Panasonic Lumix BS1H
Panasonic Lumix BS1H
3.399,00

Panasonic Lumix BS1H

3.399,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 1.133,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 75,63 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Lumix BS1H

De Panasonic Lumix BS1H is een veelzijdige box-camera die de videoprestaties van de Lumix S1H combineert met een gebruiksvriendelijk boxmodel. Omdat de Lumix BS1H een full-frame sensor van 24 megapixels met Dual Native ISO-technologie heeft, kunnen 6K full-area opnames in hoge resolutie worden vastgelegd en indrukwekkende bokeh-effecten worden gecreëerd. Verder levert hij uitstekende resultaten bij weinig omgevingslicht en biedt hij een groot dynamisch bereik van 14+ stops met V-Log.

Door zijn flexibiliteit en goede connectiviteitsmogelijkheden kunnen gebruikers de BS1H volgens hun behoeften uitbouwen tot het ideale camerasysteem, bijvoorbeeld door het toevoegen van cages, grips en beeldschermen. De beeldconsistentie beperkt tevens de benodigde nabewerking wanneer de camera gebruikt wordt in combinatie met andere Panasonic Lumix-productiecamera's, zoals de BGH1, een Micro Four Thirds box-camera, of de S1H, een full-frame spiegelloze filmcamera.

Videobeelden van filmkwaliteit met 35mm full-frame sensor

De BS1H heeft een 24.2-megapixel 35mm full-frame CMOS-sensor (35,6 mm x 23,8 mm) die beelden vastlegt in 6K. Met een actieve resolutie van 6.024 x 4.016 beschikt de BS1H over circa 24.2 miljoen photosites. Verder is de camera voorzien van een OLPF (Optical Low Pass Filter), die moiré-effecten en valse kleuren onderdrukt. De beeldsensor met Dual Native ISO van de BS1H minimaliseert ruis door op basis van de gevoeligheid het optimale circuit te kiezen voordat gain-verwerking plaatsvindt. In combinatie met de optimale signaalverwerking door de Venus Engine, maakt dit opnames mogelijk bij een maximale ISO-waarde van 51200 met minimale ruis.Doordat hij de pixels van de full-frame beeldsensor optimaal benut, kan de Lumix BS1H vloeiende video's met een hoge resolutie vastleggen in 6K/24p, 5.4K/30p (beeldverhouding van 3:2) of 5.9K 30/24pp (beeldverhouding van 16:9 ). Bij gebruik van het beeldoppervlak dat overeenkomt met Super 35mm kunnen 10-bits 60p 4K/C4K1 HEVC-video's worden vastgelegd. Wanneer het volledige beeldoppervlak wordt gebruikt, kunnen 4:2:2 10-bits 4K/30p-beelden worden opgenomen in H.264. De hoge resolutie gegevens kunnen ook worden gebruikt voor het maken van 4K-video's met een hogere beeldkwaliteit of voor het croppen van beelden in 4K.

Het dynamisch bereik meet het luminantiebereik dat een digitale camera kan vastleggen. De Lumix BS1H biedt een groot dynamisch bereik van 14+ stops met een V-Log, wat vrijwel gelijk is aan dat van de filmcamera's van Panasonic. Dit betekent dat alles heel nauwkeurig kan worden weergegeven, van de donkere tot de lichte delen.

Het kunnen vastleggen van levensechte kleuren en rijke huidtinten is een must voor elke filmmaker. De Lumix BS1H maakt gebruik van de befaamde colorimetrie van het assortiment VariCam filmcamera's. De Lumix BS1H biedt V-Log/V-Gamut-opnames voor een zeer dynamisch bereik en een breed kleurenspectrum. V-Log produceert een heel plat beeld terwijl alle kleurinformatie in het beeld behouden blijft. Dit biedt meer speelruimte tijdens de nabewerking van de beelden. De CMOS-sensor van de Lumix BS1H biedt een breed kleurenspectrum dat V-Gamut wordt genoemd. Het is de optimale kleurruimte van de BS1H en is breder dan BT.2020. De logcurvekenmerken van V-Log doen enigszins denken aan negatieffilm en V-Gamut heeft een kleurruimte die nog groter is dan film.

Naast video-opnames in HDR (High Dynamic Range) legt de camera videobeelden vast met een speciale gammacurve die compatibel is met ITU-R BT.2100. Bovendien kunnen gebruikers nu Hybrid Log-Gamma (HLG) kiezen in Photo Style.

De Panasonic Lumix BS1H biedt ook realtime onderwerpdetectie op basis van een geavanceerde deep learning-technologie waarmee nauwkeurig kan worden scherp gesteld op onderwerpen als mensen en dieren, zelfs als ze snel bewegen.

Groot aantal opnameformaten, framesnelheden en resoluties in maximaal 6K

Met de Lumix BS1H kunnen 4:2:2 10-bits 4K 60p/50p beelden via HDMI worden uitgevoerd. Om te voldoen aan de behoeften van professionele filmmakers is er gebruikgemaakt van een vernieuwde technologie voor warmteverspreiding. Hierdoor kunnen er onbegrensd video's worden opgenomen, in onder andere de modus 4:3 Anamorfisch.

Ook kan beter worden voldaan aan uiteenlopende creatieve behoeften omdat de BS1H twee alternatieven biedt voor de RAW-workflow. [5,9K] / [4K] / [Anamorfisch (4:3) 3,5K] 12-bits RAW-videobestanden kunnen worden uitgevoerd via HDMI om Apple ProRES RAW-bestanden op te slaan op de Atomos Ninja V of Blackmagic RAW-bestanden op te slaan op de Blackmagic Video Assist 12G HDR.

  • Tijdens het uitvoeren van RAW-bestanden kunnen V-Log en V709 worden geselecteerd op de externe Live View-monitor via SDI.
  • Tijdens het uitvoeren van RAW-bestanden kunnen ondersteunende opnamefuncties zoals V-Log View Assist, WFM (Wave Form Monitor), Vector Scope, Luminance Spot Meter en Zebra Pattern worden gebruikt.

Met de functie VFR (Variable Frame Rate) kunnen gebruikers overcranked (voor slowmotioneffect) en undercranked (voor fast-motioneffect) video-opnames maken in C4K/4K (60 fps, maximaal 2,5x langzamer in 24p) of Full-HD (180 fps, maximaal 7,5x langzamer in 24p). De minimale framesnelheid voor quick-motion video's is 2 fps. Daarnaast kunnen ook HFR (High Frame Rate) video's met geluid worden vastgelegd, zelfs als de autofocus wordt gebruikt. Er zijn verschillende effecten mogelijk voor het produceren van slow-motion video's tijdens het nabewerkingsproces.

Om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte aan live streaming, biedt de BS1H een IP-streamingfunctie die het online overzetten van beelden van hoge kwaliteit naar social streamingplatforms mogelijk maakt met een pc-aansluiting via een bekabeld LAN. De Lumix BS1H kan 4K 60p (50p) videobeelden streamen in H.265. H.265 realiseert de helft van de bitsnelheid terwijl de beeldkwaliteit gelijk blijft aan H.264, wat betekent dat het een 2x hogere beeldkwaliteit kan bieden bij dezelfde bitsnelheid als H.264. Streamen in ultra-HD 4K bij een lage bitsnelheid is zelfs mogelijk wanneer de bandbreedte niet groot genoeg is.

Uiteenlopende verbindingsopties voor eindeloos veel mogelijkheden

Door zijn body van een legering van aluminium en magnesium is de Lumix BS1H een compacte, lichte en toch robuuste box-camera. Hij heeft verschillende praktische aansluitingen. De camera heeft naast een USB 3.1 Type-C-aansluiting ook een 3GSDI- (BNC) en een HDMI Type-A-aansluiting, die kunnen worden gebruikt voor gelijktijdige uitvoer. Bovendien kan met behulp van de functies GenLock IN (BNC) en Timecode IN/OUT (BNC), die gesynchroniseerde video-opnames onder verschillende hoeken mogelijk maken, een schaalbaar systeem worden opgezet met externe monitors, rigs en gimbals van andere fabrikanten. Wanneer aangesloten op een LAN, maakt Power over Ethernet+ (PoE+) de installatie zowel fysiek als elektrisch eenvoudig. Met de Lumix Tether for Multicam-software voor pc's van Panasonic kunnen maximaal 12 sets Lumix BS1H-camera's2 worden bediend. De Lumix BS1H heeft een dubbele SD-kaartsleuf voor Back-up en Relay Recording.

Het gebruik van lenzen uit de Lumix S-serie in combinatie met de BS1H biedt nog meer voordelen. Het is mogelijk om de functie Boost I.S. (Video) te gebruiken en als een lens uit de Lumix S-serie met O.I.S. (optische beeldstabilisator) wordt bevestigd, is superieure AF/AE-instelling mogelijk.

Andere specificaties

  • Heeft tally-lampjes (1 voor en 1 achter) en een netwerkverbindingslampje
  • Vergrendelingsschakelaar en 5 functieknoppen
  • 3,5mm-audiojack (in/uit) compatibel met XLR-microfoon DMW-XLR1 (apart verkrijgbaar)
  • Generieke afstandsbediening (2,5 mm)
  • 2,4 GHz Wi-Fi-connectiviteit en Bluetooth 4.2 (BLE)
  • Camerabediening op afstand via applicatiesoftware3(Lumix Tether for Multicam en Lumix Sync)
  • Tethered foto's maken met Lumix Tether for Multicam-software
  • Een SDK4(Software Development Kit) voor het bedienen van de camera via USB wordt gratis verstrekt.
Specificaties
Merk Panasonic
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 93 mm
Diepte 78.8 mm
Hoogte 93 mm
Gewicht 585 gram
Opties Eye AF, Gezichtsherkenning
Schoudersteun aanwezig Nee
Aansluitingen 2.5mm remote, 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, HDMI, USB 3.1, USB-C
Type accessoireschoen Hotshoe
Flitsopties Accessoireschoen
Afstandsbediening Nee
ND filters ingebouwd Nee
Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, Witbalans
Video resolutie Full HD, 4K, 5.4K, 5.9K, 6K
Video compressie H.264, H.265, MPEG-4 AVC
Maximale framerate UHD/4K 59.94
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Maximale videoresolutie 5952 x 3968 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 200
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximale chroma subsampling 4:2:2
Maximaal ingangssignaal (bit) 12
Maximale ISO 51200
Minimale ISO 100
Maximale fotoresolutie (pixels) 6000 x4000
Resolutie (megapixels) 24.2
Type sensor Full Frame
Kleurtemperatuur max (K) 10000
Kleurtemperatuur min (K) 2500
Langste sluitertijd (sec) 1
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Bestandsformaat JPG
Lens verwijderbaar Ja
Inclusief lens Nee
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Type display Geen display aanwezig
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon
Aantal audio ingangen 1
Aantal audio uitgangen 1
Model Accu AG-VBR118, AG-VBR59, AG-VBR89
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Lumix BS1H of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice