Sony FE 24mm f/1.4 GM
Sony FE 24mm f/1.4 GM
1.449,00

Sony FE 24mm f/1.4 GM

  €100 cashback i.c.m. geselecteerde camera  
1.449,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 483,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 32,24 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 cashback i.c.m. camera

Ontvang nu tijdelijk 100 euro cashback op dit objectief in combinatie met een van de geselecteerde Sony systeemcamera's.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FE 24mm f/1.4 GM

Groothoek-prime-lens is zeer compact en levert hoogwaardige foto- en videoprestaties

De Sony 24mm f/1.4 prime-lens is deskundig ontworpen voor hoogwaardige prestaties bij alle diafragma-instellingen. Dankzij het gebruik van geavanceerde optische technologieën van Sony is deze lens geschikt voor zelfs de meest veeleisende fotografen.

Het ontwerp is licht en compact en heeft een filterdiameter van ø67 mm. De afmetingen van deze lens zijn slechts 75,4 mm x 92,4 mm en het gewicht 445 g. Dit objectief biedt de combinatie van een hoge resolutie en prachtige bokeh en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de G-Master serie. De SEL24F14GM kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere projecten.

Dankzij het optische design biedt de lens een hoge resolutie over het hele frame, zelfs bij F1.4. Dit objectief is ontworpen uit 10 groepen met 13 elementen, waaronder twee XA-elementen (extreem asferisch) en drie ED-elementen (extra lage verstrooiing).

De twee XA-elementen onderdrukken op effectieve wijze sagittale flare, zodat puntlichtbronnen nauwkeurig tot hun recht komen. Hierdoor is de FE 24mm F1.4 GM aantrekkelijk voor wie een sterrenhemel wil fotograferen. De nanocoating van Sony zorgt voor minder schittering en spiegeling, zelfs bij landschapsfoto's waarbij de stand van de zon vaak problemen oplevert.

De lenselementen zjin verwerkt in een zeer compacte en lichte behuizing, die slechts 445 g weegt. Voor landschapsfotografen, die vaak lange afstanden moeten lopen om de perfecte locatie te vinden, komt dit lagere gewicht zeker van pas. Daarnaast kan de FE 24mm F1.4 GM worden gecombineerd met de geprezen α7-/α9-camera’s van Sony. Dit lichte design is gerealiseerd dankzij een nieuwe DDSSM (Direct Drive SSM), die drie keer zoveel stuwkracht biedt. Het resultaat is een snelle reactietijd, uiterst nauwkeurige positionering en stille bediening bij zowel het maken van foto's als van video-opnamen.

Naast voor het fotograferen van landschappen en sterrenhemels biedt de FE 24mm F1.4 GM uitstekende en zachte bokeh prestaties voor close-ups van 0,24 m. Doordat de kwaliteit van bokeh rechtstreeks wordt bepaald door sferische aberratie en axiale en laterale chromatische aberratie die kleuruitloop kunnen veroorzaken, krijgen al deze factoren volledige aandacht tijdens het design- en productieproces. Elke lens wordt apart getest en bijgesteld voor die optimale beeldkwaliteit en bokeh die bij de G-Master kwaliteit hoort

De FE 24mm F1.4 GM is ontworpen met professionele bedieningsfuncties zodat het maken van foto's en video-opnamen eenvoudiger wordt. Met de diafragmaring kan het diafragma direct en intuïtief worden afgesteld. De scherpstelring kan nauwkeurig handmatig scherpgesteld worden dankzij Linear Response MF. De scherpstelvergrendeling kan worden aangepast en met de scherpstelmodusschakelaar kan snel automatische of handmatige scherpstelling geselcteerd worden.

Specificaties
Merk Sony
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Opties Handmatige belichting
Diameter/doorsnede 75.4 mm
Lengte 92 mm
Gewicht 445 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 24
Maximale brandpuntsafstand (mm) 24
Lenselementen 10
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 24
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type ALC-SH154
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FE 24mm f/1.4 GM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Sony FE 24mm f/1.4 GM

Door Cameraland op 18 juni 2019

Ter gelegenheid van International Dark Sky Week (31 maart - 7 april 2019) formuleerde Sony ambassadeur Albert Dros een aantal tips voor het vastleggen van de sterrenhemel in het komenden jaar: waar moet je zijn en wanneer?...

Lees meer