Nikon AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
10.799,00

Nikon AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

10.799,00

Tijdelijk niet leverbaar.

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

De AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR is een professionele zoomlens voor full-frame spiegelreflexen. Naast het bijzondere zoombereik zijn er meer opvallende kenmerken, zoals de uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit en de ultrasnelle scherpstelling die geen enkele probleem heeft met bewegende onderwerpen.

Veelzijdig zoombereik

De 120-300mm F/2.8E FL ED SR VR biedt een groot en veelzijdig zoombereik en een 4 stops VR beeldstabilisatie waardoor je - bij voldoende licht - uit de hand kunt werken. De stabilisatie biedt verschillende functies zoals een Sport Mode (om snelbewegende onderwerpen te volgen) en een Tripod Mode (voor gebruik op statief). De autofocus wordt aangedreven door een Silent Wave Motor waardoor de afstand snel, precies en nagenoeg geruisloos wordt ingesteld. Je kunt op elk moment handmatig ingrijpen op de autofocus.

Beeldkwaliteit

Het optisch stelsel bestaat uit 25 elementen waaronder twee elementen van fluoriet glas, een ED element en een SR (short-wave refractive index) element. Tezamen met geavanceerde ARNEO, Nano Crystal en Super Integrated coatings levert het optische ontwerp een geweldige beeldkwaliteit, met zelfs bij open lens een hoge scherpte tot in de hoeken en een prachtig contrast. Het elektronisch aangestuurde diafragma bestaat uit negen afgeronde lamellen waardoor de bokeh, oftewel de achtergrondonscherpte fraai is.

Professionele kenmerken

De 120-300mm heeft naast de perfecte beeldkwaliteit, de stabilisatie en de autofocus nog meer professionele kenmerken, zoals een degelijke behuizing die effectief beschermd is tegen ruw gebruik, zand, spat- en regenwater en stof. De frontlens is voorzien van een fluor coating waardoor stof, vingerafdrukken en vocht nauwelijks vat hebben. De afneembare statiefgondel biedt de mogelijk om de lens plus camera binnen enkele seconden op een statief te monteren. Door het ontwerp van deze statiefbevestiging met kogellagers draai je de camera snel van een horizontale naar een verticale opnamestand.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 112
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 128 mm
Lengte 304 mm
Gewicht 3250 gram
Type lens Lichtsterk, Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 120
Maximale brandpuntsafstand (mm) 300
Lenselementen 25
Lensgroepen 19
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 200
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HK-41
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice