Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter
Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter
21.599,00

Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter

21.599,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 9.499,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter

Nikon 800/5.6 E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter

Het AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR-objectief is het eerste dat geavanceerde technologieën en materialen gebruikt zoals elektromagnetische diafragmaregeling en lenselementen van fluoriet, samen met beproefde voorzieningen als vibratiereductie en Nano Crystal Coat. Dit eersteklas objectief heeft de grootste brandpuntsafstand uit het NIKKOR-assortiment en is een ideale keuze voor professionele sport- en persfotografen. Als het niet mogelijk is dichter bij het onderwerp te komen, biedt de AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR extra bereik om het onderwerp dichter bij te halen.

Nikon kondigde de ontwikkeling van de AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR aan in de zomer van 2012. Prototypen van het objectief werden tentoongesteld op de Photokina in Keulen en getest tijdens belangrijke sportevenementen.

Lichte body met fluorietelementen

Voor een objectief met zo’n extreem bereik is de AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR verrassend licht en gebalanceerd. Dit is mogelijk doordat de body is gemaakt van een lichte, robuuste magnesiumlegering en dankzij een verbeterde optische constructie met twee fluorietelementen.

Het optische systeem bestaat in totaal uit 20 elementen in 13 groepen, inclusief twee fluoriet- en twee ED-elementen. Doordat fluoriet is gebruikt voor de voorste twee elementen, is het voorste deel van het objectief lichter en is het zwaartepunt naar achteren verschoven voor een comfortabele bediening en een stabiel gebruik. De fluorietelementen leveren ook uitstekende optische prestaties met hoge contrastoverdracht, een minimale chromatische aberratie en een veel lagere dispersie dan zelfs super-ED-glas. Nikon’s anti-reflectie Nano Crystal Coat staat garant voor heldere beelden met minimale lichtvlekken en beeldschaduwen.

Het objectief bevat ook een gebogen beschermend meniscusglas en wordt geleverd met een neutraal kleurfilter van 52 mm. Op de achterzijde van het objectief bevindt zich een handige houder voor insteekfilters van 52 mm.

Zeer accurate elektromagnetische diafragmaregeling

Het elektromagnetische diafragma staat garant voor een zeer betrouwbare en nauwkeurige diafragmaregeling met zeer weinig fouten. Dit nauwkeurige mechanisme biedt ook extra stabiliteit bij automatische belichtingsregeling tijdens continu-opnamen en een hogere nauwkeurigheid, met name als het objectief wordt gebruikt met de teleconverter.

Voor extra stabiliteit biedt het VR-mechanisme voor vibratiereductie een correctie die equivalent is met een sluitertijd die circa vier stops korter is. In de normale en actieve VR-stand zijn stabiele opnamen mogelijk bij verschillende soorten camerabeweging, terwijl de automatische statiefdetectie trilling door het ontspannen van de sluiter vermindert wanneer de camera op een statief is bevestigd. De AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR heeft ook een ingebouwde statiefbevestiging voor een betere balans bij gebruik op een statief.

Het objectief heeft een SWM (Silent Wave Motor) voor een snelle, nauwkeurige scherpstelling. Er zijn drie scherpstelstanden beschikbaar: A/M (autofocus met handcorrectie, stand AF-prioriteit), M/A (direct overschakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling in elke AF-stand) en M (handmatig).

Speciale teleconverter

Elke AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR wordt geleverd met een AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED, de eerste teleconverter die een element van ED-glas gebruikt om chromatische aberratie te voorkomen, een probleem waarvoor met name objectieven met een grote brandpuntsafstand gevoelig zijn.
De teleconverter is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR en wordt niet afzonderlijk verkocht. Elke teleconverter is speciaal afgestemd op het objectief en staat zo garant voor voortreffelijke optische prestaties, waarbij de brandpuntsafstand van het objectief wordt uitgebreid tot 1000 mm.


Specificaties
  • Brandpuntsafstand: 800 mm
  • Max. diafragma: f/5.6
  • Min. diafragma: f/32
  • Objectiefconstructie: 20 elementen in 13 groepen (plus één beschermend glas)
  • Aantal diafragmalamellen: 9 (afgerond)
  • Kortste scherpstelafstand: 5,9 m in AF-stand, 5,8 m in MF-stand
  • Filtermaat: 52 mm
  • Diameter x lengte: circa 160 x 461 mm
  • Gewicht: circa 4590 gram of 4725 gram met teleconverter
Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Filtermaat (mm) Nikon Insteekfilter
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 160 mm
Lengte 461 mm
Gewicht 4590 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 800
Maximale brandpuntsafstand (mm) 800
Lenselementen 20
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5.6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 590
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HK-38
Productbeoordelingen
1 reviews
“Een heel mooie objectief, voor zijn bereik is het redelijk licht”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 14-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een heel mooie objectief, voor zijn bereik is het redelijk licht. Het werkt lekker snel, wat ook erg belangrijk is. De kwaliteit is uiteraard uitmuntend.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800 ED Teleconverter of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice