Leica Summaron-M 28mm f/5.6
Leica Summaron-M 28mm f/5.6
2.790,00

Leica Summaron-M 28mm f/5.6

2.790,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 930,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 62,08 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica Summaron-M 28mm f/5.6

Leica Summaron-M 28/5.6

De Summaron-M 28/5.6 kan een nieuwe klassieker genoemd worden omdat het een wedergeboorte is van een legendarisch objectief. De nieuwe versie beschikt over dezelfde optische constructie als de originele Summaron M 28/5.6 en hij biedt dan ook dezelfde weergaloze beeldkwaliteit met een natuurlijke contrastweergave en een uitstekende scherpte.

De Summicron-M 28/5.6 verscheen voor het eerst in 1955 als een objectief voor de (uiteraard analoge) meetzoekercamera's met schroefvatting. Het tot 1963 geproduceerde objectief was één van de meest compacte groothoekobjectieven in het M-programma en het is nog steeds beroemd om haar karakteristiek signatuur. De nieuwe versie van de 28/5.6 is ook heel compact en hij brengt de unieke analoge look & feel van het beeld naar de moderne digitale fotografie.

Vernieuwd

De nieuwe Summicron-M heeft uiteraard wel de nodige aanpassingen. Ten eerste zijn er de nodige zaken aangepast waardoor het objectief op de moderne digitale M-camera's past. Zoals de toevoeging van de Leica M-bajonet met 6-bit codering, de vorm van de scherpstelvergrendelknop, de diameter van diafragmaring en de stijl van de karteling op de behuizing en de scherpstelring. De afwerking in zilver chroom en de stijl en bouw van de zonnekap doet echter weer denken aan het origineel.

Handmatige assemblage

Het objectief is gemaakt van massief messing en het wordt handmatig in Duitsland geassembleerd. De Summaron-M heeft een opvallend korte bouw van minder dan twee centimeter, waardoor je lekker onopvallend kunt werken. Daarom is dit groothoekobjectief heel geschikt voor onder meer straatfotografie. De nieuwe 28/5.6 heeft dezelfde optische constructie als het originele model: zes elementen in vier groepen. Al bij volle opening is er een rijk contrast en een uitstekende scherpte over het gehele beeldveld. Tezamen met de zichtbare vignettering geeft dit foto's een bijzondere analoge uitstraling. Kortom: een uniek objectief voor bezitters van een Leica M-camera!

Specificaties
Merk Leica
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 34
Diameter/doorsnede 51 mm
Lengte 18 mm
Gewicht 165 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 28
Maximale brandpuntsafstand (mm) 28
Lenselementen 6
Lensgroepen 4
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.03
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 100
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Erg goed in beeldkwaliteit en is altijd lekker scherp”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 10-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Erg goed in beeldkwaliteit en is altijd lekker scherp.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica Summaron-M 28mm f/5.6 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice