Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR Zwart
Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR Zwart
1.350,00

Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR Zwart

1.350,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 450,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 30,04 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR Zwart

De Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR biedt een ultragroothoekbeeldveld op K-mount full-frame DSLR-camera's. Deze lens is een ideale lens voor architectuur- en landschapsfotografie en biedt je een geavanceerd optisch ontwerp voor uitstekende scherpte en gelijkmatige verlichting. De brede beeldhoek van 92° is zeer geschikt voor opnamen rondom, zowel binnen als buiten. Bij gebruik voor onderwerpen op grote afstand, zoals landschappen, verzekert het een solide, uniforme beeldweergave over het hele beeldveld en levert het scherpe, heldere beelden met een hoge resolutie.

Het brede, groothoekperspectief contrasteert met een close-focussysteem dat een minimale scherpstelafstand van 18 cm biedt, samen met een maximale vergroting van 0,26x voor het werken met onderwerpen dichtbij. Het maximale diafragma van f/2.4 maakt werken bij weinig licht mogelijk en biedt ook meer controle over de scherptediepte om het onderwerp te isoleren. Een achtbladig afgerond diafragma draagt ook bij aan een vloeiende en aangename bokeh-kwaliteit. Deze lens is ook voorzien van een hoogwaardige HD-coating voor uitzonderlijke beeldweergave, die ghosting en overstraling onder controle houdt om beelden met een hoog contrast te realiseren met een nauwkeurige, neutrale kleurbalans, plus een beschermende SP-coating op het voorste lensoppervlak om stof, vlekken en vuil af te weren.Bovendien zijn de cilinder, de kap en de kap allemaal gemaakt van hoogwaardig aluminium, zorgvuldig bewerkt voor een aantrekkelijk uiterlijk en mooie textuur.

Uitzonderlijke optiek

Vier ED-glaselementen (Extra-Low Dispersion) en een enkel Super ED-glaselement minimaliseren chromatische aberratie en voorkomen kleuruitloop, niet alleen in het hoofdfocusgebied, maar ook in de omliggende onscherpe gebieden. De lens heeft ook een optisch element met een negatieve meniscus met een groot diafragma, een biconvex asferisch optisch element van glasvorm en een optisch element met hoge breking in de eerste lensgroep, om de totale grootte te verkleinen.

High-definition coating

De originele HD-coating van PENTAX is een hoogwaardige, meerlaagse coating die de gemiddelde reflectie in het zichtbare spectrum tot minder dan 50 procent reduceert, waardoor overstraling en nevenbeelden in veeleisende lichtomstandigheden en tegenlicht effectief worden geminimaliseerd.

Elektromagnetisch membraanmechanisme

Deze lens bevat een elektromagnetisch diafragmamechanisme om uiterst nauwkeurige belichtingsregeling te garanderen bij gebruik in combinatie met compatibele digitale SLR-camera's. Het zorgt voor vloeiende, zorgeloze video-opnamen op locaties die gevoelig zijn voor aanzienlijke veranderingen in helderheid, zoals een podium met snel veranderende lichtomstandigheden of een bos met gefilterde zonnestralen.

Limited edition

De Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR maakt deel uit van de Limited-serie en is ontworpen op basis van een reeks mechanische en numerieke evaluaties waarbij testfoto's door personen worden beoordeeld. Alleen zo is immers de ultieme reproductie gegarandeerd. Het ontwerp van het optiek is geoptimaliseerd voor digitale fotografie, zodat zelfs bij het maximale diafragma scherpe en heldere beelden met een uitstekend contrast worden gemaakt. Daarnaast is het objectief, de lenskap en lensdop gemaakt van hoogwaardig met de hand bewerkt aluminium om de juiste verhoudingen en prachtige textuur te krijgen.

Specificaties
Merk Pentax
Lensmount Pentax Reflex (K)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 89 mm
Lengte 67 mm
Gewicht 416 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 21
Maximale brandpuntsafstand (mm) 21
Lenselementen 11
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.26
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 18
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax HD D-FA 21mm f/2.4 ED Limited DC WR Zwart of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice