Sony FX3 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS
Sony FX3 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS
6.999,00

Sony FX3 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS

1 x Sony FX3 Cinema Line
1 x Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS

* Verplichte velden

6.999,00

Prijs zoals geconfigureerd: 6.999,00

Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 600,00 voordeel
Prijs na alle acties € 6.399,00
Of 155,73 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 Lens Cashback

Ontvang nu tijdelijk €100 cashback op deze set met een Sony camera en lens.

Meer informatie
€500
Cashback
Ontvang nu €500 cashback!

Ontvang nu 500 euro cashback op dit Sony artikel. Deze actie loopt t/m 31 juli 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FX3 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS

Een compacte en lichte Cinema Line-camera voor makers die streven naar filmische vrijheid met groot bedieningsgemak

Belangrijkste productkenmerken FX3

 • 10.2 megapixel full-frame CMOS Exmor R-back-illuminated sensor en BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor
 • Ultrahoge gevoeligheid met ISO-bereik tot 409.600 voor omstandigheden met zeer weinig licht en een dynamisch bereik van meer dan 15 stops
 • S-Cinetone-sfeerprofiel, geïnspireerd op het Venice-kleurpallet, ook gebruikt in FX9- en FX6- Cinema Line-camera’s, en opnemen tot 4K 120p
 • Compact en lichtgewicht bodyontwerp met uitstekende bedienbaarheid voor handheld-opnamen en opnamen met een gimbalstabilizer
 • Behuizing met meerdere schroefgaten (1/4-20 UNC) maakt het eenvoudig om accessoires te monteren
 • Afneembare XLR-handgreep met twee keer XLR-TRS audio input
 • “Active Mode”-beeldstabilisatie voor een zeer stabiel beeld bij het filmen uit de hand
 • Fast Hybrid-autofocus, Touch Tracking (realtime tracking) en realtime Eye-AF, ook gebruikt in Alpha-camera’s
 • Ononderbroken 4K 60p-opnamen (Continu) door effectieve warmteafvoer en ingebouwde ventilator

De Sony FX3 voorziet in de behoeften van jonge makers die nieuwe manieren zoeken om hun creatieve visie te uiten. Dit model biedt perfecte focusprestaties, optische beeldstabilisatie, uitstekende opnamenprestaties uit de hand en een optimale warmteafvoer voor lange 4K 60p beeldopnamen. De FX3 garandeert hoogwaardige beeldkwaliteit onder alle omstandigheden en is eenvoudig door één persoon te bedienen. Dit alles is gebundeld in een compacte en lichte behuizing die prestaties en mobiliteit biedt om te voorzien in een groeiende behoefte om zeer hoogwaardige content vast te leggen.

Filmische expressie

De FX3 beschikt over Sony’s meest geavanceerde beeldsensortechnologie voor hoge verwerkingssnelheden en een fantastische beeldkwaliteit. De full-frame CMOS Exmor R-back-illuminated sensor biedt (naar schatting) 10,2 effectieve megapixels voor filmopnamen en 12,1 effectieve megapixels voor foto's. Dit garandeert samen met de BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor een hoge gevoeligheid en weinig ruis in het gevoeligheidsbereik van de camera. Het standaard ISO-bereik van de camera is 80 tot 102.400 (uitbreidbaar tot 409.600 bij het opnemen van film), en het dynamische bereik is een indrukwekkende 15+ stops.

Filmmakers creëren eenvoudig een filmische sfeer zonder postproductie met S-Cinetone. Deze beeldprofielen zijn gelijk aan die van de FX6- en FX9-Cinema Line-camera’s en spelen in op de toenemende behoefte aan expressievere diepte. De FX3 kan 4K opnamen tot 120 beelden per seconde vastleggen. Buitengewoon vloeiende 5x (max.) slowmotionopnamen bij QFHD-resolutie (3840 x 2160) met autofocus bieden nieuwe expressieve mogelijkheden. Gebaseerd op het VENICE-kleurpallet van de beroemde Sony VENICE-camera garandeert S-Cinetone natuurlijke middentonen, plus zachte kleuren en prachtige highlights die essentieel zijn voor filmische expressie.

Bewegingsvrijheid onder alle omstandigheden

Deze compacte en lichte Cinema Line-camera is ontworpen voor meer bewegingsvrijheid en weegt slechts 715 gram, inclusief batterij en geheugenkaarten. De behuizing is 77,8 mm hoog, 129,7 mm breed en 84,5 mm diep. Deze full-frame camera heeft een design dat zeer geschikt is voor opnamen uit de hand en met een gimbalstabilizer. De cameragreep is zorgvuldig ontworpen om optimale flexibiliteit, stabiliteit en comfort voor lange opnamen te bieden.

De behuizing van de Sony FX3 is ontworpen voor mobiliteit en efficiëntie. De camera is voorzien van vijf schroefgaten (1/4-20 UNC) voor accessoires maar is licht genoeg voor bediening vanuit de hand, evenals om te dragen en op te zetten. De FX3 is daardoor uitstekend inzetbaar voor handheld filmen. De meegeleverde XLR-handgreep kan zonder speciaal gereedschap aan de behuizing worden bevestigd via de Multi Interface Shoe. De body beschikt ook over drie extra schroefgaten voor accessoires: twee op de bovenkant en één aan het uiteinde. Zo kunnen externe monitors, recorders, draadloze microfoonontvangers of andere accessoires of uitbreidingen veilig worden bevestigd.

Om hoogwaardige audio te garanderen biedt de XLR-handgreep twee XLR/TRS-audio-inputs voor de FX3. Digitale audiobronnen kunnen met een optionele XLR-microfoon direct worden overgedragen naar de camera, voor een uitstekende audiokwaliteit. De camera-instellingen bieden diverse audio-opnameformaten zoals 24-bits 4-kanaals opnamen. Aangezien de XLR-adapter is geïntegreerd in de handgreep zijn extra kabels of batterijen niet nodig. Dit garandeert maximale opnamevrijheid voor de content creator, weinig ruis, en gebruiksgemak bij op- en afbouwen.

De FX3 biedt Fast Hybrid-autofocus (AF) door gebruik te maken van een 627-punts brandpuntsvlak fasedetectiesysteem. Met behulp van artificial intelligence (AI) zorgt de “Real-time Tracking” van de FX3 voor een nauwkeurige scherpstelling. Tevens kan het beoogde object eenvoudig worden geselecteerd door het op het scherm aan te raken wanneer "Touch Tracking" is ingeschakeld. De AF-functies van de FX3 bieden tevens realtime Eye-autofocus voor zowel mens als dier. De camera detecteert dit zelfs als het object in een steile hoek naar boven of beneden kijkt. Bij gebruik van realtime tracking worden de ogen en het gezicht van het object gedetecteerd en in realtime met extreem hoge precisie vastgezet.

Naar aanleiding van feedback van professionals zijn nieuwe AF-functies geïntegreerd en verbeterd. Dit zijn onder meer de AF-overgangssnelheid, AF Subject Shift Sensitivity, een intuïtievere bediening en AF-ondersteuning tijdens handmatig scherpstellen. Deze AF-functies zijn toegevoegd om stabiel, flexibel en nauwkeurig te kunnen scherpstellen in elke situatie en zijn eenvoudig te bedienen voor solo shoots.

Voor eenvoudig filmen zonder statief beschikt de FX3 over optische beeldstabilisatie over 5 assen in de body. Dit is zeer effectief voor filmen uit de hand. Via de Active Mode blijft de camera altijd stabiel dankzij een innovatieve stabilisatie-eenheid en gyrosensoren. Tijdens gebruik van deze modus filmt de camera in ieder formaat, inclusief 4K. De innovatieve beeldstabilisatie in de FX3 is beschikbaar bij een groot aantal Sony E-mount-lenzen. Bovendien registreert de FX3 metadata voor beeldstabilisatie waarmee tijdens postproductie in Catalyst Browse/Prepare nog meer praktische aanpassingen kunnen worden gedaan.

Bedieningsgemak

Bij het ontwerpen van de FX3 zijn geen compromissen gesloten als het gaat om professionele controle en bedieningsgemak. De sneltoetsen bevinden zich op de handgreep en op de bovenkant van de behuizing. Functies zoals ISO, diafragma en aanpassing van witbalans zijn eenvoudig aan te passen. Dankzij het design kunnen filmmakers de knoppen met hun rechterhand bedienen en de lens prettig met links vasthouden. Er zijn maar liefst 140 functies toewijsbaar aan 15 aangepaste knoppen voor meer efficiëntie. Met de zoomhendel aan de bovenkant van de handgreep zijn alle compatibele aangedreven zoomlenzen eenvoudig te bedienen. Tevens is Clear Image Zoom te gebruiken met onaangedreven zoom en prime-lenzen. Deze hendel vereenvoudigd vloeiend zoomen ten opzichte van inzoomen met een handmatige zoomring en vermindert het aantal lenzen dat nodig is voor veel projecten.

De opnamelampen (tally) bevinden zich aan de voor- en achterkant van de FX3 camera, zodat de filmmaker eenvoudig kan zien wanneer de camera draait. Aan de zijkant is een in meerdere hoeken uitklapbaar lcd-aanraakscherm geïntegreerd. De camera is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor opnamen met gimbalstabilizer. Dit biedt filmen vanuit ingewikkelde posities, handheld bediening, etc. De flexibele belichtingsmodus biedt net als andere FX-camera’s de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen ‘Auto’ en ‘Handmatig’. Gebruikers passen eenvoudig instellingen aan voor diafragma, sluitersnelheid, en ISO. Kort drukken op de toegewezen aangepaste knoppen maakt schakelen mogelijk tussen vergrendelen van de knop/handmatig, en lang drukken op de aangepaste knoppen zorgt voor aan-/uitschakelen van Auto setting.

Betrouwbaarheid

Filmmakers hebben meer nodig dan geraffineerde functies en prestaties; ze hebben ook behoefte aan betrouwbaarheid en duurzaamheid. De CX95900 combineert een ventilator voor actief koelen met effectieve warmteafvoer zodat het mogelijk is om ononderbroken 4K 60p-opnamen te maken zonder thermische uitschakeling. Daarnaast heeft de FX3 een stof- en vochtwerend design en een duurzaam frame van magnesiumlegering. Bovendien maakt USB PD (Power Delivery) snel opladen mogelijk voor ononderbroken opnamen.

Professionele video-workflow

De Sony FX3 is compatibel met verschillende opnamefuncties zoals S-Log3-gamma met S-Gamut3.Cine kleurprofiel. Dit garandeert rijke kleuren, behoud van gradatie in een groot dynamisch en breed kleurenbereik. Het apparaat ondersteunt ook intern opnemen in XAVC S- en XAVC S-I-formaten in 4K (QFHD) en FHD, en XAVC Hs-formaat (MPEG-H HEVC/H.265, alleen 4K). 4K/60p-video in 10-bit 4:2:2 of 16-bit RAW-formaat kan worden uitgevoerd naar een externe recorder via de HDMI type A-poort van de FX3.

De camera beschikt over twee CFexpress type A-compatibele mediaslots. Deze slots garanderen hoge lees- en schrijfsnelheden in de compacte camerabody. CFexpress type A-kaarten zijn perfect voor het continue schieten 4K 120p filmopnamen. Dankzij de hoge schrijfsnelheden wordt het buffergeheugen van de camera ontlast en kan de content creator efficiënt blijven werken. De gegevensoverdracht naar een pc is 1,7 keren sneller dan bij een SD-kaart. De mediaslots kunnen tevens in relay-modus werken om langer continu bij hoge bitsnelheden gegevens op te nemen.

De FX3 is ontwikkeld met geavanceerde connectiviteitsfuncties om professionele makers beter te ondersteunen. Hij beschikt over snelle draadloze LAN-functionaliteit (2,4 GHz- of 5 GHz-band) en een bekabelde LAN-verbinding via een compatibele USB-naar-Ethernet-adapter. Deze camera ondersteunt tevens opnamen op afstand via de applicatie ‘Imaging Edge Desktop’ “Remote” via wifi, of Superspeed USB 5Gbps-verbinding via USB Type-C.

enmerken van de Sony Cinema Line FX3 videocamera

 • 10.2 megapixel fullframe CMOS Exmor R Sensor
 • 15+ stops dynamisch bereik
 • UHD 4K tot 120fps en full HD tot 240fps
 • ISO-bereik van 80 tot 102800 uitbreidbaar naar 409600
 • S-Cinetone, S-Log3 en HLG
 • 10-bit 4:2:2 XAVC S-I,16-bit RAW uit
 • Handgreep ontworpen voor flexibiliteit en stabiliteit in elke positie
 • Mogelijkheden voor het vastleggen van foto's in JPG en RAW
 • Pas gevoeligheid van tracking autofocus aan
 • Met Tally-lamp
 • Stof- en spatwaterdicht ontwerp
 • Beeldstabilisatie met Active Mode voor filmen uit de hand
 • Geheugenkaartsleuven voor CFexpress Type A-kaarten en SD (UHS II)
 • Weegt 1015 gram inclusief XLR-handgreep, accu en geheugenkaart

In de doos

 • Sony FX3 Cinema Line videocamera
 • Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS objectief
 • Bodydop
 • NP-FZ100 accu
 • BC-QZ1 acculader
 • Oplaadkabel
 • XLR-handle
 • Handle shoe-cap
 • Accessoire shoe-kit
 • Accessoire shoe-cap
 • USB-A naar USB-C-kabel (USB 3.2)
Specificaties
Merk Sony
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 129.7 mm
Diepte 77.8 mm
Hoogte 84.5 mm
Gewicht 640 gram
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Handmatige belichting
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schoudersteun aanwezig Nee
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro USB, USB-C, XLR 3 Pin
Type accessoireschoen Multi interface shoe
Flitsopties Accessoireschoen
Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, Witbalans
Processor BIONZ XR
Video resolutie Full HD, 4K
Video compressie XAVC HS, XAVC S-I, XAVC-L
Maximale framerate UHD/4K 120
Maximale framerate 1920x1080 240
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 240
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 600
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximale chroma subsampling 4:2:2
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Maximale ISO 102400
Minimale ISO 80
Maximale fotoresolutie (pixels) 4789 x 2694
Resolutie (megapixels) 12.9
Type sensor Full Frame
Kleurtemperatuur max (K) 9900
Kleurtemperatuur min (K) 2500
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Bestandsformaat JPG, RAW
Lens verwijderbaar Ja
Inclusief lens Ja
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Filtermaat (mm) 77
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Type display Draaibaar display, Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen
Resolutie display (pixels) 1440000
Formaat display (inch) 3
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers, Phantoomvoeding
Aantal audio ingangen 3
Aantal audio uitgangen 1
Capaciteit (mAh) 2280
Model Accu NP-FZ100
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Geheugenkaart CFexpress Type-A, SDHC Card, SDXC Card
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FX3 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice