Photosolutions Sensor Swab Ultra (12 box) - Type 1
Photosolutions Sensor Swab Ultra (12 box) - Type 1
84,99

Photosolutions Sensor Swab Ultra (12 box) - Type 1

84,99

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Photosolutions Sensor Swab Ultra (12 box) - Type 1

Photosolutionsutions Sensor Swab Ultra Type 1 (12 box)

De Photosolutions Sensor Swab is een ideaal gereedschap voor het schoonmaken van CCD en CMOS sensoren van digitale camera's. Sensor Swabs zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van deze zeer kwetsbare onderdelen in digitale spiegelreflexcamera's en compacte systeemcamera's. De Sensor Swab Ultra Type 1 is bedoeld voor APS-H sensoren met een cropfactor van 1.3x, zoals de sensors van een Leica M8 en de Canon EOS 1D t/m EOS 1D Mark IV. Ook zijn ze bruikbaar op oudere camera's met een APS-C sensor zoals een Nikon D2X, een Nikon D300 en de Fuji Finepix S1, S2 en S3 modellen.

Speciaal voor camera sensoren

De Sensor Swab Ultra Type 1 is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van je camerasensor. De swab is gemaakt van een speciaal synthetisch materiaal dat super absorberend is en geen sporen of pluizen nalaat. Ze worden gemaakt in een stofvrije clean room en zijn verpakt in een volledig schone plastic verpakking. Daardoor zijn deze schoonmaakproducten extreem zuiver.

Reiniging van je sensor met een sensor Swab

Met een Sensor Swab ga je als volgt te werk om je beeldsensor te reinigen:

  • Volg de instructies uit de handleiding om je camera in de schoonmaakstand te zetten. De stroom moet namelijk van de sensor af om geen stof aan te trekken en de sluiter van je camera moet open zijn om veilig te kunnen werken. Bij een dslr moet de spiegel opgeklapt zijn.
  • Doe enkele druppels Eclipse schoonmaakvloeistof op een verse Sensor Swab direct uit de verpakking. Leg de Sensor Swab niet neer en zorg dat hij niet vuil wordt! LET OP: gebruik alleen Eclipse vloeistof, want dat laat geen residu na!
  • Veeg de Sensor Swab in één beweging over de sensor (niet "poetsen"!)
  • Draai de Sensor Swab om en herhaal de beweging in tegengestelde richting.
  • Leg de Swab niet neer maar steek hem in je mond, dan kan je hem na controle eventueel nogmaals gebruiken.
  • Zet je camera aan en maak een controlefoto met een hoog diafragma (bijv. f/16) van een egaal, schoon vlak, zoals blauwe lucht of een egale muur.
  • Bekijk de foto op 100 % op je beeldscherm.
  • Als je nog vuil ziet, herhaal dan de stappen 1 t/m 4. Zie je geen vuil meer, dan ben je klaar.
  • Happy shooting!

Specificaties
Merk Photosolutions
Soort reinigings accessoire Cleaning swab
Reiniging voor Sensor
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Photosolutions Sensor Swab Ultra (12 box) - Type 1 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice