Sony FE 20-70mm f/4.0 G
Sony FE 20-70mm f/4.0 G
1.599,00

Sony FE 20-70mm f/4.0 G

1.599,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 100,00 voordeel
Prijs na alle acties € 1.499,00
Of 533,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 35,58 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 cashback i.c.m. camera

Ontvang nu tijdelijk 100 euro cashback op dit objectief in combinatie met een van de geselecteerde Sony systeemcamera's.

Meer informatie
€100
KORTING
Ontvang €100 korting

Ontvang nu tijdelijk 100 euro korting op dit Sony artikel. De korting wordt automatisch verrekend, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 30 april 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FE 20-70mm f/4.0 G

Sony herdefinieert met de FE 20-70mm F4 G lens (model - SEL2070G) de standaardzoomlens-categorie met een ultra-wide zoombereik. Deze lens is een opmerkelijk compact, lichtgewicht full-frame objectief, met een constant F4-diafragma over het gehele zoombereik. Daarnaast bevat deze G Lens indrukwekkende beeldkwaliteit, nauwkeurigheid, tracking AF en een slim ontwerp voor maximale mobiliteit en bedienbaarheid. Dit nieuwe objectief is ontworpen voor een breed scala aan content creators. De FE 20-70mm F4 G lens is daarmee de perfecte keuze voor het vastleggen van uiteenlopende content, van vloggen en filmproductie tot het maken van portretten en landschappen.

Met een ultra-wide zoombereik van 20mm tot 70mm en een constant F4-diafragma biedt de FE 20-70mm F4 G lens uitstekende optische prestaties in een compact, lichtgewicht objectief. Dit is mogelijk dankzij Sony’s verbeterde lensontwerp en XD (extreem dynamische) lineaire motortechnologie. In combinatie met een compacte spiegelloze camera levert dit objectief uitstekende beeldkwaliteit in vrijwel elke situatie en bij alle brandpuntsafstanden. Deze lens is daarmee de juiste keuze wanneer men tot weinig apparatuur beschikking heeft tijdens opnamen. Bovendien maakt het ultra-wide zoombereik van 20mm het mogelijk een brede beeldhoek te behouden bij video-opnamen met een beeldverhouding van 16:9 of 2.35:1.

Uitstekende beeldkwaliteit

De Sony FE 20-70mm F4 G lens levert een verbluffende beeldkwaliteit en een prachtige bokeh die volledig in overeenstemming zijn met het G Lens logo. Met twee AA (advanced aspherical) elementen, één asferisch element, drie ED (Extra-low Dispersion) glaselementen en één ED asferisch element, corrigeert het geavanceerde optische ontwerp van deze lens tegelijkertijd chromatische en sferische afwijkingen voor hoge optische prestaties over het hele zoombereik. Geoptimaliseerde coatings zorgen voor hoge weerstand tegen lichtvlekken en beeldschaduwen, voor een buitengewoon contrast en helderheid.

Een prachtig bokeh wordt bereikt met full-frame beeldsensoren en wordt verder versterkt door een cirkelvormig diafragma met 9 lamellen en optimaal afgestemde sferische afwijkingen. Dit alles ondersteunt de creatie van indrukwekkende beelden. De korte minimale focus afstand van de FE 20-70mm F4 G lens maakt het gemakkelijk om rondom onderwerpen te manoeuvreren, zoals kleine bloemen, om de ideale hoek te vinden (0,3 meter aan de brede kant en 0,25 meter aan de telestand van het zoombereik bij gebruik van AF). De maximale vergroting is 0,39x voor dynamische, gedetailleerde close-ups.

AF-prestaties

De focusgroep van het objectief wordt aangedreven door twee van Sony's nieuw ontworpen XD lineaire motoren, die een hoge stuwkracht leveren voor een snelle, stille en trilling arme focusaandrijving. De stuwkrachtefficiëntie is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, wat resulteert in een toename van de AF-snelheid met 60%. De volgprestaties zijn ook verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, waardoor bewegende onderwerpen gevolgd kunnen worden met een consistente betrouwbaarheid en precisie. Betrouwbare tracking wordt bereikt bij het maken van continue foto’s van snel bewegende onderwerpen met maximaal 30 beelden per seconde met de A1 body. Door de hoge beeldsnelheid wordt ook het maken van video-opnamen steeds gemakkelijker.

Videoprestaties

De FE 20-70mm F4 G lens beschikt over verbeterde lenstechnologie om focus breathing, focus verschuiving en axiale verschuiving bij het zoomen te verminderen. Hierdoor kunnen beelden van de hoogste kwaliteit worden vastgelegd. Dit objectief is ook ontworpen voor een stille werking bij filmopnamen, met geavanceerde lineaire XD-motoren en een nieuw ontwikkelde diafragma-eenheid die ruis en trillingen drastisch verminderen

De Active Mode-beeldstabilisatie van Alpha camera's is zeer effectief bij het ultra-wide 20 mm zoombereik van de FE 20-70mm F4 G lens. Hierdoor wordt er een uitstekende beeldstabilisatie bereikt met behoud van een grote beeldhoek. Dit kan met name nuttig zijn voor het maken van soepele, stabiele opnamen uit de hand.

Focus is vooral van belang bij het maken van 4K- of 8K-films met een hoge resolutie. De FE 20-70mm F4 G lens werkt met camerabody's uit de Alpha-serie om zo gemakkelijk nauwkeurig scherp te stellen en snel bewegende onderwerpen soepel te volgen. Dit kan dankzij de twee krachtige XD lineaire motoren en een hoogwaardig besturingssysteem in een compact, lichtgewicht objectief. Ook is er de mogelijkheid om het scherpstellen aan de camera over te laten wanneer je solo fotografeert, wat een enorm voordeel kan hebben.

Linear Response MF zorgt ervoor dat de scherpstelring direct en lineair reageert op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen en een onafhankelijke diafragmaring biedt directe, intuïtieve diafragmaregeling.

Bediening en betrouwbaarheid

De onafhankelijke focus-, zoom- en diafragma ringen van de FE 20-70mm F4 G lens hebben een geoptimaliseerde diameter, breedte en positionering voor volledige controle bij het maken van foto's en maximale veelzijdigheid bij video-opnamen.

Op twee plaatsen zijn aanpasbare focus knoppen aangebracht voor eenvoudige toegang en handige bediening. De focus schakelaar aan de zijkant van het objectief maakt het mogelijk te schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling om snel te kunnen inspelen op veranderende opnameomstandigheden. Hoewel het objectief een ulta-wide angle kent, is het compatibel met circulaire polarisatiefilters aan de rand van het objectief, zodat de gebruiker volledige creatieve controle heeft. Het bevat ook een Iris Lock schakelaar om ongewenste veranderingen tijdens het fotograferen te voorkomen.

Tot slotte heeft de Sony FE 20-70mm F4 G lens een stof- en vochtbestendig ontwerp en is het voorste lenselement voorzien van een fluorcoating die vingerafdrukken, stof, water, olie en andere verontreinigingen afstoot.

Kenmerken van het Sony FE 20-70mm f/4.0G objectief

  • Ideaal standaard objectief voor uiteenlopende onderwerpen
  • Superieure resolutie van rand tot rand
  • XD lineaire motoren voor een snelle, nauwkeurige en stille AF en tracking
  • Intern scherpstelmechanisme ondersteunt een snelle autofocus
  • Het prachtige bokeh wordt versterkt door het cirkelvormige diafragma met 9 lamellen
  • De-clickbaar diafragma voor video
  • Ondersteunt Micro-Step diafragmaregeling
  • Lichtgewicht ontwerp voor een uitstekende hanteerbaarheid
Specificaties
Merk Sony
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 79 mm
Lengte 99 mm
Gewicht 488 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 20
Maximale brandpuntsafstand (mm) 70
Lenselementen 16
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.39
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FE 20-70mm f/4.0 G of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice