Samyang AF 50mm f/1.4 Sony FE II
Samyang AF 50mm f/1.4 Sony FE II
599,00

Samyang AF 50mm f/1.4 Sony FE II

599,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 199,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 13,33 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang AF 50mm f/1.4 Sony FE II

Kleinste en lichtste 50mm objectief met een groot diafragma

De Samyang AF 50mm f/1.4 FE II is met een lengte van 88,9mm en een gewicht van 420 gram, het kleinste en lichtste 50mm objectief met een groot diafragma dat compatibel is met de Sony FE vatting.

Hoge resolutie over het gehele beeldvlak

De Samyang AF 50mm f/1.4 FE II geeft met een beeldhoek van 45,7˚ voor full-frame en 31,1˚ voor APS-C, een beeld dat het meest overeenkomst met dat van het menselijk oog. Bovendien wordt een optimale beeldscherpte bereikt door het optische ontwerp van 11 elementen in 8 groepen (2 ASP, 3 HR, en 1 ED). In combinatie met een high-res Sony's full-frame beeldsensor levert dit objectief een superieure scherpte en contrast in alle delen van de opname.

Snel en stil autofocus

Het AF-systeem volgt het onderwerp nauwkeurig en snel en werkt daarnaast ook stil en vloeiend bij video-opnamen. Samyang's Linear STM (Stepping Motor) stelt daardoor zowel foto- als videografen tevreden met een stillere en nauwkeurigere bediening van de grotere en zwaardere lensgroepen voor de scherpstelling.

Verbeterd gebruiksgemak met de Samyang Custom Schakelaar

De Custom Schakelaar op het objectief kan zo worden ingesteld dat het gebruikt kan worden om het diafragma in te stellen door aan de scherpstelring te draaien (in de AF-stand). Met behulp van het optionele Samyang Lens Station kan de functie van de schakelaar naar eigen voorkeur worden ingesteld.

Indrukwekkende achtergrondonscherpte en bokeh met groot f/1.4 diafragma

De AF 50mm f/1.4 FE II maakt gebruik van een groot diafragma voor een mooie achtergrondonscherpte. Het onderwerp wordt effectief gescheiden van de achtergrond, waarbij een geringe scherptediepte wordt gebruikt om een uniek beeld vast te leggen met een bijna 3D-effect. Door toepassing van 9 diafragmabladen ontstaat een vloeiend en natuurlijk bokeh met een fraaie lichtspreiding.

Minder “breathing” voor perfecte video-opnamen

Bij de AF 50mm f/1.4 FE II is de breathing geminimaliseerd, zodat er tijdens het filmen minder verandering in de beeldhoek optreedt bij het scherpstellen van dichtbij naar oneindig. Dit is effectief bij het maken van video-opnamen waarbij het onderwerp naar voren of naar achteren beweegt, of waarbij tijdens het filmen scherpgesteld wordt op de voor- of achtergrond.

Korte minimale scherpstelafstand

De minimale scherpstelafstand is slechts 0,40m, waardoor de AF 50mm f/1.4 FE II veelzijdig in te zetten is en het mogelijk maakt om een uniek perspectief te creëren dicht op het onderwerp. Dit is erg handig bij bijvoorbeeld close-up portretten of het maken van “food” shots.

Spatwaterdicht ontwerp

De gebruiksmogelijkheden van het AF 50mm f/1.4 FE II-objectief zijn verbeterd, waarbij niet alleen rekening gehouden is met het ontwerp, maar ook met de opnameomstandigheden. Het objectief is daarom voorzien van een rubberen scherpstelring met micropatronen, zodat het prettig aanvoelt om het te bedienen, en de weerbestendige afdichting beschermt het objectief ook tegen lichte regen, sneeuw en stof

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 80.1 mm
Lengte 88.9 mm
Gewicht 420 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 11
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang AF 50mm f/1.4 Sony FE II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice