Samyang AF 85mm f/1.4 FE II
Samyang AF 85mm f/1.4 FE II
799,00

Samyang AF 85mm f/1.4 FE II

799,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 266,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 17,78 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang AF 85mm f/1.4 FE II

In tegenstelling tot de eerste AF 85mm f/1.4 FE, is deze AF 85mm f/1.4 FE II niet alleen geoptimaliseerd voor fotografie, maar ook voor video. De STM autofocus is stil en geeft geen vibratie. Samyang’s lineaire Stepping Motor (STM) heeft het vermogen om snelle, precieze en stille autofocus en autofocus tracking mogelijk te maken. Zo haal je het meeste uit de geavanceerde autofocus functies die een Sony E-Mount camera biedt. Autofocus tracking van onderwerpen gaat snel en vloeiend met minimale focus breathing. De Samyang AF 85mm f/1.4 FE II biedt dan ook zowel fotografen als filmmakers nog meer controle over hun scherpte.

Extreem zachte en mooie Bokeh

De AF 85mm f/1.4 FE II is het enige objectief met FE-vatting waar geen asferisch element in zit. Asferische elementen worden gebruikt om optische prestaties te verbeteren maar hebben als nadeel dat er ‘uienringen’ in de achtergrond onscherpte, oftewel bokeh, zichtbaar worden. Door geen gebruik te maken van deze elementen is de bokeh rustig, zacht en dromerig.

Verbeterd gebruiksgemak en betrouwbaarheid

De AF 85mm f/1.4 FE II beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen die het gebruiksgemak vergroten. Zo heeft hij een programmeerbare ‘Focus hold’ knop en Custom Switch. Dit nieuwe objectief voldoet aan de strenge eisen die professionele foto- en videografen aan hun objectieven stellen. Zowel op het gebied van beeldkwaliteit als gebruiksgemak.

Focus Hold knop

Met de Focus Hold knop vergrendel je de AF-scherpstelling op de automatisch ingestelde afstand. Via het menu van de Sony camera, is het ook mogelijk om andere functies, zoals bijvoorbeeld Eye-AF toe te wijzen aan de Focus Hold knop.

Custom Switch

De Custom Switch staat standaard geprogrammeerd om het diafragma van het objectief in te kunnen stellen. Wanneer je in autofocus-stand fotografeert of filmt, kun je na het overhalen van de Custom Switch, het diafragma aanpassen met de scherpstelring. Met de Samyang Lens Station kun je ook andere functies aan deze Switch toewijzen.

Modern ontwerp & weather sealing

De AF 85mm f/1.4 FE II is zo ontworpen dat hij onder alle omstandigheden te gebruiken is en er tegelijkertijd ook goed uit ziet. Het objectief bevat een rubberen scherpstelring met een micro-patroon voor extra grip. Het heeft daarnaast een stijlvolle zilverkleurige ring, een verborgen rode ring en een matte afwerking. Dit geeft het objectief een mooie, moderne look en feel. Ook is dit objectief zeer robuust en duurzaam. De AF 85mm f/1.4 FE II is op zeven verschillende plekken afgedicht, waardoor de behuizing stof- en spatwaterdicht is.

Korte minimale scherpstelafstand

De minimale scherpstelafstand van de AF 85mm f/1.4 FE II is slechts 85cm. Dit maakt het objectief niet alleen zeer geschikt voor portretten, waar een 85mm vaak gebruikt wordt, maar ook om details te fotograferen met een uniek perspectief.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 83.4 mm
Lengte 99.5 mm
Gewicht 509 gram
Type lens Portret, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 11
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.13
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 85
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang AF 85mm f/1.4 FE II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice