Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic
Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic
449,00

Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic

449,00

Nog één stuk op voorraad (alleen online verkrijgbaar)

Of 149,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 9,99 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic

De Pentax SMC PENTAX-FA 50mm f/1.4 Classic lens is een snelle prime lens van normale lengte met een ouderwets retro-ontwerp en biedt een helder maximaal diafragma in een zeer compacte en draagbare vorm. Dit objectief is gebouwd met optische elementen die de volledige beeldcirkel van alle K-mount camera's bestrijken en produceert unieke beeldweergaven die gebruikelijk zijn bij objectieven die 50 jaar geleden zijn ontworpen. Bij grote diafragma's en sterk tegenlicht produceert de lens een uniek visueel effect dat bekend staat als regenboogflare. Om dit effect te helpen creëren wordt een 49mm ND filter bij de lens geleverd. Bovendien behoudt het de retro-uiterlijk van de oorspronkelijke SMC PENTAX-FA 50mm f/1.4 met een matzwarte afwerking en een matzwarte scherpstelring.

Lensontwerp

  • De lens is een prime met een normale lengte, geoptimaliseerd voor full-frame Pentax K-mount camera's, maar kan ook worden gebruikt voor APS-C modellen met een ongeveer equivalente brandpuntsafstand van 75 mm.
  • Dit objectief is volledig compatibel met alle K-mount DSLR-camera's en K-mount filmformaat camera's, zodat je alle camerafuncties kunt behouden.
  • Het heldere f/1.4 maximale diafragma draagt zowel bij aan de prestaties bij weinig licht als aan een nauwkeurige regeling van de scherptediepte.
  • Een achtbladig diafragmamechanisme produceert een zacht en natuurlijk bokeh van f/1.4 tot f/2.8 en minimaliseert het strepeneffect van puntlichtbronnen.
  • Dit prime objectief is zeer geschikt voor een breed scala aan onderwerpen, waaronder straatfotografie en portretten, en biedt een minimale scherpstelafstand van 45 cm, zodat je gemakkelijk onderwerpen in de buurt kunt vastleggen.

Onderscheidende beeldkenmerken

Door bewuste fijnafstemming van het lensontwerp produceert dit objectief een uniek visueel effect dat bekend staat als regenboogvlam wanneer het een beeld vastlegt bij wijd geopende diafragma's en bij sterk tegenlicht. Je kunt de positie en grootte van de regenboogvlam veranderen door de relatieve positie van het onderwerp en de lichtbron te verschuiven, waardoor een unieke visuele expressie ontstaat die niet gebruikelijk is bij moderne lenzen. Om dit effect te helpen creëren, wordt een 49 mm ND-filter bij de lens geleverd.

Specificaties
Merk Pentax
Lensmount Pentax Reflex (K)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 65 mm
Lengte 37 mm
Gewicht 216 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 7
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 45
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH-49
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice