Samyang AF 75mm f/1.8 Fuji X
Samyang AF 75mm f/1.8 Fuji X

Normale prijs: 399,99

Special Price 399,00

Samyang AF 75mm f/1.8 Fuji X

Normale prijs: 399,99

Special Price 399,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 133,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 8,88 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
KORTING
€100 KASSAKORTING

Ontvang nu tot €200 korting op geselecteerde objectieven van Samyang. De korting is al verwerkt in de verkoopprijs, je hoeft hier verder niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 augustus 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang AF 75mm f/1.8 Fuji X

Met de AF 75mm f/1.8 X streeft Samyang het minimalisme na als het gaat om het maken van objectieven. Het objectief is compact, licht, biedt uitstekende prestaties en is zeer veelzijdig in te zetten. De geavanceerde optiek is voorzien van Samyang’s unieke technologie om sferische aberraties te minimaliseren, terwijl de hoge resolutie en de prachtige bokeh behouden blijven. Dit objectief heeft een snelle en stabiele autofocus die gebruik maakt van een nieuwe Stepping Motor (STM). Het Samyang AF systeem kan daardor van elk moment een waar kunstwerk maken. Daarnaast biedt de Samyang “Custom-Switch” de mogelijkheid om de functies van de standaard scherpstelring naar wens aan te passen.

Uitbreiding van de populaire Samyang AF objectieven range

Dit 75mm AF objectief voor Fuji camera’s met X vatting, is inmiddels al weer het negende autofocus objectief in deze serie. Deze autofocus objectieven zijn Samyang’s antwoord op de vraag en trends vanuit de markt. Naast het gebruik binnen de fotografie, is er ook een sterke stijging in het aantal fotografen dat videoopnamen maakt met hun Fuji camera. Hierbij wordt vaak op locatie uit de hand gefilmd met een gimbal. De Samyang AF objectieven zijn hiervoor de perfecte keuze. Samyang is ondertussen een trendsetter op het gebied van steeds compactere en lichtere objectieven die zowel geschikt zijn voor fotografie als videografie. Zonder af te doen aan de noodzakelijke hoge beeldkwaliteit. De AF 75mm f/1.8 X is daar nu een mooie en welkome aanvulling op.

De legendarische 75mm is perfect voor portretfotografie

Samyang heeft talloze brandpuntsafstanden bestudeerd om het meest geschikte compacte objectief te ontwikkelen voor het maken van de mooiste portretten. De brandpuntsafstand van 75mm was in het verleden legendarisch voor het maken van portretten en Samyang is het eerste merk dat een 75mm autofocus objectief introduceert voor Fuji camera's. Het objectief is instaat om het onderwerp effectief van de achtergrond te isoleren, maar bevat nog steeds genoeg achtergrond om een verhaal te kunnen vertellen. De gekozen brandpuntsafstand van 75mm helpt ook om een comfortabele afstand te bewaren tussen de fotograaf en het onderwerp. Dit objectief is dan ook de perfecte partner is voor zowel binnen- als buiten opnamen.

Prachtige Bokeh door speciaal lensontwerp

Samyang's unieke technologie heeft het mogelijk gemaakt om een optisch ontwerp te realiseren waarbij alle elementen als; vorm, kleur ruimte, randscherpte en chromatische aberratie in ogenschouw is genomen. Hierdoor ervaar je een prachtige bokeh die niet zomaar verkregen wordt, maar zorgvuldig ontworpen is. De kleine scherptediepte van de AF 75mm f/1.8 X zorgt voor intrigerende portretten. De uiterst fraaie weergave van de kleine scherptediepte is niet alleen het gevolg van de f/1.8 diafragma- opening, maar komt ook door het unieke optische ontwerp van dit Samyang autofocus objectief.

Kleine maar perfecte optiek: Binnen het totaal van 10 elementen in 9 groepen, gebruikt Samyang 5 speciale lenselementen. Dit zijn drie lenselementen met extra lage dispersie en twee lenselementen met een hoge brekingsgraad, om resultaten te creëren met ongelooflijke scherpte, lage chromatische aberratie en minimale vertekening.

Geavanceerd Samyang autofocussysteem

In overeenstemming met de technologische trend om bij het maken van het objectief zowel met fotografie als videografie gebruik rekening te houden, is de Samyang AF 75mm f/1.8 X voorzien van een nieuwe Samyang Stepping Motor (STM). Deze zorgt voor een snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling, waardoor de fotograaf of videograaf moeiteloos de meest interessante en waardevolle momenten vast kan leggen.

Persoonlijke en praktische 'Custom Switch'

De scherpstelring heeft normaal gesproken geen functie bij gebruik van het objectief in de AF-functie. Om het nut en gebruik van deze ring te vergroten, heeft Samyang een 'Custom Switch' geïntroduceerd. Hierme kan de gebruiker onder andere met behulp van de scherpstelring het diafragma aanpassen. De ‘Custom Switch’ voegt extra bedieningsmogelijkheden aan het autofocus objectief toe. Middels firmware-update(s) zullen in de nabije toekomst nog meer functies aan het gebruik van de ‘Custom Switch’ toe te voegen zijn, zodat de Samyang AF 75mm f/1.8 X nog verder aan te passen is aan de voorkeur van de fotograaf (denk bijvoorbeeld aan belichtingscorrectie). Dit kan de gebruiker zelf doen met behulp van het apart verkrijgbare Samyang Lens Station.

Kenmerken van de Samyang AF 75mm f/1.8 X

  • Met 230 gram en 69mm lengte een compacte en lichtgewicht AF prime
  • Hoge beeldkwaliteit van het centrum tot in de hoeken door 2 ASPH en 3 ED lenselementen
  • Samyang Ultra Multi Coating zorgt voor sterke vermindering van flare en ghosting
  • Verbeterd snel en stil autofocus met interne scherpstelling
  • Korte minimale scherpstelafstand van slechts 69 centimeter
  • Volledige dedicated Exif-koppeling voor optimale compatibiliteit met de Fuji camera’s
  • De firmware van de AF 75mm f/1.8 X is zelf te updaten m.b.v. de Samyang Lens Station
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 58
Diameter/doorsnede 65 mm
Lengte 69 mm
Gewicht 230 gram
Type lens Lichtsterk, Portret
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 75
Maximale brandpuntsafstand (mm) 75
Lenselementen 10
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.13
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 69
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang AF 75mm f/1.8 Fuji X of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice