Nikon FTZ Mount Adapter
Nikon FTZ Mount Adapter
349,00

Nikon FTZ Mount Adapter

349,00

Binnenkort beschikbaar

Of 116,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 11,58 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 239,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon FTZ Mount Adapter

Nikon FTZ lensadapter - Slimme lensadapter

De Nikon FTZ lensadapter is een geweldige manier om voor Nikon spiegelreflexen ontworpen objectieven op een Nikon Z camera te kunnen gebruiken. Je hoeft na overstappen naar het Nikon Z systeem geen afscheid van je geliefde (en kostbare) Nikkor lenzen te nemen want je kunt ze gewoon blijven gebruiken.

Voor alle Nikkor lenzen

De FTZ lensadapter is van het slimme type, we bedoelen daarmee dat zaken als de automatische scherpstelling en het diafragma blijven werken. Je kunt de adapter gebruiken met elke lens die Nikon ooit voor haar spiegelreflexen heeft ontworpen! Bij oudere objectieven is er uiteraard een aantal beperkingen maar vanaf het type AI kun je gebruik maken van AE of AF/AE. Je maakt in het geval van AF gebruik van de superieure autofocus van de Z camera's, zoals de scherpstelpunten die 90% van het beeld beslaan.

Stabiliserend

Omdat de Z camera's over ingebouwde IBIS beeldstabilisatie beschikken kun je ook gestabiliseerd werken met oude lenzen zonder beeldstabilisatie. Hierbij schakelt de camera over van een 5-assige naar een 3-assige werking. Bij gebruik van lenzen die wel VR-stabilisatie hebben worden de stabilisatie van de lens en de camera gecombineerd voor een nog grotere effectiviteit.

Weerbestendig

De FTZ adapter is net zoal de Z camera's en de Z objectieven weer- en stofbestendig uitgevoerd zodat hij niet de zwakke schakel in de keten zal zijn.

Specificaties
Merk Nikon
Cameramount Nikon Z
Lensmount Nikon Reflex (F)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon FTZ Mount Adapter of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice