Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports Sony E
Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports Sony E
3.199,00

Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports Sony E

3.199,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 1.066,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 71,18 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports Sony E

Een handzame 500mm exclusief voor systeemcamera’s

De Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports is een ultratelefoto-prime en biedt een uitstekende beeldkwaliteit in een opmerkelijk compacte en lichte behuizing. Door meerdere lenselementen met een grote diameter en lage dispersie te integreren, is Sigma erin geslaagd de objectiefconstructie aanzienlijk te verkleinen. Tegelijkertijd heeft het objectief een hoog oplossend vermogen dat voldoet aan de verwachtingen voor een prime 500mm objectief. De objectiefbehuizing, die voornamelijk bestaat uit zeer nauwkeurige kunststof onderdelen, heeft een uitstekende bouwkwaliteit en weerbestendigheid, en is stof- en spatwaterbestendig.

Met zijn ongelooflijk compacte omvang – ondanks de brandpuntsafstand – biedt de handzame Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports een geheel nieuwe fotografische ervaring voor natuur-, luchtvaart-, sport- en andere actiefotografen.

Het optische ontwerp van de Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports met exclusieve lenselementen met lage dispersie is extreem compact, maar biedt ook hoge optische prestaties met uitstekende correctie van aberraties. Naast het compacte formaat, waardoor je eenvoudig opnamen uit de hand maakt, zorgen de snelle AF met HLA (High-response Linear Actuator) en het optische OS2-stabilisatiealgoritme er ook voor dat je comfortabel onder uitdagende omstandigheden opnamen kunt maken.

Hoge optische prestaties en compacte objectiefconstructie

Het hoge niveau van productietechnologie in de Aizu-fabriek in Japan – de enige productievestiging van Sigma – biedt de exacte precisie die nodig is voor het verwerken van de exclusieve lenselementen met een lage dispersie in combinatie met een groot diafragma. Het objectief heeft een uitstekende correctie van alle aberraties (met name axiale chromatische aberratie) die niet door de camera (softwarematig) kunnen worden gecorrigeerd, waardoor een stabiele hoge resolutie van het midden tot de randen van het beeld wordt gegarandeerd.

Uitstekende weerstand tegen tegenlicht

De Sigma 500mm F5.6 DG DN OS | Sports maakt in het optische systeem gebruik van hoogwaardige lenselementen om flare en ghosting te voorkomen, kenmerkende verschijnselen bij diffractieve optische elementen. Dit zorgt voor heldere beelden zonder zorgen over flare en ghosting, zelfs bij tegenlicht of wanneer de lichtbron zich in het beeld bevindt. Bovendien worden er maatregelen getroffen tegen alle omstandigheden van invallend licht op basis van geavanceerde simulatietechnologie.

Snelle AF met een lineaire motor-HLA

Als actuator wordt een lineaire motor-HLA (High-response Linear Actuator) gebruikt die wordt gekenmerkt door een hoge aandrijfnauwkeurigheid dankzij de geavanceerde elektronische besturing, en door een laag geluidsniveau. De HLA maakt een snelle en nauwkeurige autofocus mogelijk, zelfs bij ultratelefoto-fotografie, zoals sport- en vogelfotografie, waarbij uiterst nauwkeurig moet worden scherpgesteld.

Optische stabilisatie met OS2-algorithme

Het optische OS2-stabilisatiealgoritme biedt een uitstekend beeldstabilisatie-effect van 5 stops. Het objectief is uitgerust met twee OS-modi: Modus 1 is geschikt voor algemene opnamen en modus 2 is ideaal voor panning-opnamen van motorsport en andere sporten. In modus 2 zorgt Intelligent OS van Sigma, een algoritme dat speciaal is ontworpen voor panning-opnamen, voor effectieve beeldstabilisatie zelfs wanneer de camera verticaal of diagonaal wordt bewogen, ongeacht de liggende of staande oriëntatie. Dit zorgt ervoor dat de beweging van het onderwerp kan worden vastgelegd zonder het panning-effect te verliezen.Een schat aan functies voor uiteenlopende opnamesituaties

De Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports is uitgerust met een volledige reeks functies, waaronder een diafragmaring en drie AFL-knoppen die kunnen worden toegewezen aan gewenste functies voor de camera (alleen beschikbaar op ondersteunde camera's). De L-Mount-versie is ook compatibel met de teleconverters van Sigma voor AF-opnamen bij ultratelefoto-brandpuntsafstanden tot 1000 mm.

Volledig scala aan aanpasbare functies

Het objectief is uitgerust met een focusbegrenzerschakelaar waarmee gebruikers het focusbereik tijdens AF kunnen beperken als dat nodig is, zodat er snel en nauwkeurig kan worden scherpgesteld. Het objectief heeft daarnaast drie AFL-knoppen die op geselecteerde camera's via het menu aan een reeks functies kunnen worden toegewezen. De AFL-knoppen zijn eenvoudig te bedienen, ongeacht hoe de camera is georiënteerd, en zorgen ervoor dat belangrijke instellingen snel en eenvoudig toegankelijk zijn. Voor de L-Mount-versie kan de Sigma USB DOCK UD-11 worden gebruikt om de OS-bediening of het focusbegrenzingsbereik voor de aangepaste modus in te stellen.

Uitgerust met een diafragmaring

Naast de diafragmaring is het objectief uitgerust met een diafragmaringklikschakelaar en diafragmaringvergrendelingsschakelaar om het diafragma per opname eenvoudig te bedienen en aan te passen.

Afneembare statiefgondel

Het objectief is uitgerust met een Arca-Swiss-compatibele, lichtgewicht en stevige statiefgondel met magnesiumlegering. Deze afneembare statiefgondel wordt geleverd met een ring die in stappen van 90 graden kan worden vastgeklikt.Kenmerken van de Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports

 • Intern focussysteem
 • Rond diafragma met 11 lamellen
 • Lensconstructie van 20 elementen in 14 groepen
 • OS-functie (Optical Stabilizer) met OS2-algoritme
 • Compatibel met snelle autofocus
 • Ondersteunt DMF en AF+MF
 • Super meerlaagse coating
 • Water- en olieafstotende coating op voorste element
 • Diafragmaring en diafragmaringvergrendelingsschakelaar
 • AFL-knop (drie knoppen) (alleen op ondersteunende camera's)
 • Focusbegrenzerschakelaar en focusmodusschakelaar
 • Ondersteuning voor schakelen lineaire/niet-lineaire focusringinstellingen
 • OS-schakelaar
 • Aangepaste-modusschakelaar
 • Stof- en spatwaterdichte behuizing
 • Minimaliseert flare en ghosting
 • Nauwkeurige, duurzame messing bajonetvatting
Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 95
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 107 mm
Lengte 235 mm
Gewicht 1.4 kg
Type lens Super tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 500
Maximale brandpuntsafstand (mm) 500
Lenselementen 20
Lensgroepen 14
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5.6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 320
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH1034-02
Statiefgondel type Arca-Swiss
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice