Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II
2.399,00

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II

2.399,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 200,00 voordeel
Prijs na alle acties € 2.199,00
Of 799,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 53,38 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 cashback i.c.m. camera

Ontvang nu tijdelijk 100 euro cashback op dit objectief in combinatie met een van de geselecteerde Sony systeemcamera's. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
€200
KORTING
Ontvang €200 korting

Ontvang nu tijdelijk 200 euro korting op dit Sony artikel. De korting wordt automatisch verrekend, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II

De FE 24-70mm f/2.8 GM II is ‘s werelds kleinste en lichtste F2.8 standaard zoomlens binnen de G-Master serie en is uitgerust met Sony’s innovatieve lenstechnologie. Dit objectief garandeert een indrukwekkende resolutie en de prachtige bokeh waar de G Master-serie om bekend staat. Deze lens is een van de meest veelzijdige lenzen in het assortiment en is ontworpen voor fotografen, videografen en hybride content creators.
Geavanceerde beeldkwaliteit die concurreert met prime-lenzen

De FE 24-70mm f/2.8 GM II biedt content creators de mogelijkheid om scherpe, gedetailleerde beelden vast te leggen, zowel voor foto als video. De lens biedt hoge resolutie over het gehele beeld, zelfs met een wijde diafragma-opening. Het optisch design bestaat uit vijf asferische elementen, waaronder twee uiterst precieze XA (extreem asferische) elementen.

Dit objectief heeft ook twee ED (extra-low dispersion)-glaselementen plus twee Super ED glaselementen. In combinatie met een nieuw zwevend focusmechanisme controleert de lens effectief chromatische aberratie, astigmatisme en beeldvervorming. Dit garandeert een hoge resolutie bij alle zoominstellingen en diafragma-openingen. Zelfs bij opnamen in moeilijke lichtomstandigheden levert de FE 24-70mm f/2.8 GM II uitstekende helderheid door lichtvlekken en ghosting te reduceren. Dit is mogelijk dankzij Sony’s originele Nano AR Coating II, die een uniforme antireflectie-coating produceert op het oppervlak van de lens.

Dit objectief creëert een bijna perfect cirkelvormige bokeh, dankzij het geavanceerde optische design en een nieuw ontwikkelde 11-bladige diagfragma-eenheid. In dit 24-70 mm ontwerp bereikt de lens uitstekende close-upprestaties met een minimale scherpstelafstand van 21 cm bij 24 mm en 30 cm bij 70 mm, en met een maximale vergroting van 0.32x.

Snelle en nauwkeurige autofocus

De FE 24-70mm f/2.8 GM II levert een betrouwbare scherpstelling dankzij het gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Het objectief is uitgerust met een zwevend focusmechanisme en geavanceerde lensbediening voor uitstekende beelden, zelfs bij opnamen van een snel bewegend object. Bovendien ondersteunt de lens continue opnamen tot 30 fps voor foto’s en 4K 120p video-opnamen met autofocus.

De FE 24-70mm f/2.8 GM II biedt trackingprestaties met volledige AF, zelfs tijdens het maken van foto’s waarbij het diafragma enkele stops is verkleind. Hierdoor kan de content creator meer scherptediepte gebruiken om bewegende objecten scherp in beeld te houden bij continu opnamen. De AF met trackingprestaties tijdens zoomen is ongeveer twee keer sneller dan bij het vorige lensmodel.

Verfijnde mogelijkheden voor creatief filmen

Met het constante maximale diafragma van F2.8, de uitstekende AF-prestaties, veelzijdige bediening en solide betrouwbaarheid is de FE 24-70mm f/2.8 GM II ontworpen voor alle soorten videotoepassingen. Deze lens biedt een stille AF-bediening dankzij de XD lineaire motoren en een nieuw ontwikkelde diafragma-eenheid. Uitgerust met innovatieve lenstechnologie vermindert de FE 24-70mm f/2.8 GM II focusademhaling, focusverschuiving en asverschuiving tijdens het zoomen. Deze lens ondersteunt ook de functie voor compensatie van focusademhaling van compatibele camera’s uit de Alpha-serie.

De lens biedt Linear Response MF (manual focus), dat zorgt voor nauwkeurige respons tijdens het handmatig scherpstellen doordat de focusring onmiddellijk, betrouwbaar en accuraat reageert. Een extra voordeel voor geavanceerde videocreatie. Ook is er een diafragmaring toegevoegd waardoor handmatige bediening van het diafragma/de iris snel, direct en moeiteloos aanvoelt. De speciale irisring zorgt ervoor dat de lens bediend kan worden zonder te klikken om zo naadloze overgangen van scherptediepte te ondersteunen.

Uitstekende mobiliteit

De FE 24-70mm f/2.8 GM II past perfect bij Sony’s compacte E-mount-camera’s uit het Alpha-systeem. Dit objectief weegt slechts 695 gram, dat is ongeveer 20% minder dan de originele 24-70 mm f/2.8 G Master-lens. De lengte van de lens is met 16 mm verminderd en het totale formaat is ongeveer 18% kleiner.

Betrouwbaarheid en verbeterde bediening

De FE 24-70mm f/2.8 GM II is ontwikkeld op basis van feedback van professionals met als resultaat een nog betere bediening en hogere gebruiksvriendelijkheid dan bij het voorgaande model. Deze lens biedt:

  • Zoom torsie-schakelaar om de dynamica van de zoomring op Tight of Smooth in te stellen
  • Een diafragmaring met AAN-/UIT-klikschakelaar en een irisvergrendelingschakelaar
  • Twee aanpasbare (Focus Hold) knoppen
  • Een focusring die onmiddellijk en lineair reageert op subtiele bediening tijdens het handmatig scherpstellen
  • vernieuwd ontwerp van de lenskap met een opening voor bediening van circulaire polarisatiefilters (dia 82 mm)
  • Het zwaartepunt ligt richting de lensbevestiging voor verbeterde hanteerbaarheid en bediening

Een vernieuwd stof- en vochtwerend ontwerp biedt extra betrouwbaarheid voor gebruik in uitdagende omstandigheden. De knoppen en schakelaars zijn voorzien van rubberen pakkingen en de lensbevestiging is afgedicht met een rubberen ring. Het voorste lenselement heeft ook een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat het afvegen van vuildeeltjes en vingerafdrukken eenvoudiger wordt.

Specificaties
Merk Sony
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 120 mm
Gewicht 695 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 24
Maximale brandpuntsafstand (mm) 70
Lenselementen 20
Lensgroepen 15
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.32
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 21
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type ALC-SH168
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice