Leica M11-P Black
Leica M11-P Black
8.950,00
8.950,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 199,14 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica M11-P Black

De Leica M11-P is 's werelds eerste camera die metadata opslaat door Content Credentials toe te voegen op het punt van de opname om de authenticiteit van digitale beelden te beschermen. De M11-P combineert de ervaring van traditionele meetzoekerfotografie met hedendaagse cameratechnologie en biedt elke fotograaf een maximum aan flexibiliteit. Met een unieke sensor met drievoudige resolutie, uitgebreid ISO-bereik, dubbel opslaggeheugen, langere acculevensduur en een gestroomlijnd en intuïtief menusysteem is de Leica M11-P de meest universeel inzetbare M camera in de legendarische geschiedenis van Leica.Full-frame CMOS sensor met Triple Resolution

Het hart van de Leica M11-P is een full-frame BSI CMOS sensor met Triple Resolution Technology. De gemaakte RAW bestanden in DNG formaat en de JPEG files, kunnen met 60, 36 of 18 Megapixels opgeslagen worden en hierbij wordt altijd het volledige sensoroppervlak gebruikt. De 60 Megapixel stand biedt een ongekende beeldkwaliteit met detailrijke resolutie en benut het volledige optische potentieel van Leica's recente APO-objectieven voor het M-Systeem. De 36 en 18 Megapixel resoluties zorgen voor een snellere werking van de camera, meer opnamen in de continue stand en kleinere bestanden.

Een speciaal IR- + UV cut filter, bestaande uit twee buitengewoon dunne gekitte lagen glas, zorgt voor een bijzonder effectieve correctie van zelfs de schuinste invallende lichtstralen. Dankzij een kleurfilterpatroon biedt de camera ook een verbeterde, nog natuurlijke kleurweergave.

Groot dynamisch bereik en snelle processor

De Leica M11-P heeft een gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 50.000 en werkt met een 14-bits kleurdiepte met een dynamisch bereik van maximaal 15 stops. Met de door Leica ontwikkelde Maestro III processor biedt de M11-P een vloeiende en snel reagerende bediening, zelfs bij de hoogste resolutie en beeldkwaliteit. Bij gebruik van de elektronische sluiter, met een maximale sluitertijd van 1/16000, zijn fotografen in staat om bij fel licht toch met wijd open diafragma's te werken. En dit zonder het gebruik van ND-filters voor het objectief. Met de Leica M11-P is het voor het eerst mogelijk om te kiezen voor een meerveldsmeting bij gebruik van de meetzoeker, hierdoor beschikken fotografen nu over een waardevol instrument om de belichting te regelen.

Content Credentials technologie

In het huidige digitale tijdperk kan inhoud gemakkelijk worden gemanipuleerd. Vervalste en kunstmatig gemaakte afbeeldingen ontnemen consumenten hun vertrouwen in de nauwkeurigheid van digitale inhoud en maken het moeilijk om de authenticiteit van hun eigen foto's te bewijzen. Leica's Content Credentials technologie garandeert de authenticiteit van de foto door middel van speciale hardware in de camera. Het bevat een speciale chipset voor het opslaan van digitale certificaten van de Duitse federale drukkerij. Deze state of the art integratie garandeert volledige controleerbaarheid van de oorsprong van een afbeelding.Iconisch design met intern geheel vernieuwde technologie

De Leica M11-P is "Made in Germany" en de geselecteerde materialen met het hoge niveau van vakmanschap die in de fabricage van het Leica M-systeem zijn geïnvesteerd, garanderen zijn reputatie van extreme levensduur en hoge betrouwbaarheid. Met behoud van de iconische uitstraling van een traditionele Leica M, is het zorgvuldig geoptimaliseerde ontwerp van de Leica M11-P gericht op efficiëntie en ergonomie. De bedieningselementen zijn in een unieke lay-out rond het 2.3 miljoen pixels hoge resolutie touch LCD gerangschikt. De menustructuur van de M11-P is gelijk aan die van de Leica SL2 en Q2 en combineert een veelgeprezen interface met een groot gebruiksgemak.

De zwart afgewerkte variant van de Leica M11-P heeft een bovenplaat van hoogwaardig aluminium met een bijzonder krasbestendige coating. Dit leidt tot een body die ongeveer 20% (100 gram) lichter is dan zijn zilver-chrome tegenhanger. De zilver-chrome M11-P heeft namelijk een klassieke messing bovenplaat en weegt 640 gram.

Uniek in het design van de Leica M11-P is het opzettelijk weglaten van de traditionele Leica meetzoeker bodemplaat, hierdoor hebben fotografen makkelijker en sneller toegang tot de accu en SD-kaart. Naast een SD-kaartslot, heeft de Leica M11-P een royale interne opslagcapaciteit van 256 GB. Hierdoor is de M11-P het eerste M-model dat bestanden tegelijkertijd op twee verschillende opslagmedia kan opslaan. De 1800mAh accu is 64% krachtiger dan het vorige model, en in combinatie met de efficiëntere werking van de camera maakt dit aanzienlijk langere opnamesessies per lading mogelijk. Tot slot is de ook het iconische rode Leica logo weggelaten om nog discreterer te kunnen fotograferen.

Kenmerken

 • Digitale systeemcamera met meetzoeker
 • Content Credentials voor authenticiteit van je foto's
 • 60.3 MegaPixel Full-Frame sensor
 • Leica M bajonetvatting
 • 256 GB interne opslag
 • 1800 mAh accu
 • 14-bits kleurdiepte
 • Bestandsformaten: DNG, DNG + JPG, JPG
 • Snellere toegang tot accu en SD-kaart
 • Heldere afstandsmeter met automatische parallaxcompensatie
 • 2,95" LCD Touchscreen met 2.332.800 pixels
 • Geotagging via Leica FOTOS app via Bluetooth
Specificaties
Merk Leica
Breedte 138.8 mm
Diepte 38.5 mm
Hoogte 80.3 mm
Gewicht 530 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Processor Maestro III
Type camera Meetzoeker
Bestandsformaat DNG, JPG
Beschikbare beeldverhoudingen 3:2
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 60.3
Formaat sensor (mm) 35.8 x 23.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 9536 x 6336
Opties Afstandsmeter, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Minimale ISO 64
Maximale ISO 50000
Beelden per seconde 4.5
Langste sluitertijd (sec) 60
Kortste sluitertijd 1/16000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 2.95
Aantal pixels display 2332800
Type display Touchscreen, Vast display
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.73
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
Videofunctie Nee
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen USB-C
Model Accu BP-SCL7
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica M11-P Black of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice