Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z
Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z
469,00

Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z

469,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 156,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 15,56 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z

Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z - Weerbestendige ultragroothoek

De Samyang MF 14/2.8 Z is een weerbestendige ultragroothoek met handmatige scherpstelling voor Nikon Z-camera's. De lens biedt al bij de grootste lensopening een hoge scherpte van hoek tot hoek en door de enorme scherptediepte hoef je nauwelijks scherp te stellen.

Hoge beeldkwaliteit

Samyang treedt steeds meer op de voorgrond als ontwerper van lenzen met een uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties. Dat geldt ook voor deze MF 14/2.8 Z. Samyang heeft de lens voorzien van een optisch ontwerp met 14 elementen waaronder 2 ED-elementen, 1 asferisch element en 1 hybride asferisch element. De beeldkwaliteit is van hoog niveau, met een uitstekende scherpte bij elke lensopening en een lage vertekening. De hoogwaardige UMC-coating zorgt voor een effectieve bestrijding van ghost en flare.

Enorme scherptediepte

De MF 14/2.8 Z is een lens met een enorme beeldhoek van 115,7˚ waardoor hij uitermate geschikt is voor onder meer astro-, architectuur, interieur- en landschapsfotografie. De lens beschikt over manuele scherpstelling, maar dat is door de enorme scherptediepte geen enkel probleem. Zet bij F5,6 de afstand op bijvoorbeeld 2 meter en alles is scherp van 76 cm tot oneindig! (bron: Fototool-app). De minimum instelafstand bedraagt overigens 28 cm zodat je moeiteloos close-ups kunt maken.

Extra's

De MF 14/2.8 Z heeft een bescheiden lengte van slechts 12 cm en is voorzien van een degelijke behuizing die ook nog eens afgedicht is tegen stof, zand en spatwater. Door de grote frontlens en de vast aangebouwde zonnekap is gebruik van schroeffilters niet mogelijk, maar je kunt aan de achterkant kleine ND gelatinefilters plaatsen. Vergeet niet de lens na aankoop bij de importeur te registreren, je ontvangt dan vijf jaar garantie. Informatie vind je in de verpakking.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht, Waterbestendig, Weerbestendig
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 87 mm
Lengte 120 mm
Gewicht 800 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 14
Maximale brandpuntsafstand (mm) 14
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.08
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 28
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 14mm f/2.8 Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice