Pentax HD DA16-50mm f/2.8 ED PLM AW
Pentax HD DA16-50mm f/2.8 ED PLM AW
1.499,00

Pentax HD DA16-50mm f/2.8 ED PLM AW

1.499,00

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 499,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 33,35 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax HD DA16-50mm f/2.8 ED PLM AW

De Pentax 18-270mm DA F/3.5-6.3 ED SDM is een standaardzoomobjectief met groot diafragma, ontworpen om de best mogelijke beeldkwaliteit te bieden en geschikt te zijn voor de hoogwaardige camera's van de toekomst. Het optiek zorgt voor een sterk verbeterd contrast en scherpte in vergelijking met eerdere modellen, terwijl verschillende aberraties tot een minimum worden gecompenseerd en scherpe, heldere beelden worden geleverd, niet alleen in het midden van het beeldveld, maar ook aan de randen. Door de integratie van één optisch element van ED-glas (Extra-low Dispersion), één optisch element van anomaal dispersieglas en twee optische elementen van ED-asferisch glas (Extra-low Dispersion), wordt chromatische aberratie over het gehele zoombereik effectief geminimaliseerd.

De Pentax 18-270mm DA F/3.5-6.3 ED SDM levert beelden met een hoog contrast en een hoge resolutie over het gehele beeldveld, zelfs bij een open diafragma, terwijl een vloeiend, natuurlijk bokeh (defocus) effect wordt verkregen voor een levensechte beeldweergave. De integratie van een krachtige PLM (Pulse Motor) zorgt voor sterk verbeterde autofocusprestaties in zowel snelheid als precisie. Ondanks het grote maximale diafragma van F2.8 biedt dit standaardzoomobjectief uitstekende manoeuvreerbaarheid en draagbaarheid - de meest onderscheidende kenmerken van objectieven die uitsluitend zijn ontworpen voor gebruik met digitale camera's met APS-C-formaat - voor alle soorten toepassingen, van landschaps- en natuurfotografie tot snapshots en portretfotografie.

Ontwerp zonder compromissen

Het optische systeem met 10 groepen en 16 elementen (waaronder vier asferische optische elementen) staat garant voor een superieur oplossend vermogen en levert superheldere, contrastrijke beelden van het midden van het beeldveld tot aan de randen. Door de integratie van één optisch element van ED-glas (Extra-low Dispersion), één optisch element van anomaal dispersieglas en twee optische elementen van ED-asferisch glas (Extra-low Dispersion) wordt chromatische aberratie over het gehele zoombereik tot een minimum beperkt. De hoogwaardige, meerlaagse HD-coating, die de gemiddelde reflectie in het zichtbare stralingsspectrum vermindert tot minder dan 50% van die van conventionele meerlaagse coatings, minimaliseert effectief flare en ghost images, zelfs bij veeleisende lichtomstandigheden zoals tegenlicht.

Hoogwaardige PLM voor stille, snelle autofocuswerking

De scherpstel-lenselementen van de Pentax 18-270mm DA F/3.5-6.3 ED SDM worden rechtstreeks aangedreven door een PLM (Pulse Motor), waardoor de scherpstelsnelheid sterk is verbeterd (ca. 2,2 keer sneller in het groothoekbereik, of ca. 1,5 keer sneller in het telebereik, vergeleken met de smc PENTAX-DA★ 16-50mm F2.8ED AL[IF] SDM), terwijl het geluid effectief is geminimaliseerd voor een stillere werking. De handmatige scherpstelling van het mechanisme voor elektrisch scherpstellen is ook verbeterd om de precisie en respons van de scherpstelringdetectie te optimaliseren. Het resultaat is dat de scherpstel-lenselementen efficiënter en foutlozer verschuiven in synchronisatie met de scherpstelringbediening.

Stofdichte, weerbestendige constructie

De Pentax 18-270mm DA F/3.5-6.3 ED SDM is voorzien van de "All Weather (AW)" constructie om het binnendringen van stof en water in het binnenwerk van de lens te voorkomen. Combineer de lens met een PENTAX stof- en weerbestendige digitale spiegelreflexcamera voor creatieve opnamen in de regen of mist, of op andere locaties waar veel water kan binnendringen.

Specificaties
Merk Pentax
Lensmount Pentax Reflex (K)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 117 mm
Lengte 84 mm
Gewicht 712 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 16
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 16
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.24
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax HD DA16-50mm f/2.8 ED PLM AW of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice