Photosolutions Survival Kit - Type 2 (1.6x)
Photosolutions Survival Kit - Type 2 (1.6x)
62,99

Photosolutions Survival Kit - Type 2 (1.6x)

62,99

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Photosolutions Survival Kit - Type 2 (1.6x)

Photosolutions Survival Kit 2

De handige Photosol Digital Survival Kit 2 bevat alles wat je nodig hebt om snel en veilig onderweg je camerasensor te kunnen schoonmaken. In de praktische reisetui vind je10 Pec Pads, een pakje E-Wipe schoonmaakdoekjes, vier Sensor Swabs en een flesje Eclipse vloeistof. De Survival Kit 2 is ontwikkeld voor het schoonmaken van APS-C sensoren met een cropfactor van 1.5x of 1.6x, zoals de sensors van de meeste Canon EOS hobbymodellen, de Canon EOS M en de EOS 10D t/m 70D. Ook zijn ze bruikbaar voor de Fuji X-serie en Nikon cropcamera's uit de 3000, 5000 en 7000-serie. Voor alle Olympus en Panasonic Fourthirds modellen, de Samsung NX- en G- systeemcamera's, de Sony Alpha systeemcamera's en voor alle Pentax K-series dslr-modellen zijn de S2 Sensor Swabs eveneens geschikt.

Let op! De Eclipse reinigingsvloeistof is niet geschikt voor Sony A7 en Sony Nexus camerasensoren. Voor deze sensoren is het raadzaam om Aeroclipse vloeistof te gebruiken.

Inclusief Sensor Swab S2

De Survival Kit 2 bevat naast een set E-wipe reinigingstissues vier Sensor Swabs S2 die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken van je camerasensor. De swab is gemaakt van superabsorberend synthetisch materiaal dat geen pluizen of residu nalaat. De swabs worden gemaakt in een stofvrije clean room en zijn verpakt in een volledig schone plastic verpakking. Daardoor zijn deze schoonmaakproducten extreem zuiver.

Reiniging van je sensor met een sensor Swab

Met een Sensor Swab ga je als volgt te werk om je beeldsensor te reinigen:

  • Volg de instructies uit de handleiding om je camera in de schoonmaakstand te zetten. De stroom moet namelijk van de sensor af om geen stof aan te trekken en de sluiter van je camera moet open zijn om veilig te kunnen werken. Bij een dslr moet de spiegel opgeklapt zijn.
  • Doe enkele druppels Eclipse schoonmaakvloeistof op een verse Sensor Swab direct uit de verpakking. Leg de Sensor Swab niet neer en zorg dat hij niet vuil wordt! LET OP: gebruik alleen Eclipse vloeistof, want dat laat geen residu na!
  • Veeg de Sensor Swab in één beweging over de sensor (niet "poetsen"!)
  • Draai de Sensor Swab om en herhaal de beweging in tegengestelde richting.
  • Leg de Swab niet neer maar steek hem in je mond, dan kan je hem na controle eventueel nogmaals gebruiken.
  • Zet je camera aan en maak een controlefoto met een hoog diafragma (bijv. f/16) van een egaal, schoon vlak, zoals blauwe lucht of een egale muur.
  • Bekijk de foto op 100 % op je beeldscherm.
  • Als je nog vuil ziet, herhaal dan de stappen 1 t/m 4. Zie je geen vuil meer, dan ben je klaar.
  • Happy shooting!

Specificaties
Merk Photosolutions
Soort reinigings accessoire Cleaning kit, Cleaning swab, Sensorreiniging, Vloeistof
Reiniging voor Sensor
Type sensor APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Photosolutions Survival Kit - Type 2 (1.6x) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice