Samyang AF 12mm f/2.0 Sony E
Samyang AF 12mm f/2.0 Sony E
328,00

Samyang AF 12mm f/2.0 Sony E

328,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 109,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 7,30 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang AF 12mm f/2.0 Sony E

De Samyang AF 12mm f/2.0 voor Sony E is een autofocus ultra-groothoekobjectief met vastbrandpunt ontworpen voor Sony systeemcamera's met APS-C sensor. Deze autofocus prime heeft een beeldhoek die gelijk is aan die van een 18mm lens op een Full-Frame camera. De Samyang AF 12mm f/2.0 E heeft een groot f/2.0 diafragma, waardoor een lagere ISO of een snellere sluitertijd mogelijk is bij het vastleggen van o.a. astrofotografie. De optische opbouw bestaat uit 12 elementen in 10 groepen met 5 speciale lenzen (1 H-ASP, 1 ASP en 3 ED); drie extra-lage dispersie lenselementen en twee asferische (H-ASP & ASP) elementen. Deze laatste zijn opgenomen in het optische ontwerp om zo chromatische aberraties en vervorming tot een minimum te kunnen beperken, en zo scherpere opnamen te kunnen realiseren.

Een bredere kijk op de wereld

Bovendien is een verbeterde versie van de Samyang Ultra Multi Coating (UMC) toegepast op de lenselementen om oppervlaktereflecties te verminderen en lensflare en ghosting te voorkomen. Dit geeft een betere lichttransmissie en contrastrijkere foto’s. Er kan met de Samyang AF 12mm f/2.0 E ieder bijzonder moment vastgelegd worden, niet alleen 's nachts, maar ook overdag, want dit compacte en lichte ultragroothoekobjectief heeft een korte minimale scherpstelafstand, een weerbestendige behuizing en een stil en snel autofocus voor scherpe foto's en video’s.

Perfecte APS-C Ultragroothoek AF 12mm voor astrofotografie

De handmatig scherp te stellen Samyang MF 12mm f/2.0 is al lange tijd zeer geliefd bij fotografen die zich bezighouden met astrofotografie. De Samyang AF 12mm f/2.0 E maakt gebruik van een geavanceerd autofocussysteem en een modern lensontwerp dat verder gaat dan wat er in de bestaande Samyang objectieven met handmatige scherpstelling is toegepast.

Uitzonderlijk hoge resolutie

De Samyang AF 12mm f/2.0 heeft een uitstekende beeldkwaliteit, zodat u de sterrenhemel veel gedetailleerder kunt vastleggen dan met standaard groothoekobjectieven of een smartphone. Met 5 speciale lenselementen (1 H-ASP, 1 ASP en 3 ED) plus de Samyang Ultra Multi-Coating levert het een beeldkwaliteit met uitzonderlijke resolutie van het centrum tot aan de randen van het beeld, zelfs bij het open f/2.0 diafragma. Dankzij het geavanceerde optische ontwerp is de minimale scherpstelafstand slechts 0,19m, zodat er ook fraaie close-up opnamen mee gemaakt kunnen worden. Het grote f/2.0 diafragma zorgt daarbij voor een mooie zachte en wazige achtergrond.

ndrukwekkend kleine scherptediepte en fraaie bokeh door f/2.0 diafragma

De AF 12mm f/2.0 E geeft door het grote f/2.0 diafragma een snellere sluitertijd in omstandigheden met weinig licht. Hierdoor kunnen betere foto’s gemaakt worden van de sterrenhemel en/of de melkweg. Bovendien voegt het f/2.0 diafragma overdag “diepte” toe aan de opnamen door de onscherpe achtergrond. Het hoofdonderwerp en de achtergrond worden effectief van elkaar gescheiden, waardoor een indrukwekkend gevoel van diepte ontstaat. Dit wordt nog versterkt doordat de mooie bokeh, de rustige achtergrondonscherpte en het hoge contrast optimaal in balans zijn.

Snel en stil autofocus

Bij autofocus moet niet alleen gekeken worden naar hoe nauwkeuriger en snel het beeld wordt vastgelegd, maar ook hoe stil, snel en vloeiend het is. Dankzij de Samyang STM (Stepping Motor) kan een grotere en zwaardere lensgroep voor de scherpstelling stiller en nauwkeuriger worden aangestuurd, wat een uitstekende beeldkwaliteit oplevert bij zowel foto's als video's.

Compact formaat en lichtgewicht door verbeterd ontwerp

Met een gewicht van slechts 213 gram en een lengte van slechts 59,2 mm biedt de Samyang AF 12mm f/2.0 E de perfecte balans tussen compactheid en uitstekende prestaties. Het is het lichtste en kleinste AF 12 mm objectief dat momenteel op de markt is. Dit objectief bevat handige designkenmerken zoals een duurzame volledig metalen behuizing met metallic kleur, een ergonomisch ontworpen grip met een rubberen ring met micropatroon en een modern ontwerp met een verborgen rode ring. De AF 12mm f/2.0 E heeft drie weerbestendige afdichtingen en een achterlens-beschermglas om het binnendringen van stof, lichte regen en sneeuw te voorkomen. Zo kunt u ook in minder dan perfecte omstandigheden prachtige opnamen maken.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 70 mm
Lengte 59.2 mm
Gewicht 213 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 12
Maximale brandpuntsafstand (mm) 12
Lenselementen 12
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.0
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.0
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.09
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 19
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang AF 12mm f/2.0 Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice