Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Nikon F
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Nikon F
829,00

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Nikon F

829,00

Nog één stuk op voorraad (alleen online verkrijgbaar)

Of 276,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 18,45 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 549,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Nikon F

Dit groothoek objectief uit de "Art" lijn is extreem lichtsterk. Dankzij de grote volle opening van f/1.4 kan je onder de meest uiteenlopende omstandigheden unieke foto’s maken van allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld ’s avonds buiten of portretten binnenshuis.Veel gepassioneerde fotografen geven absoluut de voorkeur aan een 35 mm-objectief boven het conventionele 50 mm-objectief. Dankzij een modern ontwerp en geavanceerde productietechnieken heeft Sigma de prestaties van dit objectief tot ongekende hoogte op weten te schroeven. Dit objectief doet met zijn grote maximale opening van f/1.4 moderne digitale systeem- en reflexcamera’s pas echt recht. Het is extreem lichtsterk en er ontstaat een voor een groothoekobjectief aangename onscherpte in voor- en achtergrond. Dankzij de grote volle opening van f/1.4 kan je onder de meest uiteenlopende omstandigheden unieke foto’s maken van allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld ’s avonds buiten of portretten binnenshuis.

Accessoires: zonnekap (LH730-03), etui

De hoogst mogelijke artistieke kwaliteit

Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en bij vele andere onderwerpen. De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM is het eerste objectief van de Art-reeks.

Onovertroffen expressieve weergave

Om een hoogwaardig objectief te ontwerpen, is een correctie van aberraties van cruciaal belang. Er zijn verschillende soorten kleuraberraties, namelijk chromatische vergrotingsfouten en axiale chromatische aberratie. Chromatische vergrotingsfouten zijn achteraf te corrigeren met fotobewerkingssoftware, maar axiale chromatische aberratie is niet achteraf te corrigeren. Dit objectief heet glazen FLD-elementen (‘F’ Lage Dispersie), die de eigenschappen van Fluoriet hebben en glazen SLD-elementen (Speciale Lage Dispersie). Beide soorten aberratie zijn dankzij een optimale centrering gecorrigeerd. Het objectief heeft over het gehele instelbereik een ultrahoge beeldkwaliteit. Dankzij het toepassen van asferische elementen op specifieke plaatsen, zijn ook astigmatisme en beeldveldwelving maximaal gecorrigeerd. Het resultaat is een superieur en optimaal scheidend vermogen tot aan de beeldrand.

Grote maximale opening van f/1.4

In 2005 bracht Sigma de Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM uit, een speciaal objectief voor digitale reflexcamera’s met een maximale opening van f/1.4. Sindsdien hebben ze hoogwaardige objectieven geproduceerd door het toepassen van de laatste optische technieken, zoals het standaardobjectief voor de volformaatsensor, de Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM en het korte teleobjectief met een grote volle opening, de Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM. De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM, is het vierde objectief dat bij een hoge lichtsterkte van f/1.4 een buitengewone expressieve kracht heeft. Bij groothoekfotografie zorgt het dankzij de grote opening van f/1.4 voor een uitstekende helderheid en een fraaie tekening in de onscherpte (bokeh).

Aantrekkelijk onscherpte-effect

Correctie van de comafout zorgt voor minder verstrooiing rondom lichtpunten aan de beeldrand. Dit is nuttig bij het fotograferen van de nachtelijke hemel en verlichte scènes. Het zorgt tevens voor een aantrekkelijke onscherpte in delen van het onderwerp waarop niet is scherpgesteld. Het gebruik van een asferische frontlens zorgt voor goed uitgelichte beeldhoeken en corrigeert vertekening. De afgeronde diafragmaopening zorgt voor een aantrekkelijke weergave van de onscherpte.

Inwendige scherpstelling met floating elements

Dit systeem zorgt voor een correctie van astigmatisme en sferische aberratie. Tevens staat het borg voor extreem hoge optische prestaties bij close-upfotografie.

Ontwerp zonder overstraling en spookbeelden

Om te zorgen voor een hoge weergavekwaliteit bij dit objectief, zijn overstraling en spookbeelden al in een vroeg stadium van de ontwerpfase grondig doorgemeten. Hierdoor is het ontwerp extreem goed bestand tegen sterk frontaal licht, zoals bij tegenlichtopnamen. De Super Multi-Layer Coating reduceert overstraling en spookbeelden, en zorgt tevens voor scherpe, contrastrijke opnamen, zelfs bij fel tegenlicht.

Hyper Sonic Motor

De Hyper Sonic Motor (HSM) stelt enorm snel en geruisloos scherp. Een handmatige correctie op de scherpstelling is altijd mogelijk door aan de scherpstelring te draaien (full-time manual focus). Dankzij een verbeterd AF-algoritme, verloopt het scherpstellen soepeler.

Metalen bajonetvatting

Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.

Gebruiksgemak

Deze lens is voorzien van rubber in het bevestigingsdeel van de bijgeleverde zonnekap. Voor een hoger gebruiksgemak is het ontwerp van de zonnekap en de AF/MF-schakelaar verbeterd. Om te zorgen voor een hoge nauwkeurigheid van dit product, zijn allerlei interne onderdelen gemaakt van metaal of het composietmateriaal TSC (Thermisch Stabiel Composiet), dat sterke overeenkomsten met metaal vertoont.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 77 mm
Lengte 94 mm
Gewicht 665 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 35
Lenselementen 13
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.19
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH730-03
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Nikon F of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice