Rode VideoMic Go II
Rode VideoMic Go II
109,00

Rode VideoMic Go II

109,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 36,33 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Rode VideoMic Go II

De ultracompacte Rode Videomic GO II richtmicrofoon is een kleinere, vereenvoudigde versie van de extreem veelzijdige VideoMic NTG. Het wijkt radicaal af van de originele VideoMic Go, met aanzienlijke upgrades aan de body, shockmout, kabel en meer. Het geeft video content creators, run-and-gun filmmakers, voice-over artiesten en podcasters het geluid van de hoog aangeschreven NTG-shotguns in een handige microfoon met camera-mount die werkt met camera's, portable audiorecorders, mobiele iOS- en Android-apparaten en met USB uitgeruste computers.Gebruik van de VideoMic Go II

Gebruik de VideoMic Go II als traditionele shotgun-microfoon voor je DSLR of verander hem in een digitale microfoon door hem met apart verkrijgbare kabels aan te sluiten op je smartphone, tablet of laptop. In beide configuraties levert het gerichte directiviteit, weinig ruis en isolatie van externe trillingen. Bij gebruik als USB-microfoon fungeert de 3.5mm-aansluiting als hoofdtelefoonuitgang voor het monitoren van het live-signaal of het afspelen van je hostapparaat. Omdat de microfoon op Plug-In- of USB-stroom werkt en bedieningselementen of schakelaars heeft, is hij eenvoudig en snel te bedienen.

Wat is er nieuw in de VideoMic Go II?

Vergeleken met de originele VideoMic Go, is de VideoMic Go II grondig herzien en voorzien van ontwerpelementen in vorm en functie van Rode's populaire VideoMic NTG. Met upgrades voor de body, shockmount en kabel, plus de mogelijkheid om te werken als een analoge of digitale USB-microfoon, is deze versie een compleet andere microfoon dan de originele VideoMic Go.

Technologie overgenomen van de VideoMic NTG

De body van de Videomic Go II is voorzien van akoestische perforates in plaats van de lineaire sleuven die traditioneel worden gebruikt in shotgun-microfoons. Deze ringvormige lijnbuistechnologie is overgenomen van Rode's VideoMic NTG om transparantie en een natuurlijk, ongekleurd geluid te leveren.

Directionele geluidsopname

De VideoMic Go II heeft een supercardioïde opnamepatroon waardoor het gevoeliger is voor geluiden van de voorkant van de microfoon, terwijl geluiden van de zijkanten en achterkant worden gedempt. De ruisarme elektronica en het gevoelige condensatorelement leveren gedetailleerdere audio dan microfoons die doorgaans worden aangetroffen in camera's en draagbare recorders.

TRS-cameraverbinding

Er wordt een afneembare 3.5mm TRS-kabel meegeleverd om je camera aan te sluiten. De kabel is bedraad in een dubbel-mono configuratie, zodat het microfoonsignaal identiek naar beide ingangskanalen van je camera of draagbare recorder wordt gestuurd. Zowel kort als plat is het snoer makkelijk netjes te houden.

Volledige USB-microfoonfunctionaliteit

Sluit de VideoMic Go II via USB aan op je computer, smartphone of tablet en gebruik hem als digitale USB-microfoon voor directe opname naar je favoriete software. De geïntegreerde analoog-naar-digitaal-converter werkt op 24-bit/48kHz om een ongecomprimeerde geluidskwaliteit met volledige resolutie te bieden.

MFi-gecertificeerd voor Apple iOS mobiele apparaten

De VideoMic Go II is officieel MFi-gecertificeerd en ontgrendelt volledige compatibiliteit met iOS-apparaten die uitgerust zijn met een Lightning-aansluiting, waaronder de iPhone, iPad of iPod. Sluit je VideoMic Go II via USB aan op je iPhone, iPad of iPod met de optioneel verkrijgbare Rode SC15 USB Type-C naar Lightning-accessoirekabel.

Handige koptelefoon monitoring

Wanneer je de VideoMic Go II als USB-microfoon gebruikt, sluit je jouw hoofdtelefoon aan op de 3.5mm-uitgang voor gemakkelijk monitoren van het opgenomen geluid.

Werkt op Plug-In- of USB-stroom

De VideoMic Go II werkt zonder batterijen. Het werkt op Plug-In stroom via de TRS-verbinding van je camera, of het kan worden gevoerd via de USB-aansluiting.

Shockmount met sliding rail en kabelmanagement

In het besef dat de elastieken die in veel shockmounts worden gebruikt, kunnen knappen of uitrekken, heeft Rode ervoor gekozen om een robuuste Rycote Lyre suspensie-stijl shockmount te ontwerpen voor bevestiging op een camera of aan een boompole. Dit vereenvoudigt het instellen van de microfoon en remt de overdracht van trillingen van de camera. Met het schuifrailsysteem van de shockmount kun je de microfoon naar voor of achteren schuiven voor een perfecte positionering. Vergeet rommelige bekabeling; het ingebouwde kabelmanagementsysteem houdt het snoer netjes en geordend.

Windscherm minimaliseert windgeruis

De VideoMic Go II heeft een schuimen windscherm om ongewenst windgeruis van een lichte bries, ventilatoren, verwarming en airconditioning tot een minimum te beperken. Voor maximale vermindering van windgeruis in buitenomgevingen raadt Rode het gebruik van het optioneel verkrijgbare Rode WS12 harige windscherm aan.

Werkt met Rode Connect

De VideoMic Go II kan volledig worden geïntegreerd met Rode Connect-software, zodat je kwaliteitsgeluid voor jouw content vastlegt met meer vrijheid en flexibiliteit dan ooit tevoren, perfect voor streaming, het opnemen van podcasts en meer.

Kenmerken

 • Richtmicrofoon voor vloggen, run & gun opnames, voice-over werk en podcasts
 • Voor camera's, mobiele apparaten en computers
 • Compact en ultralichtgewicht, weegt slechts 89gr
 • Werkt op Plug-In Power of USB
 • Eenvoudige bediening zonder knoppen
 • 3.5mm TRS-uitgang naar camera of hoofdtelefoon
 • USB Type-C digitale audio-uitgang
 • Afneembare platte 3.5mm kabel
 • Werkt met Rode Connect software
 • Windscherm vermindert storend windgeruis
 • Inclusief shoe/pole shockmount

In de doos

 • SM8-R camera mount
 • Schuim windscherm
 • SC14 3.5mm TRS-kabel
Specificaties
Merk Rode
Type audio accessoire Microfoonmodule
Microfoon opname Mono
Type microfoon Shotgun
Opnamepatroon Super-cardioid
Draadloos Nee
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, USB-C
Hoogte 21.6 mm
Breedte 21.6 mm
Diepte 120 mm
Gewicht 33 gram
Stroomvoorziening USB
Aantal audio uitgangen 1
Geschikt voor vloggen Ja
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Rode VideoMic Go II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice