelijk, uniforme filtermaat van 67 mm voor de hele serie

De Tamron 11-20mm F2.8 is zo licht dat het totale gewicht van dit objectief en de Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD (Model B070), ook voor Sony E-mount APS-C camera’s, samen slechts 860 gram bedraagt. De combinatie van deze twee objectieven bestrijkt een extreem bereik van brandpuntsafstanden van 11 mm tot 70 mm (te vergelijken met 16,5 mm tot 105 mm op een Full-Frame camera) met een groot diafragma van F2.8 bij elke brandpuntsafstand, waardoor de afmetingen en het gewicht van een compleet mirrorless systeem enorm kunnen worden beperkt zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit of mogelijkheden. Net als bijna alle andere Tamron objectieven voor Sony E-mount camera's, heeft dit 11-20mm objectief een uniforme 67mm filtermaat die het mogelijk maakt om filters zoals CPL en ND, en lensdoppen onderling uit te wisselen.

Specificaties
Merk Tamron
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 11
Maximale brandpuntsafstand (mm) 20
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice