Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair
Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair
2.259,00

Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair

1 x Swarovski ATS 65HD
1 x Swarovski Oculair 20-60x

* Verplichte velden

2.259,00

Prijs zoals geconfigureerd: 2.259,00

Beschikbaarheid: Tijdelijk niet leverbaar

Of 753,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 50,26 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair

Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair

De perfecte reispartner, licht in gewicht, hoge kwaliteit en robuust. Kortste instelafstand van slechts 3 meter. De kwaliteit van de HD versie licht hoger dan die van de gewone en is mede daardoor beter geschikt voor digiscoping.

Ideaal voor gebruik bij het bekijken van regelmatig veranderende locatie: deze zeer eenvoudig te bedienen en compacte telescopen hebben een robuuste aluminium behuizing en zijn volledig rubberen gepantserd. Zij leveren prestaties en bieden all-round, kleurechte beelden met een hoog contrast. Extreem gedetailleerde observatie is de norm, met een korste instelafstand van 3 meter.

OPTICS
Easy Clean coating op de externe lenzen maakt het aanzienlijk gemakkelijker de lenzen te reinigen.Dankzij een betere reiniging van de lenzen hoeft minder aandacht besteed te worden aan het schoonmaken van de buitenste delen.Dit betekent een aanzienlijke verhoging van de levensduur van optische producten.
Extreem hoge kwaliteit optische systeem voor volledig natuurlijke kleurweergave en precisie waarneming van detail, zelfs wanneer er weinig licht aanzwezig is.
HD (High Definition) optics dragen bij aan een vermidering van de kleurafwijkingen en lensfouten en geven een een zeer gedetailleerd, scherp en contrastrijk beeld.

GEWICHT
Zeer licht gewicht voor ATS 65 (HD) van slechts 1100 g/38.8 oz (1130 g/39.9 oz) en voor STS 65 (HD) van slechts 1080 g/38.1 oz (1110 g/39.2 oz) zelfs met een volledig rubberen pantsering.

SCHERPSTELSYSTEEM
Extreem korte instelafstand tot slechts 10 ft (3 m).
Easy-grip ergonomisch geplaatst scherpstelring met grotere groeven voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling.

GEBRUIKSGEMAK
Verwisselbare steun voor snelle target pick-up.
Ingebouwde zonnekap zorgt voor een vermindering van schittering en diffuus licht en dient tevens als bescherming tegen regen en sneeuw.
Gelocked systeem voor plaatsing van het oculair.
Volledige gezichtsveld zelfs voor brildragers dankzij het volledig instelbare oculair.
Kantelbare statief ring (ATS 65/ATS 65 HD-modellen) voor het instellen van de gewenste kijkpositie.
Snelle en eenvoudige montage op Swarovski statieven zonder extra plaat (gestandaardiseerde voet). Past ook op alle Statieven met 1 / 4 "en 3 / 8" schroefdraad.
Grote en gemakkelijk te bedienen scherpstelring zelfs met handschoenen.
Eenvoudig verwisselbare lens.
Compact en past gemakkelijk in de hand bagage.

ROBUUST EN STEVIG
Extreem licht, maar zeer robuuste licht legering behuizing.
De volledig rubberen pantsering zorgt voor schok absorptie en trillingsdemping.
Interne aandacht voor stofdicht en waterdicht kwaliteiten (tot een diepte van 13 m of 4 m).

Verklaring termologie

Vergroting:
De mogelijkheid een object optisch dichterbij te halen. Voorbeeld: bij een kijker 7x50 staat het eerste cijfer 7 voor de vergroting. Dus een object op een afstand van 70 meter lijkt door deze verrekijker alsof het op 10 meter afstand staat.
Let op!: hoe hoger de vergroting hoe smaller het totale gezichtsveld en hoe hoger de vergroting des te lager de lichttransmissie. Bij een vergroting hoger dan 12 is een statief aan te raden.

Objectief formaat:
Het voorste glasdeel van de verrekijker. Voorbeeld: bij een kijker 7x50 staat het tweede cijfer, 50 voor de diameter van het voorste glasdeel in mm. Hoe groter deze diameter is des te meer lichtinval en dus een helderder beeld in de kijker. Voor schemer is minimaal een diameter van 40 mm nodig en voor nachtelijke omstandigheden is een diameter 50 mm het meest optimaal.

Uittrede pupil:
Dit is het heldere puntje dat zichtbaar is als men vanaf ca. 25 cm afstand door de verrekijker kijkt.
Deze bepaald de hoeveelheid licht dat het oog bereikt. Hoe groter deze uittrede pupil hoe helderder het beeld. Deze uittrede pupil kan men berekenen als volgt: objektiefdiameter delen door de vergroting 50/7=7.14mm. Het pupil van het menselijk oog is overdag 2-3 mm groot dit is dus te klein om de hoeveelheid licht die op het oog komt te kunnen verwerken. ’S-nachts is het pupil 7 mm groot en kan het oog dus meer licht ontvangen. Overdag is er dus meer licht dan het oog kan opvangen, 2-3 mm-7.14 mm en ’s-nachts kan al het licht nog opgevangen worden 7mm-7.14mm.

Gezichtsveld op 1000m:
De breedte van het gezichts veld op 1000 meter. Het menselijk oog kan door een kijker niet meer zien dan een breedte van 136 meter.

Schemergetal:
Dit is een referentiegetal om te bepalen hoe de beeldkwaliteit is in slechte (schemer) lichtomstandigheden. Dit kunnen we als volgt berekenen:
Het schemergetal=wortel van objektief diameter x vergroting - wortel van 50 x 7 = 18.7
Let wel:
Dit is een theorie, in de praktijk zijn glassoort en coating minstens zo niet belangrijker voor een scherp beeld.

Helderheid:
Referentiegetal om te bepalen hoe lichtsterk de verrekijker is.
Hoe groter dit getal des te beter het beeld is bij slechte lichtomstandigheden.
Hoe bereken ik het schemergetal:
(objektiefdiameter / vergroting)² - (50 / 7)² = 51.02

Coating:
Een kleur-licht versterkende laag die op alle glasdelen is opgedampt. Het resultaat van deze laag is een veel beter beeld bij slechte lichtomstandigheden zoals: mist, schemer en of regen.

Lichttransmissie:
Lichttransmissie is de enige waarde waaraan men de optische kwaliteit van een verrekijker kan beoordelen, deze is ook niet met een basis theoretische formule te bepalen.
Bij het vaststellen van de lichttransmissie houd men ook rekening met glaskwaliteit, coatingen, bouw van de verrekijker en de voorafgaande besproken punten.
Het menselijk oog kan lichtwaarden tussen de 425-625nm waarnemen.’s-nachts ligt de waarde rond 500nm en overdag is de piek rond 550nm

Specificaties
Merk Swarovski
Soort Telescoop
Prismatype Porro
Gewicht 1370 gram
Diepte 370 mm
Kijkeropties Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Statiefaansluiting, Waterbestendig
Garantie 10 jaar
Vergroting max (x) 60
Vergroting min (x) 20
Vergroting max (x) 60
Vergroting min (x) 20
Lensdiameter (mm) 65
Kortste Scherpstelafstand (meter) 3
Oculair opties Inclusief oculair, Oculair verwisselbaar
Gezichtsveld op 1000 meter 36
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Swarovski ATS 65HD + 20x60 oculair of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice