Sony FX6 Cinema Line Full-Frame
Sony FX6 Cinema Line Full-Frame
6.655,00

Sony FX6 Cinema Line Full-Frame

6.655,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 148,07 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FX6 Cinema Line Full-Frame

De FX6 full-frame camera van Sony is ontwikkeld om veelzijdige cinematografische beelden te bieden in een werkelijk compacte vorm. Met de mogelijkheid om tot 15+ stops aan dynamisch bereik vast te leggen, Sony's S-Cinetone-gamma voor filmachtige huidtinten en tot 10-bits, 4: 2: 2 XAVC-I-opname, is de FX6 klaar om op een behendige manier documentaire, cardanische en drone-opnames te maken. De FX6-camera combineert een 4K full-frame Exmor R-sensor met een BIONX XR-engine voor extreem gevoelige opnames in een reeks instellingen met een basis-ISO van 800 en een ISO 12800-modus met hoge gevoeligheid voor genuanceerde scènes bij weinig licht.

Met een gewicht van iets minder dan 900 gram, is de FX6 full-frame body vergelijkbaar met de S35-sensor Sony FS5. Terwijl de FX6 naadloos past in een pro-cine on-set workflow, het biedt ook verschillende functies die een zegen zijn voor een gebruiker met één operator. Deze omvatten een snelle en nauwkeurige autofocus met fasedetectie met zowel gezichtsherkenning als realtime oog-autofocus, zowel automatisch als handmatig ND filterinstellingen voor snelle belichtingscompensatie en een 3,5-inch LCD-monitor met tijdbesparende touchscreen-toegang tot de belangrijkste menu-instellingen en veelzijdige positionering voor comfortabel gebruik.


Alles vastleggen met hoge ISO-gevoeligheid

Leg bruikbare beelden vast in bijna totale duisternis dankzij het indrukwekkende, uitgebreide ISO-bereik tot wel 409600. De full-frame sensor zorgt samen met de innovatieve lichtsterkte voor oneindige opnamemogelijkheden.

Schitterende bokeh en full-frame creativiteit

Leg prachtige 4K-beelden vast met de creatieve vrijheid die de full-frame sensor biedt. Neem ieder detail van de ondiepe scène op met prachtige bokeh voor een beeld dat zo uit een film lijkt te komen.

Kleurtechnologie van bioscoopkwaliteit met S-Cinetone

De kleur S-Cinetone is ontwikkeld voor Sony's veelgeprezen FX9 en is de standaardlook van de FX6. De camera is nauwkeurig afgestemd op de hedendaagse vereisten van contentmakers, met rijke kleuren en natuurlijke huidtinten. De FX6 maakt frisse en levendige afbeeldingen, rechtstreeks vanuit de camera, zonder enige gradatie, terwijl er voldoende diepte overblijft voor tijdens de postproductie.

Grote pixels zorgen voor hogere gevoeligheid en weinig ruis

De full-frame Exmor R CMOS-beeldsensor met 10.2-megapixel2 biedt een indrukwekkende lichtsterkte. Met de hoge uitleessnelheid en dynamisch bereik van 15+ stops1 geniet u van een geweldige beeldkwaliteit met een hoge gevoeligheid en weinig ruis.

BIONZ XRTM-beeldverwerkingsprocessor

De BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor past dankzij de enorme verwerkingskracht bij de hoge uitleessnelheid van de sensor. De toekomstbestendige processor levert beelden van hoge kwaliteit en verbetert de responsiviteit van de camera-interface.

Indrukwekkend dynamisch bereik voor onbeperkte creativiteit

De FX6 biedt met de standaardgevoeligheid van ISO8003 een optimaal dynamisch bereik voor goed verlichte binnenruimtes en documentaires buiten de deur. De versterkte gevoeligheid ISO 128003 is ontworpen voor uitdagende situaties met weinig licht, of ochtend- en avondopnamen. De FX6 biedt een indrukwekkend dynamisch bereik van meer dan 15 stops1 ‒ meer dan wat een menselijk oog in veel omstandigheden kan waarnemen. Zo krijgt u een ongekende creatieve vrijheid bij de kleurgradatie en tijdens de postproductie.

Snelle, hybride autofocus voor precisie en consistentie

De AF maakt gebruik van intelligente tracking en fasedetectie op de sensor voor precieze tracking in vrijwel het volledige frame (627-punts brandpuntsvlakfasedetectie-AF bestrijkt ongeveer 89% van het beeld4). Het hybride AF-systeem biedt scherpstelling zelfs wanneer u opnamen maakt bij weinig diepte en een hoge framesnelheid van 120p in 4K (QFHD).

Realtime Eye AF en gezichtsherkenning worden ondersteund

Realtime Eye AF en gezichtsherkenning zorgen voor nauwkeurige scherpstelling bij interviews, evenementen en overal waar een precieze scherpstelling op mensen is vereist. Dankzij de realtime verwerking hebt u ook oogscherpstelling als het onderwerp naar beneden kijkt of bij een scherpe hoek. Zo kan de cameraman zich volledig op de opname richten.

Krachtige scherpstelling voor als u alleen opnamen maakt

De AF-overgangssnelheid bevat zeven niveaus en voor de AF-gevoeligheid kunt u uit vijf niveaus kiezen, waardoor u meer creatieve mogelijkheden hebt bij wisselende onderwerpen of bij opnamen met rack focus.

Onderwerpselectie met lensring bij AF

Wanneer de functie AF Assist is ingeschakeld, kunt met de scherpstelring tussen automatische en handmatige scherpstelling schakelen. De automatische scherpstelling wordt hervat zodra u niet meer aan de scherpstelring draait.

Automatisch-scherpstelgebied/-positie

U kunt voor de automatische scherpstelling van het doelgebied schakelen tussen flexibele spot, zone en breed, of de positie van het doelgebied snel wijzigen tijdens opnamen door het lcd-scherm aan te raken.

4K6 120 fps, waarbij ieder frame is scherpgesteld

Dankzij opnamen met een hoge framesnelheid kunt u alledaagse momenten vastgeleggen als een visueel spektakel met elegante bewegingen. De FX6 legt tot wel 120 frames per seconde (fps) vast in 4K-resolutie (QFHD). Met de langzame en snelle modi (S&Q) hebt u de volledige controle over de framesnelheid, van 1 tot 120 fps, zodat u bewegingen volledig naar wens kunt vastleggen, zelfs met een 5x super slow motion (uitvoer van 24 fps).


Automatisch scherpstellen met Sony-lenzen met E-bevestiging

Ervaar automatische scherpstelling met lenzen met E-bevestiging van Sony, met fantastische optische prestaties voor uitdagende filmtoepassingen. De unieke actuatortechnologie in de lenzen leveren snellere en nauwkeurige AF-prestaties ook wanneer u voor creatieve uitdagingen staat.

Ingebouwde elektronische variabele ND-filter

De FX6 beschikt over het unieke, ingebouwde, elektronische Variable Neutral Density (ND)-filter van Sony. Het elektronische filter is anders dan de gebruikelijke optische ND-filters, doordat het op de FX6 lineair bedient kan worden van 1/4ND tot 1/128ND, of kan worden ingesteld op automatisch. Dit is ideaal bij wisselende omstandigheden, zodat u niet van filter hoeft te wisselen wanneer de omstandigheden dat wel doen.


Licht, modulair en stevig

Ondanks de lichte behuizing van 0,89 kg kan de magnesiumlegering van de FX6 tegen een stootje tijdens de opnamen. Dankzij de verwijderbare handgreep hebt u de belangrijkste functies altijd in de buurt, die u bovendien met één knop kunt bedienen.

Mobiliteit bij opnamen

Dankzij de slimme handgreep, onderdeel van het modulaire ontwerp van de FX6, is deze camera ideaal voor opnamen vanuit een lage hoek. Hij is eenvoudig instelbaar voor uiteenlopende toepassingen zoals een gimbal, drone of onder water.

Duurzame en lichte behuizing en frame van magnesium

De behuizing, kappen en bovenste handgreep zijn gemaakt van een uitvoerig geteste magnesiumlegering, zodat de camera ook betrouwbaar werkt bij uitdagende omstandigheden. Het frame is ijzersterk, duurzaam en toch heel licht, voor maximale mobiliteit.

Architectuur om thermische uitschakeling te voorkomen

Het ventilatiesysteem en chassis helpt om de thermische uitschakeling tijdens opnamen7 bij hoge framesnelheden en 4K-resoluties (QFHD) te voorkomen. Het aantal koelplaten, de vorm van de luchttoevoer- en ventilatiepunten, en de locatie van de vrijwel stille fan en de luchtstromen zijn allemaal met precisie berekend, zodat er een optimale ventilatie kan ontstaan.

10-bits 4:2:2-opnamen

Maak video's met de camera met indrukwekkende rijke kleuren dankzij de 10-bits diepte en 4:2:2-kleurensampling, voor nog meer flexibiliteit bij fotogradering, nabewerking en compositie.

All-Intra-codering beschikbaar

Zowel Long GOP als All-Intra-codering zijn beschikbaar. Zo wordt ieder frame apart gecodeerd in bitsnelheden van 600 Mbps, zodat alle bewegingen nauwkeurig worden vastgelegd en workflows efficiënter worden bewerkt.

16-bits RAW SDI-uitvoer

Voor veeleisende postproductieworkflows is een 16-bit-RAW-uitvoer beschikbaar via een SDI-verbinding met compatibele recorders, terwijl XAVC-I-bestanden gelijktijdig in de camera worden vastgelegd. De RAW-video-uitvoer is in de beeldsensor beschikbaar in framesnelheden van 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 24 / 23.98.9

Opnamemodi die aansluiten bij workflows van makers

De FX6 bevat opnamemodi met vooraf ingestelde weergaven zoals S-Cinetone voor fantastische opnamen in de camera, of S-Log3 / S-Gamut3 met de Cine-EI-modus, waarmee u prachtig belichte afbeeldingen kunt vastleggen voor de postproductie.

Met Scènebestand op locatie de weergave wijzigen

Er zijn vier vooraf ingestelde scènebestanden voor SDR-opnamen (S-Cinetone, Standard, Still, ITU709) en twee voor HDR (HLG Live, HLG Natural), plus 16 sleuven voor geïmporteerde 3D LUT's, zodat u altijd uw favoriete weergave kunt krijgen.


Opvallend slimme handgrepen

De ergonomische slimme handgreep van Sony laat zich eenvoudig met één knop bedienen. Dankzij de zoom-, opname- en toewijsknoppen en de draaiknop met iriscontrole kunt u comfortabel urenlang opnamen maken.

Professionele connectiviteit

U hebt de beschikking over professionele interfaces, zoals de 12G-SDI, en HDMI-uitgangen10, een afstandsinterface, TC-verbindingsstukken om meerdere camera's te synchroniseren, en SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) voor soepele gegevensworkflows.

High definition lcd-scherm met 2,76 miljoen dots12

Het lcd-scherm van 3.5-inch biedt precieze handmatige scherpstelling bij uitdagende opnameomstandigheden. Dankzij de flexibele positionering van de bevestigingen en hoeken maakt u altijd comfortabel opnamen, ongeacht uw voorkeuren en uitrusting.

Snelle menubediening met aanraakscherm

Het lcd-scherm bevat een snelmenu. Met één aanraking kunt u de codec, scanmodus, afbeeldinggrootte en frequentie, standaard-ISO/-gevoeligheid, opnamemodus en audioniveaus wijzigen.

CFexpress Type A dubbele mediasleuven

De twee mediasleuven ondersteunen CFexpress Type A-kaarten13 en de gebruikelijke SDXC UHS-I- en UHS-II-kaarten, voor sneller bufferen en een versneld gegevensbeheer. Gelijktijdige, relay-, interval- en proxymodi worden ondersteund.

Verbonden voor hoge mobiliteit

Dankzij de Wi-Fi connectiviteit hebt u toegang tot talloze draadloze productiefuncties, zoals een afstandsbediening via een smartphone of tablet en de Content Browser Mobile-app. Maak eenvoudig verbinding via NFC One-Touch of handmatige koppeling.

Kenmerken van de Sony Cinema Line FX6 videocamera

  • 35mm fullframe Single-chip CMOS-sensor
  • UHD 4K 3840 x 2160 tot 120fps
  • HD opname tot 240fps
  • Meer dan 15 stops dynamisch bereik
  • Fast Hybrid en Real-time Eye AF
  • Touch tracking autofocus
  • Door de gebruiker instelbare autofocus gevoeligheid
  • Uniek variabel ND-filter
  • S-Cinetone beelprofielen
  • LUTs input
Specificaties
Merk Sony
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 114 mm
Diepte 153 mm
Hoogte 116 mm
Gewicht 890 gram
Opties Eye AF, Gezichtsherkenning, GPS, Handmatige belichting
Timelapsefunctie Ja
Aansluitingen HDMI, Micro-B USB 3.0, TC IN/OUT, USB-C, XLR 3 Pin
Type accessoireschoen Coldshoe
Afstandsbediening Ja
ND filters ingebouwd Ja
Type ingebouwde ND filter(s) 1/4, 1/128
Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, ND filters, Witbalans
Processor Bionz XR
Video resolutie Full HD, 4K
Video compressie XAVC-I, XAVC-L
Maximale framerate UHD/4K 120
Maximale framerate 1920x1080 240
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 240
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 240
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximale chroma subsampling 4:2:2
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Maximale ISO 12800
Minimale ISO 800
Resolutie (megapixels) 12.9
Type sensor Full Frame
Kleurtemperatuur max (K) 15000
Kleurtemperatuur min (K) 2000
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Lens verwijderbaar Ja
Inclusief lens Nee
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Autofocus Ja
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Type display Draaibaar display
Resolutie display (pixels) 1280x720
Formaat display (inch) 3.5
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers, Phantoomvoeding
Aantal audio ingangen 2
Aantal audio uitgangen 1
Model Accu BP-U35, BP-U70
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Geheugenkaart CFexpress Type-A
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FX6 Cinema Line Full-Frame of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice