Sigma WR Ceramic Protector - 86mm
Sigma WR Ceramic Protector - 86mm
249,00

Sigma WR Ceramic Protector - 86mm

249,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 83,00 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma WR Ceramic Protector - 86mm

Sigma WR Ceramic Protector Filters - Clear Glass keramische beschermingsfilters

Verwisselbare objectieven zijn voor veel fotografen de grootste investering en het meest kostbare onderdeel van hun foto uitrusting. Deze wil je vanzelfsprekend dus zo goed mogelijk beschermen, ook tijdens het gebruik. Met de Sigma WR Ceramic Protector Filters ben je verzekerd van een optimale bescherming, met behoud van uitstekende licht doorlatende eigenschappen. Deze bescherming wordt gegarandeerd door gebruik te maken van Clear Glass Ceramic (CRC), een speciale type glas dat waanzinnig sterk en duurzaam is en voldoet aan de allerhoogste standaarden binnen de SIGMA Global Vision lijn.

Keramisch glas wordt al veel toegepast in de vliegtuigindustrie en andere toepassingen waar maximale eisen worden gesteld aan hardheid en duurzaamheid. Dit type glas vormt de basis van CRC. Dit nieuwe type glas combineert uitstekende licht doorlatende eigenschappen met een hardheid die hoger is dan chemisch ontwikkeld glas en heeft bovendien een grote flexibiliteit dan saffier glas. Deze gecombineerde eigenschappen maken CRC het ideale materiaal om met een filter kostbare objectieven te beschermen.Uitstekende schokbestendigheid

Bij chemisch ontwikkeld gehard glas – gebruikt in conventionele beschermingsfilters – wordt uitsluitend het oppervlak van de filter gehard binnen een chemisch proces. CRC daarentegen, krijgt een speciale hittebehandeling, waarbij microkristallen van een mineraal, genaamd spinel, gelijkmatig kunnen neerslaan over het hele oppervlak. Hierdoor ontstaat er een constante hardheid in het volledige materiaal. De combinatie van een hardheid die vele malen hoger is dan chemisch ontwikkeld glas en een flexibiliteit die hoger is dan saffier glas, maakt Clear Glass Ceramic de beste optie voor beschermingsfilters. CRC is bestand tegen barsten, die ontstaan door kleine krassen en chips. Een minimaal risico op breuk maakt CRC een veilige keuze door een zeer geringe kans op scherven en kleine fragmenten die door barsten kunnen ontstaan.

Water-repellent (WR) coating

SIGMA's WR Coating reflecteert slechts 0,24 procent van zichtbaar licht, waardoor flare en ghosting wordt geminimaliseerd. De eigenschap om zowel water als vet af te stoten werkt uitstekend: water loopt onmiddellijk van het oppervlak af en een vingerafdruk is met één veeg verwijderd. De WR coating zorgt er bovendien voor dat de kans op krassen meer dan tien keer kleiner is dan bij conventionele coatings. De antistatische coating zorgt er tenslotte voor dat de aantrekking van stof tot een minimum wordt gereduceerd.
Kenmerken
  • Uitstekende schokbestendigheid, Krasbestendig
  • 10 keer harder dan een conventionele beschermingsfilter
  • Dunner en lichter, door CRC
  • Hoge licht doorlatendheid
  • Voorzien Water-repellent (WR) coating
Specificaties
Merk Sigma
Soort filter Opschroeffilter
Filtertype Protectie
Filtermaat (mm) 86
Set Nee
Productbeoordelingen
1 reviews
“Superfijn dat het zo goed beschermd”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 14-09-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Superfijn dat het zo goed beschermd. Eindelijk een filter die niet krast en goed blijft na een stootje.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma WR Ceramic Protector - 86mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice