Online cursus: Alles over fotografie (met coaching)
Online cursus: Alles over fotografie (met coaching)
89,00

Online cursus: Alles over fotografie (met coaching)

89,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Online cursus: Alles over fotografie (met coaching)

Let op: Kies bij het afrekenen van deze online cursus bij verzending voor Ophalen in de winkel. Wanneer je de cursus hebt bestelt, ontvang je van ons binnen twee werkdagen per email een code waarmee je jouw deelname kunt activeren.


Veel fotografen voelen zich gevangen door hun eigen beperkingen. Te veel knoppen en functies. En je handleiding is moeilijk en legt niet uit welke knoppen je wanneer moet gebruiken. En op YouTube en FaceBook roepen ze even snel: zet je diafragma zus-en-zo en dan je ISO veranderen. Dat helpt lekker. Je hebt iemand nodig die het rustig uitlegt, blijft herhalen en je laat oefenen. Iemand die een coach voor je is zodat je jezelf niet steeds terug vindt in 'AUTO' modus, want daar was de camera toch echt te duur voor.

Vanuit aansprekende praktijksituaties deelt cursusleider Marcello Geerts 14 jaar fotografie-ervaring met je en laat hij zien welke effecten je kunt creëren met je camera in deze situaties. Hij laat ook zien wat er gebeurt als je de verkeerde instellingen gebruikt en vertelt je ook waarom dit geen goede foto's geeft. De lessen zijn efficiënt (tussen de 8 en 15 minuten per video) en dan ga je in de praktijk oefenen, met behulp van uitleg/oefen sheets. Zo krijg je binnen 11 weken je camera helemaal onder de knie!

Dit zijn de lessen:

 1. Introductie en autofocus
  We beginnen met de basis van je camera en gaan dan problemen met onscherpe foto's oplossen. De basis hiervoor is de juiste instellingen van je autofocus.
 2. Autofocus beweging, witbalans en ISO
  We breiden de autofocus uit met bewegende onderwerpen. En dan duiken we in de wereld van de witbalans en laat ik zien wat je met ISO kunt bereiken.
 3. Lichtmeter
  Aan de hand van de belichtingsdriehoek dalen we af naar de lichtmeter, een ontzettend krachtige functie. We kijken naar de instellingen en naar belichtingscompensatie. Een functie die veel te weinig mensen kennen en gebruiken.
 4. Spotmeter
  Voor deze les duiken we de letterlijk de donkere wereld in, want waarvoor gebruik je de spotmeter nu eigenlijk? En kan je hier ook compensatie gebruiken? Hier maken we van een goede foto een geweldige foto.
 5. Histogram
  Onze ogen houden ons vaak voor de gek. En daar kom je pas achter als iemand anders je wijst op een te donkere of te lichte foto. Maar hoe kan je nu een objectief beeld krijgen van je belichting?
 6. Diafragma
  Scherptediepte is qua term bij velen wel bekend. Maar hoe werkt dat in de praktijk dan. Vanuit Milaan laat ik dit duidelijk zien.
 7. Meer over scherptediepte
  Maar er is veel meer dan alleen diafragma. Er zijn namelijk 2 andere factoren die een enorme invloed op scherptediepte hebben. Weet jij ze? Na deze les wel.
 8. Bevriezen van beweging
  Ook als heb je je autofocus onder controle, je kunt toch bewegingsonscherpte krijgen. Terwijl de kite-surfers door het beeld springen leg ik precies uit hoe je zelfs de waterdruppels kunt bevriezen.
 9. Introduceren van bewegingsdynamiek
  Of wil je juist dat beweging een onderdeel van de dynamische foto wordt? Hier leer je hoe je bewegingsonscherpte juist creatief gebruikt.
 10. Meetrekken bij beweging
  Vanaf het circuit in Zandvoort en op Schiphol, laat ik exact zien hoe je snelheid aan je foto gaat meegeven, voor het wow-effect.
 11. Afronding
  De lessen zitten erop en jij bent gegroeid naar een bekwaam fotograaf. Je fotografie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Bekijk de gratis proefles

Wat heb je nodig?

Voor deze eWorkshop heb je een digitale spiegelreflexcamera (elk merk/type), systeemcamera of een compactcamera nodig waarmee je alle instellingen handmatig kunt zetten. Je hebt geen verdere voorkennis van fotografie nodig. Je kunt de lessen volgen in eigen tempo. Met de GRATIS werksheets die je erbij krijgt kun je de oefeningen doen en aantekeningen maken. En je kunt de lessen blijven herhalen, je toegang komt nooit te vervallen!

Met of zonder online coaching

Je kunt bij deze online cursus kiezen voor 'Alleen video' of 'Inclusief coaching'. Bij coaching krijg je toegang tot het digitale klaslokaal, de eCommunity, voor al je vragen en opdrachten. Je krijgt in het digitale klaslokaal persoonlijke coaching van Marcello Geerts.

Let op: Dit betreft de cursus met online coaching!

Specificaties
Merk Academy
Cursus type Fototechniek
Locatie cursus Online
Productbeoordelingen
19 reviews
“In twintig minuten meer geleerd als in twee jaar! ”
Beoordeling door Wido (geplaatst op 11-06-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Ik heb twee jaar geleden een spiegelreflex camera gekocht en ben gaan fotograferen op de volautomatische stand, op zich met redelijke resultaten. Echter daar koop je niet een dergelijke toestel voor en een dikke gebruiksaanwijzing, met soms onduidelijke terminologie maken het niet gemakkelijker om iets anders te proberen.
In deze cursus wordt je in korte afgeronde lesblokken meegenomen in de vele mogelijkheden die je camera heeft. Het is interactief met je eigen camera binnen handbereik, op deze manier leer je het toestel kinderlijkeenvoudig kennen. Even terugkijken of een lesje nogmaals bekijken maak het allemaal erg duidelijk. Werkelijk een must als je als amateur een dergelijk camera koopt!
“Super !!!!”
Beoordeling door Nathalie van den Berg (geplaatst op 24-05-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Met super veel plezier deze cursus afgerond. Wel zal ik aanraden om deze cursus met coaching te doen want als er iets niet duidelijk is of er komen vragen kan je ze altijd aan Marcello stellen, hij weet je dan ook gelijk weer te motiveren om door te gaan.
“Duidelijke en een cursus voor iedereen”
Beoordeling door letitia de kruif (geplaatst op 22-05-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Wat is dit een fijne cursus. Fotograaf Marcello legt alles rustig en duidelijk uit. Het is voor iedereen.
Je kan het in je eigen tempo gaan volgen doormiddel van de video`s te bekijken.
Er zitten opdrachten bij die goed te doen zijn en je krijgt feedback terug.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Online cursus: Alles over fotografie (met coaching) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice