Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX
Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX
189,00

Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX

189,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 63,00 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX

Nikon 35/1.8G AF-S DX

Nikon kondigt met trots een gloednieuw DX NIKKOR-objectief met een groot diafragma aan: de AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G. Dit objectief heeft een groot maximaal diafragma van f/1.8 voor een helder zoekerbeeld en een prachtig onscherpe achtergrond met een kleine scherptediepte. Het objectief bevat ook NIKKOR's ultracompacte ring-type Silent Wave Motor (SWM) voor een stille en accurate scherpstelling, zelfs met camera's zonder ingebouwde motor, zoals de Nikon D40 en Nikon D60.

Dit objectief vormt een uitstekende creatieve aanvulling op de kitobjectieven die veel klanten bij hun camera kopen. aldus Ludovic Drean, productmanager bij Nikon Europe. Hij voegt eraan toe: We verwachten dat dit objectief voor veel klanten, met name fotografiestudenten, een betaalbare keuze is om hun fotoapparatuur uit te breiden.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G De AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G biedt de uitstekende beeldreproductie en beeldkwaliteit waarom NIKKOR-objectieven bekend staan in een compact, licht ontwerp en voor een betaalbare prijs. De ring-type SWM staat garant voor een stille AF-werking. Hoewel alle lensgroepen verschuiven tijdens de scherpstelling, draaien het voorste element en de filtervatting niet en verandert de lengte van het objectief niet. Dit is met name handig als de SB-R200 draadloze externe flitser op het objectief is bevestigd.

Door het optische ontwerp van de AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G stralen de gemaakte beelden een ander gevoel uit dan beelden die zijn gemaakt met een zoomobjectief, terwijl het objectief dankzij zijn afmetingen ideaal is voor discrete snapshots en landschapsopnamen met een beeldhoek die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog. Dankzij het afgeronde diafragma met zeven lamellen zien onscherpe elementen er natuurlijker uit. Bij bevestiging op een DX-formaat spiegelreflexcamera komt de beeldhoek overeen met een brandpuntsafstand van 50 mm in kleinbeeldequivalent.

De AF-S NIKKOR 35 mm f/1.8G heeft twee scherpstelstanden: M/A (autofocus met blokkering van handmatige scherpstelling) en M (handmatige scherpstelling). In de stand M/A kan direct worden overgeschakeld van autofocus naar handmatige scherpstelling. Het objectief heeft een rubberen afdichting die binnentredend vocht rondom de vatting tot het minimum beperkt en kan scherpstellen tot op slechts 0,3 meter.

Specificaties

 • Formaat: DX-formaat
 • Brandpuntsafstand: 35 mm
 • Max./min. diafragma: f/1.8-22
 • Objectiefconstructie: 8 elementen in 6 groepen (met één hybride asferische lens)
 • Beeldhoek: 44°
 • Minimale scherpstelafstand: 0.3 m
 • Max. reproductiemaatstaf: 0,16x
 • Aantal diafragmalamellen: 7 (afgerond)
 • Scherpstelling: Autofocus met ingebouwde SWM en handmatige scherpstelling
 • Maat voor filters/voorzetlenzen: 52 mm
 • Diameter x lengte Approx: 70 x 52.5 mm
 • Gewicht: Circa 210 gram

De AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G wordt geleverd met opklikbare voorlensdop van 52 mm LC-52, achterste lensdop LF-1, zonnekap met bajonetvatting HB-46 en zachte tas CL-0913.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 53 mm
Lengte 70 mm
Gewicht 210 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 35
Lenselementen 8
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-46
Productbeoordelingen
3 reviews
“Vandaag 5/2 op advies van verkoper deze lens gekocht lag wel een beetje buiten mijn budget”
Beoordeling door K.Petersohn (geplaatst op 05-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Vandaag 5/2 op advies van verkoper deze lens gekocht lag wel een beetje buiten mijn budget. Maar heb vanavond binnen een paar snapshots gedaan,en ben zeer tevreden over deze keuze en kwaliteit foto's. Ik denk dat ik van deze lens geen spijt krijg. Dank voor advies en het bakje koffie.Zal zeker tzt weer eens binnen kijken.
“Een heel fijn objectief die op mijn D5200 zich gedraagt als een ongeveer 50mm ”
Beoordeling door Annelies Grootebroer (geplaatst op 15-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een heel fijn objectief die op mijn D5200 zich gedraagt als een ongeveer 50mm . Lekker snelle autofocus, ideaal voor mijn "point and shoot" fotografie
“Vroeger altijd gewerkt met een 50mm lens op mijn body, en op de digitale camera's ( cropfactor) heb ik nu ook weer een 50mm hoek, erg vertrouwd mee, en een heel stil en snel objectief”
Beoordeling door Gertjan Vermaes (geplaatst op 15-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Vroeger altijd gewerkt met een 50mm lens op mijn body, en op de digitale camera's ( cropfactor) heb ik nu ook weer een 50mm hoek, erg vertrouwd mee, en een heel stil en snel objectief.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice