Panasonic HC-X20
Panasonic HC-X20
2.499,00
2.499,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 833,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 55,60 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic HC-X20

Breng jouw mobiele sport-, evenement- of videoproducties naar de wereld van 4K met de Panasonic HC-X20 4K-camcorder. Met een grote 1" 15,03 MP 4K-sensor kan de HC-X20 hoogwaardige, professionele video opnemen in maximaal UHD 4K (3840 x 2160) 10-bits 4:2:2 resoluties. Je kunt ook 1080p opnemen in VFR (variabele framesnelheid) in 10 stappen van 2 tot 60 fps, en om HD-video op te nemen in een superslow-motion-modus met een framesnelheid tot 120 fps. De X20 biedt tal van verbeteringen aan zijn snelle AF met gezichtsherkenning, HLG 13-stops dynamisch bereik, een helderdere monitor, UHD 4K-beeldstabilisatie, tijdcode-invoer en -uitvoer, HDMI- en 3G-SDI-uitvoer en ingebouwd Ethernet en Wi-Fi.Of het nu gaat om het produceren van evenementen of video's in ENG-stijl of livestreaming, het 20x optische zoomvermogen van de lens begint bij een brede 24mm equivalente FOV voor het maken van opnamen op krappe plekken of het maken van indrukwekkende opnames, en het strekt zich uit tot 32x i.Zoom om dicht op verre onderwerpen te zitten. De X20 beschikt ook over ingebouwde Wi-Fi waarmee je kunt livestreamen via RTMP/RTSP, en hij kan ook worden verbonden met een computer via Wi-Fi of USB, zodat je kunt streamen met populaire contentproviders zoals YouTube, Twitch of Facebook Live. Je kunt de X20 ook draadloos op afstand bedienen met een tablet of smartphone met een gratis te downloaden Panasonic-app.

Hoewel 4K-videoformaten misschien ontmoedigend lijken, slaagt de X20 erin ze op te nemen op handige SD-kaarten (U3-kaarten of snellere kaarten zijn vereist voor videobitsnelheden boven 100 Mb/s) die zowel klein als robuust zijn. Er zijn twee kaartsleuven voorzien voor meer flexibiliteit. Je kunt tegelijkertijd op beide kaarten opnemen, voor het maken van back-ups of het opnemen van bestanden met een hoge en lage bitsnelheid, of je kunt relay-opname inschakelen om een enkel bestand vast te leggen dat meerdere kaarten beslaat voor langere opnametijden.

Ergonomisch gezien heeft de X20 een compacte handheld camcorderbehuizing met tal van aanpasbare bedieningsknoppen voor snelle toegang tot essentiële functies. In de hand is de scherpe OLED EVF binnen bereik, en een zeer helder 3,5-inch touchscreen wordt aangeboden voor monitoring en menubediening; beide kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. Golfvormen en scopes kunnen worden weergegeven om de belichtingsregeling te vergemakkelijken. Bovenop de handgreep zit een grote zoomknop voor nauwkeurige zoomregeling. Lensfuncties kunnen ook handmatig worden bediend met behulp van de drie lensringen, één voor focus, één voor zoom en één voor iris. Een 5900mAh-batterij voor het voeden van de X20 is inbegrepen, samen met een oplader en een voeding voor werken met een vaste camera.

High-Definition 4K-beelden met 1" MOS-sensor

Deze effectieve 1" MOS-sensor (15,03 MP) combineert een ideale scherptediepte met een uitgebalanceerde beeldkwaliteit en gevoeligheid. Hij ondersteunt HLG/V-log (13 stops) en HDR-opnamen en levert beelden zonder bijsnijden in alle modi.

Live streaming

De X20 is ideaal voor middelgrote evenementen/live-opnamen en beschikt over een Ethernet- en een Wi-Fi-verbinding voor LAN-streaming en draadloze camerabediening. Het ondersteunt RTMP (Real Time Messaging Protocol), het protocol dat wordt gebruikt bij het streamen met Adobe Flash, en het is RTSP/RTP/RTMP/RTMPS-compatibel met H.264/MPEG-4 AVC/AAC-LC-compressie. Het ondersteunt streaming-distributie van RTMP-compatibele inhoud, zoals live videodistributiediensten, en het opnemen (met modi onder FHD) op SD-kaarten in de camera is ook mogelijk tijdens het streamen.

Draadloze afstandsbediening

Er is een 2,4 GHz wifi-module ingebouwd, dus het is niet nodig om een aparte draadloze LAN-module aan te schaffen. Wi-Fi-verbinding is mogelijk met alleen de hoofdeenheid. Een tablet/smartphone met de HC ROP (gratis verkrijgbaar in de App Store van Apple of Google Play) kan worden gebruikt voor draadloze afstandsbediening. Met de app kunnen maximaal acht camera's worden aangestuurd.

Lenssysteem met 4 aandrijvingen

Het 4-Drive Lens Systeem drijft gelijktijdig en onafhankelijk 4 lensgroepen aan (groep 2, iris, groep 3, groep 4). De lensgrootte en het aandrijfbereik voor elk van de 4 groepen kunnen efficiënt worden onderdrukt om de beeldkwaliteit en het zoomvermogen te optimaliseren, met behoud van een compacte body.

5-assige hybride OIS

In beide UHD/FHD-modi wordt naast optische beeldstabilisatie (OIS) ook elektronische beeldstabilisatie gebruikt om handbewegingen in de 5-assige richting te detecteren en te corrigeren, inclusief rotatievervaging. Dit zorgt voor krachtige correctie in onstabiele situaties, zoals opnamen vanuit een lage hoek en vanuit een hoge hoek.

4K uiterst nauwkeurige AF

Door de Micro Drive Focus Unit minutieus en snel te bewegen, worden ook zeer nauwkeurige AF-prestaties bereikt bij opnamen in 4K of fotograferen met een kleine scherptediepte.

Drievoudige handmatige ringen

De X20 heeft drievoudige handmatige ringen op de lenscilinder voor zoom-, focus- en iriscontrole. Deze handmatige functies zorgen voor een professionele bediening en maken snel en intuïtief camerawerk mogelijk.

ND-filter

In de lens zijn ND-filters ingebouwd om de hoeveelheid invallend licht te onderdrukken. De filters kunnen worden geselecteerd (1/4, 1/16, 1/64 of Clear) om bij de opnameomgeving te passen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je bij fel daglicht met een lange sluitertijd wilt filmen. Wanneer je het diafragma opent, kun je ook een hoge resolutie en een kleine scherptediepte bereiken.

20x optische zoom

De zoomlens heeft een optische zoom van 20x, een maximaal 24x digitaal i.Zoom-bereik in UHD 4K en maximaal 32x digitale i.Zoom in 1080p. De lens kan snel het hele zoombereik bestrijken, zodat je je opnames niet mist.

Super Slow-Motion-opname

De HD-modus bereikt een superslowmotion-effect met een maximum van 120 fps of 100 fps. Het ondersteunt hoogwaardige 10-bits opname in FHD-modus. Het beeldgebied wordt niet bijgesneden, zelfs niet bij hoge framesnelheden.

24-bit PCM-audio-opname met hoge resolutie

Twee XLR-ingangen met schakelbare 48V fantoomvoeding/MIC/LINE. In MOV-modus levert 24-bit lineaire PCM-opname een geluidskwaliteit met hoge resolutie. De volumeknop maakt 2-kanaals bediening mogelijk, en het beschikt ook over een OSD-niveaumeter en een 3,5mm stereo hoofdtelefoonuitgang.

Functies voor camerabeeldaanpassing

De X20 is voorzien van professionele camera-beeldaanpassingsfuncties, waaronder de 16-assige onafhankelijke kleurcorrectiefunctie vergelijkbaar met die in een broadcast-videocamera, evenals details, huiddetail, chromaniveau, chromafase, mastervoetstuk, gamma- en knie-instellingsfuncties.

IR-opnamen maken op donkere plaatsen

Het IR-cutfilter kan AAN/UIT worden gezet (toegewezen op de gebruikersknop). Als het filter is uitgeschakeld, kunnen IR-lampen worden gebruikt om op donkere plaatsen te fotograferen

Gelijktijdige weergave

De 3,5mm LCD-touchscreenmonitor kan constant worden weergegeven, zelfs bij het bekijken van de kantelbare EVF.

Batterij met hoge capaciteit

De camera wordt gevoed door een batterij uit de AG-VBR-serie met hoge capaciteit.

Dubbele SD-kaartsleuven

Er zijn dubbele SD-kaartsleuven voorzien om onbeperkte relay-opname mogelijk te maken door simpelweg SD-kaarten te verwisselen, en maakt het gebruik van verschillende opnamesystemen mogelijk om een hoge opnamebetrouwbaarheid te garanderen.

Professionele hulpfuncties

De camera beschikt over meerdere professionele hulpfuncties, waaronder:

 • Golfvormmonitor
 • vectorscoop
 • Zebra
 • Flitsbanddetectie en -correctie
 • Aanpassing luminantieniveau
 • Niveaumeter
 • En meer
 • Specificaties
  Merk Panasonic
  Type videocamera (Semi) Pro videocamera
  Breedte 171 mm
  Diepte 195 mm
  Hoogte 343 mm
  Gewicht 2000 gram
  Opties Beeldstabilisatie
  Schoudersteun aanwezig Nee
  Aansluitingen 2.5mm remote, 3.5mm Koptelefoon, A/V Out (composiet video), HDMI, USB-C, XLR 3 Pin
  Type accessoireschoen Coldshoe
  Afstandsbediening Nee
  ND filters ingebouwd Ja
  Type ingebouwde ND filter(s) 1/4, 1/16, 1/64
  Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, ND filters, Witbalans
  Video resolutie Full HD, 4K
  Video compressie AVCHD, MOV, MP4
  Maximale framerate UHD/4K 59.94
  Maximale framerate 1920x1080 59.94
  Slowmotion video Ja
  Max Slowmotion FPS 120
  Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
  Maximale bitrate (Mbps) 200
  Mogelijkheid filmen in LOG Nee
  Maximale chroma subsampling 4:2:2
  Maximaal ingangssignaal (bit) 10
  Maximale fotoresolutie (pixels) 3840 x 2160
  Resolutie (megapixels) 15.03
  Type sensor 1 Inch
  Kleurtemperatuur max (K) 15000
  Kleurtemperatuur min (K) 3200
  Langste sluitertijd (sec) 0.1667
  Kortste sluitertijd 1/8000 sec
  Bestandsformaat JPG
  Lens verwijderbaar Nee
  Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
  Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4.5
  Autofocus Ja
  Optische zoom 20
  Digitale zoom 32
  Maximale brandpuntsafstand (mm) 176
  Minimale brandpuntsafstand (mm) 8.8
  Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 490
  Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 24.5
  Filtermaat (mm) 67
  Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
  Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
  Type display Draaibaar display, Touchscreen
  Formaat display (inch) 3.5
  Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Phantoomvoeding
  Capaciteit (mAh) 5900
  Model Accu AG-VBR118, AG-VBR59, AG-VBR89
  UHS type UHS-I
  Aantal geheugenslots 2
  Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
  Productbeoordelingen
  0 reviews
  Vraag en antwoord

  Stel een vraag over Panasonic HC-X20 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice