Nikon D780 Body
Nikon D780 Body
2.399,00
2.399,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 799,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 50,98 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon D780 Body

Ben je op zoek naar een degelijke en snelwerkende full-frame spiegelreflex? Bekijk dan zeker de Nikon D780. Deze camera is op veel punten verbeterd ten opzichte van het voorgaande model, hij is zowel sneller als beter en veelzijdiger geworden. Nikon heeft technologie van de D5 en de Z-camera's toegepast om de D780 te perfectioneren.

Verbeterde kwaliteit

De Nikon D780 is de opvolger van de uiterst populaire D750. Een aantal bewezen kwaliteiten is gebleven, zoals het autofocussysteem met 51 scherpstelpunten en de resolutie van 24 miljoen pixels. Op het eerste gezicht lijkt de sensor ongewijzigd, maar dat is maar schijn, want Nikon gebruikt nu de BSI CMOS-sensor, die we al van de Z 6 kennen. Zo'n achterstevoren geplaatste sensor vangt meer licht waardoor de verhouding tussen ruis en signaal significant beter is.

Dual Gain

Belangrijk is ook het nieuwe Dual Gain systeem, waarbij de pixels twee uitleesmodi hebben, eentje voor een maximaal dynamisch bereik en een tweede voor een hoge lichtopbrengst. Hierdoor is bij hoge gevoeligheden niet alleen het ruisniveau laag maar het dynamisch bereik - doorgaans een probleem bij hoge ISO waarden - blijft ook beter behouden. De nieuwe sensor heeft een snellere uitlezing waardoor de camera over 4K zonder crop beschikt en de maximale seriesnelheid maar liefst 12 bps bedraagt.

Autofocus

De D780 beschikt over dezelfde AF module (Multi-Cam 3500 II) met 51 scherpstelpunten als de D750, maar heeft nu ook de RGB meetsensor met 180.000 pixels en de algoritmes van de professionele D5. Hierdoor werken de onderwerpherkenning en subject tracking veel beter. In de zoekermodus werkt de scherpstelling ultrasnel en precies en in Live View wordt hetzelfde AF systeem als van de Z 6 gebruikt. Je kunt zelfs bij extreem weinig licht (tot een lichtwaarde van -6 LW) nog scherpstellen, en bij het fotograferen van personen kun je gebruik maken van de perfect werkende gezichts- en oogherkenning.

Snel

Door toepassing van een nieuwe sluiter heb je een groot sluitertijdenbereik van 900 seconden (handig voor nachtopnamen!) tot maar liefst 1/8.000s. Het gevoeligheidsbereik loopt van ISO 100-51.200 en is uit te breiden naar ISO 50-204.800. De seriesnelheid bedraagt bij gebruik van de mechanische sluiter 7 bps en bij gebruik van de (stille) elektronische zoeker is dit 12 bps.

Zoeker en scherm

De camera beschikt over een optische zoeker met een groot zoekerbeeld en 100% beelddekking. Het 3.2 inch scherm heeft een resolutie van 2.36 miljoen beeldpunten en het is kantelbaar zodat je (in Live View) gemakkelijk vanuit lage of hoge standpunten kunt fotograferen of filmen. Het scherm heeft aanraakfunctionaliteit waardoor je snel het menu aan kunt passen, het scherpstelpunt kunt verplaatsen en de sluiter kunt bedienen.

4K

De filmmodus heeft een maximale kwaliteit van 4K oftewel Ultra High Definition, in 30p, 24p en 25p. Er zijn verschillende professionele mogelijkheden zoals focus peaking, zebra weergave, het filmen in (extern) N-log of het gebruik van Hybrid Log Gamma voor indrukwekkende HDR opnamen. Als je wilt kun je twee verschillende opnamesets aanmaken; een voor foto en een voor film, compleet met een andere toewijzing van custom toetsen. Zo schakel je snel over van de ene naar de andere modus. In Full HD kun je in 120fps filmen voor mooie slow-motion effecten.

2x UHS-II

Nikon heeft de D780 voorzien van twee SD kaartslots voor snelle UHS-II geheugenkaarten. Een dubbel kaartslot biedt verschillende professionele mogelijkheden zoals de mogelijkheid om meteen een back-up te maken of om verschillende opnameformaten (jpeg, raw, etc.) op elk kaartje te zetten. De draadloze functie werkt met wifi en Bluetooth waardoor opnamen snel via de SnapBridge app naar je smartphone of tablet kunnen worden overgebracht.

Extra's

De camera beschikt, in tegenstelling tot de voorganger niet over een ingebouwde flitser. De reden is dat het nu gemakkelijker was om de camera effectief af te dichten tegen spat- en regenwater, stof en zand. Net zoals bij andere professionele camera's moet je dus nu een externe systeemflitser gebruiken. Je kunt de accu opladen via de USB-poort, heel handig om (onderweg) even bij te laden. Dit werkt alleen bij de (meegeleverde) EN-EL15b accu, oudere accu's (EN-EL15a) kunnen alleen via de meegeleverde lader opgeladen worden. De accu heeft bij gebruik van de zoeker een werkduur van maar liefst 2260 opnamen.

Specificaties
Merk Nikon
Type camera Spiegelreflexcamera
Breedte 143.5 mm
Diepte 76 mm
Hoogte 115.5 mm
Gewicht 755 gram
Lensmount Nikon Reflex (F)
Inclusief lens Nee
Processor EXPEED 6
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 24.5
Formaat sensor (mm) 25.7 x 23.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 6048 x 4024
Opties Eye AF, Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 51
Autofocus punten bij live view 273
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 204800
Beelden per seconde 7
Beelden per seconde(Lv-Electronische sluiter) 12
Langste sluitertijd (sec) 900
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2359000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.7
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Video display opties Focus peaking, Histogram
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
UHS type UHS-II
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, Nikon DC2 remote, USB-C
Model Accu EN-EL15, EN-EL15A, EN-EL15B
Eyecup type DK-31
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon D780 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice