Leica Noctivid 10x42 Groen
Leica Noctivid 10x42 Groen
2.780,00

Leica Noctivid 10x42 Groen

2.780,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 926,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 61,86 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica Noctivid 10x42 Groen

Noctivid 10x42 Groen

De Leica NOCTIVID 10x42 is een compacte en stijlvolle verrekijker, maar is tevens ongelooflijk robuust en duurzaam. Deze hoogwaardige verrekijker zijn zeer breed inzetbaar en hierdoor ideaal voor het dagelijks gebruik, waar je je ook bevindt.

De optische en mechanische componenten van de Leica NOCTIVID verrekijker verenigen het beste van de meest recente en meest innovatieve technologieën om een absolute topkwaliteit verrekijker te komen. De optische ingenieurs van Leica hebben maar liefst 12 glazen lenselementen in de verrekijker geïntegreerd, om zo een beeldkwaliteit te behalen die zelfs aan de meest strenge eisen voldoet. Het gebruik van hoogwaardig SCHOTT HTTM (High Transmission) glas zorgt voor een verbazingwekkend natuurlijke kleurweergave.

De Leica NOCTIVID verrekijkers profiteren van een plasma proces, waarbij onder hoge temperatuur de hoogste kwaliteit lenscoatings worden opgedampt. De perfect uitgebalanceerde transmissie-eigenschappen garanderen een perfecte helderheid en kleurweergave, in diverse lichtomstandigheden. Mede hierdoor bieden de Leica NOCTIVID verrekijkers een ongeëvenaarde kijkervaring.

Strooilicht

Groot probleem bij verrekijkers, telescopen en lenzen is het strooilicht. Op een cameralens wordt daarom een zonnekap geplaatst, maar gezien de hoeveelheid tele zou de zonnekap op een kijker minstens twintig centimeter moeten zijn en dat is naturlijk geen gezicht en behoorlijk onhandig. Met de bouw van de nieuwe Leica Noctivid 8 en 10 x 42 is speciaal aan dit probleem heel veel aandacht gegeven. Door het plaatsen van speciale ribbels aan de binnenkant van de buizen, het zogenaamde Leica 'baffle/diafragma' systeem, wordt vrijwel al het aanwezige strooilicht opgevangen. Een veel beter beeld is het gevolg.

Modificaties aan de individuele lenselementen maakten het mogelijk om een verdere verbetering van de scherpte te realiseren tot aan de uiterste randen van het zichtbare beeld. De door Leica ontwikkelde innovatieve AquaDura coating zorgt voor een kristalheldere weergave onder alle weersomstandigheden en beschermt de lenzen tegen krassen en slijtage. Dankzij deze speciale coating, kunnen vuil en vingerafdrukken moeiteloos van de lenzen verwijderd worden.

Perfecte grip en houvast

De Leica NOCTIVID verrekijkers kunnen gemakkelijk met één hand vast gehouden worden en dankzij de korte bouwlengte wordt het gewicht gecentreerd in de handpalm. De rubberen bekleding biedt een uitstekende grip, absorbeert schokken, voorkomt wegglijden en geeft de Leica NOCTIVID in het gebruik tegelijkertijd een heerlijk comfortabel gevoel. Een gepatenteerde hardheid klasse 8 coating, biedt alle zichtbare metalen oppervlakken van de robuuste magnesium body extra bescherming.

Scherpstellen is ongekend precies. Met het scherpstelwiel kunnen verafgelegen onderwerpen en de kleinste details dichtbij, zeer snel en ragscherp in beeld gebracht worden.

Specificaties
Merk Leica
Soort Binoculair
Gewicht 860 gram
Prismatype Dakkant
Kijkeropties Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Statiefaansluiting, Waterbestendig
Vergroting min (x) 10
Vergroting max (x) 42
Lensdiameter (mm) 42
Uittredepupil (mm) 4.2
Schemergetal 20.5
Eyerelief (mm) 19
Kortste Scherpstelafstand (meter) 1.9
Gezichtsveld op 1000 meter 112
Verrekijker gebruik Vogelobservatie, Safari en natuur, Vlinders en insecten, Topkwaliteit
Garantie 10 jaar
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica Noctivid 10x42 Groen of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Leica Noctivid 10x42 Groen

Door Ed Dorrestein op 16 augustus 2016

Verrekijkers zijn er in vele soorten en maten en in heel veel verschillende kwaliteitsklassen. De absolute topklasse vind je bij de merken Swarovski, Zeiss en Leica. De huidige modellen zijn al zo goed van kwaliteit dat je je afvraagt of er nog wel w...

Lees meer