Sony FE 50mm f/1.2 GM
Sony FE 50mm f/1.2 GM
2.299,00

Sony FE 50mm f/1.2 GM

  €100 cashback i.c.m. geselecteerde camera   €200 INRUILKORTING
2.299,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 200,00 voordeel
Prijs na alle acties € 2.099,00
Of 766,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 51,15 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 cashback i.c.m. camera

Ontvang nu tijdelijk 100 euro cashback op dit objectief in combinatie met een van de geselecteerde Sony systeemcamera's. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
€200
KORTING
Ontvang €200 korting

Ontvang nu tijdelijk 200 euro korting op dit Sony artikel. De korting wordt automatisch verrekend, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FE 50mm f/1.2 GM

De Sony FE 50mm f/1.2 GM biedt een uitstekende resolutie en toonaangevende autofocus (AF) functies om foto's en video-content te produceren met details van een ongekend niveau. De FE 50mm f/1.2 GM is vormgegeven in een extreem compact en lichtgewicht ontwerp en levert prachtige bokeh-effecten. Het maximale diafragma van f/1.2 biedt een indrukwekkende scherptediepte met een uitstekende lichtinval. Dit garandeert kortere sluitertijden en lagere ISO-waarden ook bij weinig licht.

De compacte afmetingen en het lichtgewicht ontwerp van deze prime lens biedt uitstekende prestaties voor verschillende type fotograferen. Zo is de FE 50mm F1.2 GM inzetbaar voor portretten, bruiloften, sportevenementen, food photography, landschappen en diverse andere projecten. Dankzij een maximaal diafragma van F1.2, de stille autofocus en krachtige trackingprestaties is dit een uitstekende keuze voor zowel foto's als video.

Uitstekende resolutie en prachtige bokeh

De Sony FE 50mm F1.2 GM is voorzien van drie XA (extreem asferische) elementen. Deze garanderen een hoge resolutie over het gehele beeld zelfs bij een constant F1.2-diafragma. Bij dit objectief is Nano AR Coating II gebruikt. Deze kan gelijkmatiger worden toegepast op grote lenselementen of sterk gebogen elementoppervlakken. De coating onderdrukt interne reflecties en minimaliseert flare en ghosting. En ondanks de brede kijkhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II over het hele beeld een hoge helderheid en contrast, zelfs bij lastige lichtomstandigheden.

De FE 50mm F1.2 GM heeft daarnaast een minimale sferische aberratie en creëert een hoogwaardig G Master-bokeh effect bij het maximale F1.2-diafragma. Deze lens kan een vloeiende, diepe bokeh creëren op zowel de voorgrond als de achtergrond. Dit komt dankzij het nieuw ontwikkelde cirkelvormige diafragma met 11 lamellen en een verfijnd optisch ontwerp.

Krachtige AF en tracking bij F1.2

De Sony FE 50mm kan objecten scherp in beeld houden, zelfs bij een geringe scherptediepte. Dit dankzij een snelle, nauwkeurige en stille AF en tracking dankzij de vier XD (extreem dynamische) lineaire motoren die een hoge aandrijfefficiëntie bieden. Voor nauwkeurige scherpstelling met Eye-AF voor mens en dier, kan de gebruiker zich met het FE 50mm F1.2 GM focussen op de compositie dankzij de uitstekende respons met minimale vertraging en weinig trillingen. Bovendien zorgt het zwevende scherpstelmechanisme van het objectief, aangestuurd door het speciale aandrijvingsalgoritme, voor een hoge resolutie over het gehele scherpstelbereik, met een minimale scherpstelafstand van ca. 0,4m.

Professionele controle en betrouwbaarheid in een compact formaat

De Sony FE 50mm F1.2 GM is ontworpen met professionele content creators in gedachten. De lens heeft handige bedieningselementen en functies zoals een Linear Response MF (Manual Focus), diafragmaring met aan/uit-klikschakelaar, scherpstelstandschakelaar en twee aanpasbare scherpstelknoppen. De FE 50mm F1.2 GM heeft een stof- en vochtbestendig design en een fluorcoating op het frontelement. Deze beschermt de lens tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en andere verontreinigingen. Het objectief is uitgerust in een compacte en licht design, waardoor het zeer mobiel en gemakkelijk te hanteren is voor een 50mm F1.2-objectief.

Kenmerken van de Sony FE 50mm F/1.2 GM

 • Fullframe E-mount lens
 • Intern scherpstelmechanisme, Floating Focus Design
 • 3 XA Extreme Aspherical lenselementen
 • Diafragmaring met schakelbare klikstops
 • 4 XD lineaire scherpstelmotoren
 • Afgerond diafragma met 11 bladen
 • 2 scherpstelvergrendelingen
 • 11 lamellen voor prachtige bokeh mogelijkheden
 • Ideaal voor het fotograferen van portretten, landschappen, sterrenhemels en filmen
 • Stof- en vochtwerende coating

Inhoud van de verpakking

 • Sony FE 50mm F/1.2 GM
 • Zonnekap (ALC-SH163)
 • Voorkap
 • Achterkap
 • Pouch
 • Draagriem voor de pouch
Specificaties
Merk Sony
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 87 mm
Lengte 108 mm
Gewicht 778 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.2
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.2
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FE 50mm f/1.2 GM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice