Leica M6 body black
Leica M6 body black
5.450,00

Leica M6 body black

5.450,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 121,26 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica M6 body black

De Leica M6 uit 2022 vertrouwt op een moderne versie van de Leica M afstandsmeter met een vergroting van 0,72x. Bovendien zijn alle optische oppervlakken nu gecoat en dus minder gevoelig voor strooilicht. De lichtmeter in de nieuwste M6 toont nu de juiste belichting via een rode stip in plaats van de twee pijlsymbolen die oorspronkelijk werden gebruikt. Bovendien is hij uitgerust met een batterij-waarschuwingsindicator. Ook de bovenkap is opnieuw ontworpen: Terwijl het deksel van het vorige model was gemaakt van gegoten zink, is het nu gefreesd uit massief messing en voorzien van een slijtvaste zwarte lak. De belichtingsmeter in de M6 meet het licht via een verlicht gedeelte op de mechanisch bediende stoffen sluiter.De voordelen van meetzoekerfotografie

Meer zien, beter reageren. De meetzoekertechnologie in de M6 laat je verder kijken dan het beeldkader, zodat je precies het juiste moment kunt inschatten om de sluiter te ontspannen. Verlichte kaderlijnen markeren het beeldveld voor zes brandpuntsafstanden, paarsgewijs gerangschikt voor 28 en 90 mm, 35 en 135 mm, en 50 en 75 mm. Na het bevestigen van een objectief verschijnt de bijbehorende brandpuntsafstand automatisch in de zoeker als kaderlijnen. Bovendien kunnen alle andere kaderlijnen in de zoeker worden weergegeven met behulp van de veldkiezer. Zo kun je de juiste brandpuntsafstand voor je onderwerp kiezen voordat je de sluiter loslaat - en je beeld op het beslissende moment vastleggen.

Iconisch ontwerp

Net als het origineel uit 1984 is ook de nieuwe editie van de M6 getooid met het rode Leitz logo. Een logo dat geschiedenis heeft geschreven, want het is de naam van de visionaire ondernemer Ernst Leitz die niet alleen het lot van Leica bepaalde, maar van een hele markt toen hij in 1869 het merk Leitz oprichtte. Het moedige besluit in 1924 om 's werelds eerste 35-mm camera te produceren betekende een revolutie in de fotografie en maakte het mogelijk om de afgelopen 100 jaar vast te leggen in beelden.

Echte waarden blijven bestaan

De M6 blijft trouw aan zichzelf en behoudt alle andere typische karaktertrekken, zoals de schuine opwikkelslinger voor de film. Recente verworvenheden zoals de geoptimaliseerde afstandsmeter zorgen echter voor nog meer functionaliteit. Of hij nu historisch of nieuw is, de M6 concentreert zich op de essentiële fotografische functies. Met de hand gemaakt in Duitsland, is het een uiterst betrouwbare metgezel voor iedereen die het duurzame en beschouwende karakter van analoge fotografie waardeert.

Specificaties
Merk Leica
Type camera Analoge camera
Soort analoge camera Meetzoeker camera
Hoogte 78 mm
Breedte 138.6 mm
Diepte 40 mm
Gewicht 575 gram
Langste sluitertijd (sec) 1
Kortste sluitertijd 1/1000 sec
Sluitertype Spleetsluiter
Vergroting viewfinder (x) 0.72
Model Accu DL1/3N, PX76/SR44
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Inclusief lens Nee
Filmformaat Kleinbeeld (135)
Filmtransport Motorisch (optioneel)
Digitale achterwand mogelijk Nee
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica M6 body black of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice