Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR
1.576,00

Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR

1.576,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 525,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 35,07 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR

AF-S NIKKOR 200–500mm f/5.6E ED VR

Met een brandpuntsafstand van 200-500mm en een diafragma van f/5.6 over het hele bereik biedt deze super telelens een ongelooflijke veelzijdigheid.


De Nikon 200-500mm f/5.6E ED VR is het ideale objectief voor fotografen die hun onderwerp dichtbij willen halen zónder snelheid te verliezen. Het bereik stelt je in staat om in te zoomen op diverse onderwerpen, zoals vogels, vliegtuigen of sporters. Door het constante diafragma van F/5.6 over het hele bereik heb je een consistente snelheid en vloeiende controle over de scherptediepte.

De prestaties zijn uitmuntend met een optische constructie bestaande uit 19 elementen in 12 groepen en dankzij drie elementen van ED-glas wordt chromatische aberratie tot een minimum beperkt. De NIKKOR 200-500mm beschikt ook over Nikon's vibratiereductie (VR) technologie. Dit indrukwekkende systeem maakt het mogelijk scherp te fotograferen met sluitertijden die tot 4,5 stops langer zijn en biedt de VR-stand SPORT voor het volgen van snelle acties. Daarnaast biedt Nikon's exclusieve Silent Wave Motor (SWM) een snelle AF-respons. Het elektromagnetische diafragma maakt een stabiele AE-controle mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt over de Nikon 200-500mm f/5.6:
"Superteleobjectieven vereisen gewoonlijk een grote investering en veel enthousiaste fotografen worden daardoor gedwongen in te leveren op de kwaliteit. Als Nikon's meest betaalbare superteleobjectief van meer dan 300mm is dit nieuwe 200-500mm-objectief een interessante optie voor fotografen die extra bereik willen om onderwerpen in de verte vast te leggen."


Kenmerken

FX-formaat supertelezoomobjectief: biedt een flexibele brandpuntsafstand van 200-500 mm (equivalent in DX-formaat: 300-750 mm). Ideaal voor het fotograferen van wilde dieren, vogels, vliegtuigen en snelle sporten.

Constant diafragma van f/5.6: staat garant voor een consistente snelheid en vloeiende controle over de scherptediepte over het hele zoombereik.

Hoge optische prestaties: drie elementen van ED-glas (extra lage dispersie) staan garant voor minimale chromatische aberraties.

Vibratiereductie (VR): beperkt cameratrilling tot het minimum, waardoor je opnamen kunt maken met sluitertijden die tot 4,5 stops langer zijn. De VR-stand SPORT biedt een stabiel zoekerbeeld wanneer je snelle bewegingen vastlegt. In deze stand zijn ook een beeldsnelheid bij continu-opnamen en een ontspanvertraging mogelijk die vergelijkbaar zijn met wanneer VR is uitgeschakeld. Gebruik de VR-stand SPORT om bewegende onderwerpen, zoals vliegende vogels of snelle sporten, perfect vast te leggen.

Supersnelle autofocus: Nikon's Silent Wave Motor (SWM) biedt een zeer snelle, zeer stille autofocus met de mogelijkheid tot directe handmatige scherpstelling.

Elektromagnetisch diafragma: voor een consistente, nauwkeuriger belichting tijdens snelle serieopnamen.

Kortste scherpstelafstand: 2,2 m.

Zoomvergrendeling: zet het objectief vast wanneer het niet in gebruik is.

Statiefbevestiging: helpt het objectief te stabiliseren bij gebruik van een statief.

AF bij teleconverters: het vaste maximale diafragma van f/5.6 maakt ook het gebruik van AF mogelijk als een 1,4x-teleconverter wordt gebruikt (op een f/8-compatibele camera).

Meegeleverd: afneembare zonnekap en zachte tas.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 95
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 108 mm
Lengte 268 mm
Gewicht 2300 gram
Type lens Super tele, Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 200
Maximale brandpuntsafstand (mm) 500
Lenselementen 19
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5.6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.22
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 220
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-71
Productbeoordelingen
2 reviews
“Nog niet eerder vertoond bij Nikon, een telezoom van dit bereik, superscherp voor minder dan 1500 euro! Een buitengewoon handzaam objectief waar je gemakkelijk uren mee rond kunt lopen”
Beoordeling door Eric Hoogervorst (geplaatst op 11-08-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Nog niet eerder vertoond bij Nikon, een telezoom van dit bereik, superscherp voor minder dan 1500 euro! Een buitengewoon handzaam objectief waar je gemakkelijk uren mee rond kunt lopen. Wel oppassen met regen want daar kan deze jongen niet zo goed tegen. Je kunt per slot van rekening niet alles hebben voor zo'n prijs! Ook de bokeh is niet als van de professionele telelenzen maar daar moet je met je achtergrond een beetje rekening mee houden. Echt een toplens die het werken met lange telelenzen ook voor de minder gefortuneerde fotografen binnen bereik brengt, zeker als je hem combineert met een DX camera, zoals de D500 bijvoorbeeld.
“Een erg mooi bereik, geweldig om vogels mee te fotograferen”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 11-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een erg mooi bereik, geweldig om vogels mee te fotograferen. De autofocus is prima en de beeldkwaliteit is ook gewoon heel goed.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice