Sekonic L-858D SpeedMaster + RT-EL/PX Elinchrom/Phottix
Sekonic L-858D SpeedMaster + RT-EL/PX Elinchrom/Phottix
685,00

Sekonic L-858D SpeedMaster + RT-EL/PX Elinchrom/Phottix

685,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 228,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 22,72 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sekonic L-858D SpeedMaster + RT-EL/PX Elinchrom/Phottix

De Speedmaster L-858D is een bijzondere multifunctionele lichtmeter voor fotografen en cineasten. Het is de eerste betaalbare lichtmeter waarmee je ook extreem korte flitstijden, zoals van High Speed sync series kunt meten. De Speedmaster is in staat om een flitsduur van 1/200.000 te meten, waardoor hij de ultrakorte flitsseries van High Speed Synch kan meten. Hierdoor kun je ook bij deze flitsfotografie weten wat je doet.

Steeds meer fabrikanten van camera's en flitsers bieden een High Speed Synch functie. Je kunt hierbij flitsen bij alle sluitertijden, ook bij die tijden (zoals 1/8.000 bij sommige camera's) die ver boven de maximale synchronisatietijd liggen. Je kunt op deze manier invulflits gebruiken bij zonlicht zonder dat je verplicht bent om een extreem klein diafragma (met de bijbehorende grote scherptediepte) te gebruiken. De High Speed Synch techniek werkt door het snel achter elkaar afvuren van een serie flitsjes tijdens de opname. Fantastisch, maar de flitskracht- en duur is niet vergelijkbaar met die van de normale flitsontlading waarbij er maar een enkele flits afgaat. Tot nu waren er geen betaalbare en compacte flitsmeters die hier hulp bij konden bieden. Gelukkig is er nu de Speedmaster L-858D, het vlaggenschip van Sekonic.

De lichtmeter wordt geleverd met de Sekonic RT-GX Godox Transmitter Module.

Veelzijdig en precies

Deze Speedmaster L-858D heeft een volledig nieuw ontwerp. De meter kan het bestaande licht en flitslicht meten. Bij flitslicht is het sluiterbereik van 30 minuten tot 1/16.000 en bij omgevingslicht is dat zelfs tot 1/64.000. Door toepassing van state-of-the-art elektronica presteert de L-858D het om extreme korte flitstijden, zoals van een serie flitsjes van een HSS functie te meten. De meter heeft ook een sterk verbeterde gevoeligheid, waardoor het licht bij zeer zwakke verlichting nog gemeten kan worden. Hier krijg je ook in deze omstandigheden extreem precieze informatie. Dankzij het duidelijke 2,7 inch kleurenscherm is alles gemakkelijk af te lezen en in te stellen.

Radio triggering

Sekonic is al jaren compatibel met het draadloze radio triggering systeem van PocketWizard en er zijn nu ook radio modules leverbaar voor draadloze systemen van Elinchrom (EL-Skyport) en Phottix (Strato /II). De triggering omvat naast de basale flitsontsteking ook multi-zone en kanaals triggering, power control, instellicht en camera triggering. Met de geavanceerde Data Transfer Software kun je de Speedmaster kalibreren voor een bepaalde camera/lens combinatie, je kunt maximaal tien van die cameraprofielen in de meter opslaan.

Sekonic RT-EL/PX Elinchrom & Phottix Transmitter Module

Met de Sekonic RT-EL/PX Elinchrom & Phottix Transmitter Module is het mogelijk om je Elinchrom en Phottix verlichtingssysteem met je Sekonic Speedmaster L-858D lichtmeter op afstand te bedienen. De module biedt ondersteuning aan de 2.4Ghz Elinchrom EL-Skyport en Phottix Strato II/Ares II triggerprotocollen. Het biedt zelfs de mogelijkheid om het vermogen en de instellampen van diverse Elinchrom flitskoppen op afstand te bedienen.

Specificaties
Merk Sekonic
Lengte 49 mm
Breedte 94 mm
Hoogte 176 mm
Geschikt voor merk Elichrom, Phottix
Maximale ISO 13107200
Minimale ISO 3
Maximaal diafragma (f/) 0.5
Minimaal diafragma (f/) 161.2
Langste sluitertijd (sec) 1800
Kortste sluitertijd 1/64000
Model Accu AA batterijen
Aansluitingen Micro USB, PC-Sync
Stapgrootte diafragma 1, 1/2, 1/3
Laat zien Touchscreen
Meetmethode Diafragmavoorkeuze, Gereflecteerd licht, Lichtwaarde, Opvallend licht, Sluitertijdvoorkeuze
Geheugenfunctie Ja
Aantal geheugenposities 9
Radiografische aansturing Ja
Geschikt voor lichtsoort Flitslicht
Soort lichtmeter Flitsmeter, Lichtmeter
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sekonic L-858D SpeedMaster + RT-EL/PX Elinchrom/Phottix of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice